Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: Δεν «Χ»ολοσκάσανε Ισπανία και Γερμανία (vid)

Μουντιάλ 2022: Δεν «Χ»ολοσκάσανε Ισπανία και Γερμανία (vid)

Ισπανία και Γερμανία μοιράστηκαν απόψε (27/11) στο στάδιο «Al-Bayt» -για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου- εντυπώσεις, γκολ, και βαθμούς. Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, Ντάνι Μάκελι, τις βρήκε ισόπαλες με 1-1.

Έτσι, όλες οι ερωτήσεις (για το δίδυμο πρόκρισης στους «16» και τις θέσεις) θ’ απαντηθούν με την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

Οι «φούριας ρόχας», πλέον, έχουν 4 βαθμούς. Τους ακολουθούν Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα που έχουν από 3, με τη «νασιοναλμάντσαφτ» να παραμένει τελευταία αλλά με 1 πόντο.

Την 1η Δεκεμβρίου (17:00) -στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων- στην Ισπανία αρκεί μια ισοπαλία με αντίπαλο την Ιαπωνία. Η οποία, όμως, θέλει νίκη για να σιγουρέψει την πρόκριση. Το ίδιο ζητούμενο θα έχουν στη μεταξύ τους αναμέτρηση Γερμανία και Κόστα Ρίκα. Με τα «πάντσερ» να μη θέλουν, ταυτόχρονα, νίκη της Ιαπωνίας.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην αποψινή αναμέτρηση που έγινε στην Αλ Κορ. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι δύο ομάδες, με το συνεχές πρέσινγκ που έκαναν, αλληλοεξουδετερώθηκαν. Με συνέπεια κυρίως αναποτελεσματικές προσπάθειες δημιουργίας προϋποθέσεων για γκολ, άρα και ελάχιστες ευκαιρίες.

Βασικός στόχος ήταν το μηδέν παθητικό και μετά η χωρίς ρίσκα επιθετική δραστηριότητα. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε αλλά η πολυκοσμία γύρω και μέσα στις δύο μεγάλες περιοχές, δεν άφηνε κενούς χώρους και δεν επέτρεπε πολλές ενέργειες που θα δημιουργούσαν απειλητικές καταστάσεις.

Η Ισπανία -που βολευόταν με την ισοπαλία- είχε τον έλεγχο αλλά χωρίς ουσία. Η Γερμανία «έπρεπε» να κερδίσει αλλά και να μη χάσει. Οπότε, αναζήτησε το γκολ με φειδώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν εκτέλεσε ούτε ένα κόρνερ (5 η Ισπανία).

Με το… καλησπέρα η «φούρια ρόχα» προκάλεσε καρδιοχτύπια στους Γερμανούς. Ο Όλμο εξαπέλυσε μια… οβίδα αλλά η μπάλα, μετά τη σωτήρια παρέμβαση του Νόιερ, εξοστρακίστηκε στο δοκάρι (7′).

Μέχρι η μπάλα να φτάσει στον Όλμο είχε αλλάξει 35 φορές ιβηρικά πόδια, επίδοση ρεκόρ στη διοργάνωση.

Τα «πάντσερ» πίστεψαν πως η ηχηρή απάντησή τους ήρθε στο 40′. Όμως, έμειναν με τη χαρά, γιατί το γκολ του Ρίντιγκερ δεν κατακυρώθηκε, αφού -το ημιαυτόματο VAR έδειξε πως- ήταν οφσάιντ.

Δεκαέξι λεπτά αργότερα ο Σιμόν «είπε όχι» στον Κίμιχ.

Πρώτη και συγκεκριμένα στο 62′ πανηγύρισε η Ισπανία, με τον Μοράτα.

 

Σχεδόν αμέσως μετά το γκολ η «φούρια ρόχα» προσπάθησε να «σκοτώσει» τη Γερμανία και να «τελειώσει» το ματς αλλά ο Ασένσιο, ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα σε… μία όαση στην έρημο (65′).

Η «νασιοναλμάντσαφτ», λογικά, αναζήτησε την ισοφάριση. Δεν τη βρήκε στο 73′, όταν σε σουτ από τον Μουσιάλα η μπάλα βρήκε στο δεξί χέρι του Σιμόν και κατέληξε κόρνερ. Όμως, στο 83′ ο Ίβηρας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει στο κοντινό «κεραυνό» του Φίλκρουγκ.

Για τη Γερμανία ήταν και η τελευταία ευκαιρία για τρίποντο αλλά ο Σιμόν νίκησε και τον Σανέ (90’+5′).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Ρόδρι, Άλμπα (82’ Μπάλντε), Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Μπουσκέτς, Γκάβι (66’ Γουίλιαμς), Πέδρι, Ασένσιο (66’ Κόκε), Τόρες (54’ Μοράτα), Όλμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Ράουμ (87’ Σλότερμπεκ), Κέρερ (69’ Φίλκρουγκ), Σούλε, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (85’ Χόφμαν), Μουσιάλα, Γκιντογκάν (69’ Κλόστερμαν), Μίλερ (69’ Σανέ).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας