Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 4Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή «γκάζωσε», με... 1000άρη Μέσι, για τους «16» (vid)

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή «γκάζωσε», με… 1000άρη Μέσι, για τους «16» (vid)

Σε παράσταση για έναν ρόλο -όπως αναμενόταν- και μάλιστα με ιστορικά χαρακτηριστικά εξελίχθηκε (στο μεγαλύτερο μέρος της) η αποψινή (3/12) αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αυστραλία, στο στάδιο «Ahmad bin Ali», για τη φάση των «16».

Η «Αλμπισελέστε» επικράτησε των «Socceroos» με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Όπου, θα «μονομαχήσει» (Παρασκευή 9/12) με την Ολλανδία, για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με ξεκάθαρο στόχο να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα και -αν καταφέρουν- σε κάποια αντεπίθεση ν’ αναζητήσουν κάτι περισσότερο. Ως το 35′ πετύχαιναν κατά 50% τον σκοπό τους. Με τις γραμμές κοντά, πίεση, συνεχή κίνηση, αρκετούς… σωματοφύλακες στον Μέσι αμύνθηκαν αποτελεσματικά.

Όμως, στο νο 10 των «γκαούτσος» αρκεί… μισή στιγμή να βρει χώρο για να «μαγέψει». Αυτό συνέβη πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση του μισάωρου.

Κατάφερε, μέσα στην περιοχή και ένα… σκασμό παίκτες μπροστά, να περάσει την μπάλα από τη… μύτη της βελόνας και να τη στείλει στη δεξιά γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Ράιαν.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του σε νοκ-άουτ παιχνίδι Μουντιάλ. Με την επίτευξή του έφτασε τα 9 σε Παγκόσμια Κύπελλα και ξεπέρασε κατά ένα τον Μαραντόνα. Έτσι, μαζί βέβαια με την πρόκριση, γιόρτασε τη συμπλήρωση 1000 αγώνων -σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (169)- στην καριέρα του.

Ίσως αυτό το γιορταστικό σκηνικό να επηρέασε τον Ράιαν και στο 57’… δώρισε το 2-0. Έκανε ένα ανεπίτρεπτο (και τελικά καταστρτεπτικό για την ομάδα του) λάθος -προσπαθώντας να ντριμπλάρει τον Ντε Πολ– και ο Άλβαρες δεν το άφησε αναξιοποίητο.

Οι περισσότεροι πίστεψαν πως η συνέχεια της αναμέτρησης, μετατράπηκε σε διαδικαστικού χαρακτήρα. Μεταξύ τους, φαίνεται πως ήταν και οι Αργεντίνοι, όχι όμως οι Αυστραλοί. Μη έχοντας τίποτα να χάσουν άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και η «θεά τύχη» τους… χαμογέλασε.

Στο 77′ ο Γκούντγουιν έκανε σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες, πήρε τροχιά προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινήθηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι «Socceroos»επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και παραλίγο να το καταφέρουν. Όμως, στο τσακ η εκπληκτική ενέργεια του Μπέχιτς δεν κατέληξε στα δίχτυα, λόγω Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

Το ρευστό σκορ οδήγησε σε θρίλερ, στις καθυστερήσεις. Στο 90’+3 ο Λαουτάρο, στο επόμενο λεπτό ο Μέσι και στο 90’+5′ και οι δύο απέτυχαν να «κλειδώσουν» τη νίκη. Και παραλίγο να το «πληρώσουν». Στο 90’+7′ ο Κουόλ έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση αλλά ο τερματοφύλακας της «Αλμπισελέστε» τον σταμάτησε.

Το 2-1, χάρη στον Μαρτίνες και με πολύ καρδιοχτύπι, παρέμεινε ως το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Πολωνού διαιτητή, Σίμον Μαρτσίνιακ.

Οι Αργεντίνοι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Αυστραλοί, απογοητευμένοι, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): ΕμιλιάνοΜαρτίνεζ, Ακούνια (71′ Ταλιαφίκο), Ρομέρο, Οταμέντι, Μολίνα (80′ Παλάσιος), Ντε Πολ, ΜακΆλιστερ (80′ ΜακΆλιστερ), Φερνάντεζ, Άλβαρεζ (71′ Λαουτάρο Μαρτίνεζ), Μέσι, Γκόμεζ (50’ Λισ. Μαρτίνεζ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Άρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (72′ Κουόλ), Ρόουλς, Μπέικ, Σούταρ, Λέκι (72′ Κάρατσιτς), Μόου, Ιρβάιν, Μπάκους (58’ Γκούντγουιν), ΜακΓκρι (58’ Χρούστιτς), Ντιούκ (72′ ΜακΛάρεν).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας