Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: «Ύαινες» από τη Γκάνα «κατασπάραξαν» τη Ν. Κορέα (vid)

Μουντιάλ 2022: «Ύαινες» από τη Γκάνα «κατασπάραξαν» τη Ν. Κορέα (vid)

Σήμερα (28/11) στο «Education City» στάδιο της Ντόχα έγινε ένα «τρελό» ματς, ακατάλληλο για καρδιακούς. Η Γκάνα κατάφερε να επικρατήσει της Ν. Κορέας με 3-2 και να διατηρήσει υλοποιήσιμο τον στόχο της πρόκρισης.

Οι 22 ποδοσφαιριστές προσέφεραν, πάνω στο «πράσινο χαλί», έντονες συγκινήσεις, εναλλαγή στο σκορ και τα συναισθήματα, θέαμα, γκολ. Ήταν ένας «χορταστικός» αγώνας που είχε μέχρι και την πρώτη κόκκινη κάρτα στη διοργάνωση και μάλιστα με διπλή ιδιαιτερότητα. Δεν ήταν σε ποδοσφαιριστή και έγινε χρήση της μετά τη λήξη του αγώνα. Την αντίκρισε -για διαμαρτυρία- ο τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων Πάουλο Μπέντο.

Αμφότερες οι ομάδες γνώριζαν ότι για να έχουν ελπίδες πρόκρισης χρειάζονταν τη νίκη αλλά ταυτόχρονα και πως η ήττα οδηγούσε σε τσεκάρισμα εισιτηρίων και πτήσης για την επιστροφή. Στα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με ικανότητες και αδυναμίες των αντιπάλων, εδράζεται η «τρελή» μορφή που πήρε το παιχνίδι.

Στο 24′ τα «μαύρα αστέρια» πανηγύρισαν -μετά από έλεγχο του VAR- το «άνοιγμα» του σκορ από τον Σαλισού.

Δέκα λεπτά αργότερα φάνηκε να θέτουν «γερές βάσεις» για υλοποίηση του στόχου τους, όταν ο Κούντους έκανε το 2-0.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι και που ο Άγγλος διαιτητής, Άντονι Τέιλορ, σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη τα πράγματα απέκτησαν μια «άγρια ομορφιά». Η Ν. Κορέα κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά (58′, 60′) να ισφοραρίσει με ισάριθμες κεφαλιές του Τσο.

Προφανώς το παιχνίδι «πήρε φωτιά» και άρχισε ένα… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, κυρίως από τη Ν. Κορέα. Με την οποία αγωνίστηκε βασικός ο Ιν-μπέομ Χουάνγκ και ως αλλαγή ο Ουί-Τζο, παίκτες του Ολυμπιακού. Το… πινγκ πονγκ χαμένων ευκαιριών διέκοψε στο 68′ και πάλι ο Κούντους που διαμόρφωσε το 3-1.

Η Ν. Κορέα πίεσε ως το (90′) και έντεκα αλλά δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Παρέμεινε, λοιπόν, στον έναν πόντο και ετοιμάζεται για τη διαδικασία της επιστροφής.

Η Γκάνα, πλέον έχει τρεις βαθμούς και περιμένει να δει τι θα γίνει στο έτερο σημερινό ματς του ομίλου ανάμεσα στην Πορτογαλία (3) και την Ουρουγουάη (1). Όλα τα ζητούμενα (προκρίσεις, θέσεις) θα οριστικοποιηθούν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του ομίλου (2/12, 17:00) όταν η Γκάνα θ’ αναμετρηθεί με την Ουρουγουάηκαι η Ν. Κορέα με την Πορτογαλία.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90′ Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57′ Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46′ Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο.

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78′ Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88′ Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83′ Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78′ Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78′ Σουλεμάνα), Γουίλιαμς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας