Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 1Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο «κατασπάραξε» την Πορτογαλία

Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο «κατασπάραξε» την Πορτογαλία

Ιστορικές στιγμές βίωσε σήμερα (10/12) στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το Μαρόκο. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» επικράτησαν της Πορτογαλίας με 1-0 και «σφράγισαν το εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Μουντιάλ που γίνεται στο Κατάρ.

Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα από την Αφρική που πανηγυρίζει τέτοιο επίτευγμα.

Πλέον, αναμένουν τη λήξη του βραδινού (21:00) αγώνα για να μάθουν αν θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό από την Αγγλία ή τη Γαλλία.

Από την αρχή της αναμέτρησης η Πορτογαλία επιχείρησε να γίνει «αφεντικό». Είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία των τυπικά γηπεδούχων. Οι οποίοι, ήταν για μια ακόμα «σφαίρες» όταν έβγαιναν στην επίθεση.

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» κρατούσαν με άνεση το μηδέν παθητικό και στο 42′ το σχέδιο τους υλοποιήθηκε στο απόλυτο. Ο Ντιόγκο Κόστα έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Εν Νεσίρι που πήδηξε… στους ουρανό «άνοιξε» το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα οι «Θαλασσοπόροι» έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση αλλά μετά το σουτ που έκανε ο Μπρούνο Φερνάντες, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια (45’+2′) οι Αφρικανοί «άγγιξαν» τη διεύρυνση του σκορ αλλά το τελείωμα του Ατιά Αλά πέρασε λίγο έξω από την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία παρουσιάστηκε πιο πιεστική, αναζήτησε το γκολ με περισσότερο πάθος. Όμως είτε κακές τελικές επιλογές, είτε η αμυντική αντίδραση των Μαροκινών και ιδιαίτερα του  Μπόνο (83′, 90’+1′) δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Όσο πλησίαζε η στιγμή της λήξης οι «θαλασσοπόροι» κατέφευγαν σε σέντρες που λιγότερο ή περισσότερα εύκολα εξουδετέρωναν οι Μαροκινοί. Οι οποίοι στο 90’+3′ έμειναν με 10 παίκτες γιατί αποβλήθηκε, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Σεντίρα.

Παρ’ όλα αυτά στο 90’+6′ είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη πρόκριση αλλά ο Αμπουκλάλ ηττήθηκε στο τετ α τετ από τον Ντιόγκο Κόστα. Η ύστατη προσπάθεια των Πορτογάλων να πάρουν «παράταση ζωής» δεν είχε την κατάληξη που ήθελαν στο 90’+7′. Όταν η μπάλα, από την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πέπε δεν κατευθύνθηκε εντός της εστίας.

Το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του Αργεντινού διαιτητή, Φακούντο Τέγιο, βρήκε τους Μαροκινούς να πανηγυρίζουν και να κλαίνε από χαρά για το ιστορικό επίτευγμά τους.

Αντίστοιχα, τους Πορτογάλους να έχουν την ίδια συναισθηματική αντίδραση αλλά για διαφορετικό λόγο. Επειδή η παρουσία τους στα γήπεδα του Κατάρ είχε πάρει τέλος και αντί για την επόμενη φάση της διοργάνωσης θα ετοιμαστούν για τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα τους.

ΜΑΡΟΚΟ (Ουαλίντ Ρεντραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Άμραμπατ, Σαϊς (57’ Νταρί), Ελ Γιαμίκ, Ατιά Αλά, Ουνάχι, Αμαλάχ (65’ Σεντίρα), Ζίγες (81’ Αμπουκλάλ), Μπουφάλ (82’ Γιαμπράν), Εν Νεσίρι (65’ Μπενούν).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Ντάλο (79’ Όρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51’ Κανσέλο), Οτάβιο (69’ Βιτίνια), Νέβες (51’ Ρονάλντο), Φερνάντες, Σίλβα, Φέλιξ, Ράμος (69’ Λεάο).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας