Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: «Ματ» αποκλεισμού της Κροατίας στον Καναδά (vid)

Μουντιάλ 2022: «Ματ» αποκλεισμού της Κροατίας στον Καναδά (vid)

«Ματ» αποκλεισμού έκανε απόψε (27/11) η Κροατία στον Καναδά, στη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου.

Οι «σκακιέρες», με ανατροπή, επικράτησαν με 4-1.

Πλέον, μοιράζονται την πρώτη θέση με το Μαρόκο (4). Έναν βαθμό πίσω τους είναι το Βέλγιο, ενώ ο Καναδάς έμεινε χωρίς βαθμό και μετά το τέλος της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων θα αποχαιρετήσει το Κατάρ.

Ο αγώνας στο στάδιο «Al-Bayt» στην Αλ Κορ είχε εναλλαγές συναισθημάτων, θέαμα, φάσεις, γκολ δηλαδή τα είχε όλα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν σε «θέση οδηγού» πριν ακόμα… εξαφανιστεί ο ήχος της διαιτητικής σφυρίχτρας για το εναρκτήριο λάκτισμα.

Μόλις στο 2′ ο Αλφόνσο Ντέιβις με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο δικό του αλλά και της ομάδας του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ. Ταυτόχρονα εκτόξευσε την ψυχολογία των συμπαικτών του στα… ουράνια και έστειλε τον ψυχισμό των Κροατών στα… αποδυτήρια.

Επιπλέον, οι Καναδοί ήταν τουλάχιστον μια ταχύτητα πιο γρήγοροι, πρέσαραν ψηλά και δυσκόλευαν την κυκλοφορία της «Χβάρτσκα». Με συνέπεια η τυπικά γηπεδούχος να βρίσκεται «έξω από τα νερά» της για περίπου 25′ λεπτά. Όμως, βρήκε το σθένος ανέκαμψε και -αφού ο Καναδάς δεν διεύρυνε το σκορ- αντεπιτέθηκε.

Το πρώτο… μήνυμα ότι ξαναμπήκε στο παιχνίδι με βάσιμες βλέψεις ανατροπής των σε βάρος της δεδομένων στάλθηκε στο 26′. Όταν ο Αντρέι Κράμαριτς σκόραρε αλλά το γκολ δεν κατακυρώθηκε γιατί ο Λιβάγια που έκανε την τελική πάσα ήταν οφσάιντ.

Όμως, δέκα λεπτά αργότερα, το επίτευγμά του ήταν έγκυρο και διαμόρφωσε το 1-1. Ο Πέρισιτς έκανε την πάσα και ο Κράμαριτς κούνησε τα δίχτυα του Μπόριαν.

Το γκολ αυτό ήταν το… καύσιμο που χρειαζόταν η… μηχανή της Κροατίας για να… ανεβάσει στροφές.

Ο Καναδάς συνέχισε να προσπαθεί αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά τον Λιβάκοβιτς, ούτε να συγκρατήσει την ορμή των Κροατών. Οι οποίοι, πανηγύρισαν την ολική ανατροπή πριν ο Ουρουγουανός διαιτητής, Αντρές Ματόντε, στείλει τις δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια. Με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάια (44′).

Στην επανάληψη ο Καναδάς προσπάθησε να επιστρέψει, είχε τις ευκαιρίες να ισοφαρίσει αλλά τις σπατάλησε. Και το «πλήρωσε» με ήττα και αποκλεισμό. Στο 70′ και πάλι o Κράμαριτς έκανε το 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της «Χβάρτσκα». Στην οποία, έδωσε διαστάσεις θριάμβου ο Λόβρο Μάγερ (90’+4′).

Την επόμενη τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων (1/12, 17:00) η Κροατία θ’ αναμετρηθεί με το Βέλγιο και ο Καναδάς με το Μαρόκο.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Σόσα, Λόβρεν, Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (86’ Όρσιτς), Μόντριτς (86’ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (86’ Μάγερ), Κράμαριτς (72’ Βλάσιτς), Λιβάια (60’ Πέτκοβιτς).

ΚΑΝΑΔΑΣ (Τζον Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνσον, Μίλερ, Βιτόρια, Εουστάκιο (46’ Οσόριο), Ντέιβις, Μπιουκάναν, Λάριν (46’ Κονέ), Λαριέα (62’ Χόιλετ), Χάτσινσον (72’ Αντεκούγκμπε), Ντέιβιντ (72’ Καβαλίνι).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας