Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: Στους «16», με εκπληκτικό γκολ, η μέτρια Βραζιλία (vid)

Μουντιάλ 2022: Στους «16», με εκπληκτικό γκολ, η μέτρια Βραζιλία (vid)

Η Βραζιλία ήταν απόψε (28/11) μέτρια στο «974 Stadium» της Ντόχα αλλά νίκησε, για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, την Ελβετία με 1-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Μουντιάλ.

Η τυπικά φιλοξενούμενη Ελβετία γνωρίζοντας ότι είναι αγωνιστικά υποδεέστερη από τη «σελεσάο» και ότι θα έχει ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στον επόμενο αγώνα, παρατάχθηκε με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Στην αντίπαλη περιοχή δεν πήγαινε ούτε για… ξεμούδιασμα, επιτρέποντας στον Άλισον να είναι ο θεατής που δεν πλήρωσε για εισιτήριο αλλά είχε την καλύτερη θέση στο γήπεδο. Και μια φορά απείλησε σχετικά σοβαρά την αντίπαλό της, στο 53′ όταν στο γύρισμα του Βίντμερ δεν πρόλαβε κάποιος συμπαίκτης του να γίνει κάτοχος της μπάλας.

Από την πλευρά της η Βραζιλία, στην πρώτη αναμέτρησή της χωρίς τον Νεϊμάρ, κυριάρχησε αλλά το «πόδι στο γκάζι» δεν το έβαλε. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η αγωνιστική εικόνα της θύμιζε… φαβέλα, δηλαδή «φτώχεια καταραμένη». Γι’ αυτό και κάποιοι οπαδοί της «σελεσάο» προτίμησαν να βγάλουν selfie με σωσία του Νεϊμάρ.

Ακόμα και έτσι, «άγγιξε» το γκολ στο 27′ αλλά ο Ζόμερ αντέδρασε άψογα στο πλασέ του Βινίσιους.

Στο 56′ ο Ρισάρλισον δεν πρόλαβε να… φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64′ ο Βινίσιους κούνησε τα δίχτυα αλλά στην αρχή της φάσης ο Ρισάρλισον, που συμμετείχε, ήταν εκτεθειμένος και -με τη χρήση VAR- το γκολ δεν κατακυρώθηκε.

Όμως, στο 83′ έγινε το 1-0 και οι Ελβετοί πήγαν κανονικά στη σέντρα, μετά το εκπληκτικό σουτ στην κίνηση από τον Καζεμίρο.

Στο 90’+4′ ο Ροντρίγκο είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 αλλά τη σπατάλησε.

Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του διαιτητή από το Ελ Σαλβαδόρ, Ιβάν Μπαρτόν, βρήκε τους Βραζιλιάνους να πανηγυρίζουν το «σφράγισμα του εισιτηρίου» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Και τους Ελβετούς να μένουν με την γεύση που αφήνει η βρώση σοκολάτας bitter.

Η Βαθμολογία του ομίλου:

Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική (2/12, 21:00) η Βραζιλία αντιμετωπίζει το Καμερούν και η Ελβετία της Σερβία.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πτώση (για πέντε δευτερόλεπτα) του φωτός από τους προβολείς, στο 44ο λεπτό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Σάντρο (86′ Τέλες), Μιλιτάο, Καζεμίρο, Φρεντ (58’ Γκιμαράες), Ραφίνια (73’ Άντονι), Βίνισιους, Πακετά (46’ Ροντρίγκο), Ριτσάρλισον (73’ Ζεσούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Βίντμερ (86′ Φράι), Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (75’ Έμπισερ), Ρίντερ (59’ Στέφεν), Εμπολό (75’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (59’ Φερνάντες).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας