Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Εν Νεσίρι «πέταξε» στα 2,78 μ. και πέρασε Κριστιάνο και... Λιβάι...

Ο Εν Νεσίρι «πέταξε» στα 2,78 μ. και πέρασε Κριστιάνο και… Λιβάι Γκαρσία

Ο Ντιόγκο Κόστα δεν ήξερε… από πού του ήρθε. Έμοιαζε σίγουρος για την έξοδό του, σίγουρος πως θα καταφέρει να μπλοκάρει την μπάλα όταν εκείνη θα άρχιζε να παίρνει καθοδική τροχιά. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον «πειρατή» της γραμμής κρούσης του Μαρόκου. Ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι, στη Σεβίλλη γνωστός και ως «Pirata», αψήφησε τη λογική και με ένα εξωπραγματικό άλμα, «πέταξε» και του πήρε την μπουκιά από το στόμα, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό γκολ που έστειλε για πρώτη φορά στα χρονικά αφρικανική χώρα στους «4» ενός Μουντιάλ, αλλά και ένα γκολ που αγγίζει υψόμετρο-ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το άλμα του Μαροκινού στράικερ μετρήθηκε στα 2,78 μέτρα (!), επίδοση που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων τουλάχιστον την τελευταία 20ετία που οι υπολογισμοί έχουν γίνει ευκολότεροι. Για να καταλάβει κανείς πόσο ψηλά πήδηξε ο φορ της Σεβίλλης, αρκεί το ότι το ασύλληπτο άλμα με κλίση του σώματος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ματς Σαμπντόρια-Γιουβέντους του 2019, είχε φτάσει τα 2,56 μέτρα Κι αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο σούπερ γκολ του «ιπτάμενου» Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ, στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο τον Οκτώβριο του 2021. Ο επιθετικός της Ένωσης από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος από εκείνο το γκολ άρχισε να δείχνει σε όλους πόσο του ταιριάζει ο ρόλος του σέντερ φορ, είχε καταρρίψει την επίδοση του CR7 κατά 14 εκατοστά, φτάνοντας τα 2,7 μέτρα!

Στα… σημεία, λοιπόν, ο Εν Νεσίρι ξεπέρασε και αυτή την επίδοση. Η πλέον «θεόρατη», βέβαια, παραμένει στο όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο και αφορά εκείνη την ασύλληπτη κεφαλιά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που άγγιξε τα 3 μέτρα (2,93)!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας