Το πλάνο της κυβέρνησης για αξιοποίηση του ΟΑΚΑ – Η ανάλυση Αυγενάκη

«Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια πριν αναλάβουμε τα ηνία, ήταν κοινώς γνωστό ως Υφυπουργείο Ποδοσφαίρου. Εμείς το αλλάξαμε αυτό, δίνοντας την ίδια απαιτούμενη προσοχή σε κάθε άθλημα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε το πρωί της Τρίτης το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων -παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και ευχαρίστησε την Lamda Development για τη χρηματοδότηση μέρους των έργων.

Η ομιλία του υφυπουργού: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ, στο Ολυμπιακό Στάδιο των μεγάλων διοργανώσεων. Των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στο ΟΑΚΑ των μεγάλων στιγμών.

Στο Ολυμπιακό Συγκρότημα, που κι εσείς κύριε Πρόεδρε έχετε δείξει μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε 1,5 χρόνο, οι τρεις επισκέψεις σας στη ναυαρχίδα του αθλητισμού είναι συνυφασμένες με κομβικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του:

 • Την ανακοίνωση για το «ΟΑΚΑ 2.0.».
 • Την υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022.
 • Και σήμερα, για την παρουσίαση του συνεκτικού Προγράμματος Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής.

Το καλοκαίρι του 2019 παραλάβαμε έναν αθλητισμό ταλαιπωρημένο. Έναν αθλητισμό στα όριά του.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια πριν αναλάβουμε τα ηνία, ήταν κοινώς γνωστό ως «Υφυπουργείο Ποδοσφαίρου». Εμείς το αλλάξαμε αυτό, δίνοντας την ίδια απαιτούμενη προσοχή σε κάθε άθλημα, ανεξαρτήτως δημοφιλίας.

Χωρίς δικαιολογίες, με σχέδιο, υπευθυνότητα, αλλά -επιτρέψτε μου- και μια δόση «ξεροκεφαλιάς», αρχίσαμε να ξαναχτίζουμε βήμα-βήμα το αθλητικό τοπίο.
Χρειάστηκαν ατελείωτα μερόνυχτα δουλειάς, αγώνα και πίεσης για να καταφέρουμε αυτό για το οποίο σήμερα, ναι, μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Ξεκινώ, θυμίζοντας τις 7 βασικές προτεραιότητες, που ανακοινώσαμε, κύριε Πρόεδρε, μετά την πρώτη συνάντησή μας τον Ιούλιο του 2019 κι αφορούσαν την Ενιαία Εθνική Πολιτική για τον Αθλητισμό:

 • Δεσμευτήκαμε για την ενίσχυση των αθλητών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
 • Δεσμευτήκαμε για την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
 • Δεσμευτήκαμε για την ουσιαστική αντιμετώπιση του ντόπινγκ στη χώρα μας. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.
 • Δεσμευτήκαμε για την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων. ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ.
 • Δεσμευτήκαμε για γενναίες πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
 • Δεσμευτήκαμε για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας. ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
 • Τέλος, δεσμευτήκαμε για την κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου. Δρομολογήθηκε και μετά τις γιορτές είμαστε έτοιμοι για την ανακοίνωση της ημερομηνίας δημοπράτησης, με τη στενή συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Ραφήνας

Παράλληλα, με επιπλέον καίριες μεταρρυθμίσεις και δράσεις, μετασχηματίζουμε το αθλητικό οικοδόμημα και το κοινωνικό του αποτύπωμα:

 • Αντιμετώπιση κακοποίησης και κακοδιοίκησης στον Αθλητισμό. Να θυμίσω πως το κίνημα #MeToo ξεκίνησε από τον αθλητισμό.
 • Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι γεγονός στον αθλητισμό: Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Προπονητών, Εγκαταστάσεων, Πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ», με κριτήρια και μετρήσιμα στοιχεία. Τάξη, διαφάνεια, νοικοκύρεμα, παντού!
 • Είμαστε η Κυβέρνηση που θεσπίσαμε για πρώτη φορά μόνιμο μηχανισμό στήριξης όλου του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος. Δηλαδή, άμεση οικονομική ενίσχυση της αθλητικής οικογένειας. Την τελευταία 3ετία έχουν δοθεί 303 εκατ. ευρώ στον αθλητισμό! Και τέλος Ιανουαρίου ακολουθεί η επόμενη μεγάλη δόση.
 • Διεκδικήσαμε, αναλάβαμε και διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις: ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball, Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Αιγαίου Aegean 600 κ.ά.
 • Επενδύσαμε στον εθελοντισμό, στον αθλητικό τουρισμό και στην κοινωνία των πολιτών, μέσα από το πρόγραμμα Ζήσε Αθλητικά.
 • Με σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, αναδείξαμε νέες μορφές αθλητισμού (Εναλλακτικός, Εργασιακός, Πνευματικός Αθλητισμός, Ε-sports, Special Olympics).

Με την ίδια αναπτυξιακή φιλοσοφία κινηθήκαμε σε δύο επίπεδα για την αξιοποίηση της Ολυμπιακής περιουσίας της χώρας μας:

Α) Αφενός με μικρές, καθημερινές παρεμβάσεις, στηριζόμενοι στον στόχο της επίτευξης της βιωσιμότητας, της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας και

Β) Αφετέρου με την επίτευξη μεγάλων στόχων. Λάβαμε πρακτικές και ρεαλιστικές αποφάσεις για να καταφέρουμε να δώσουμε νέα πνοή στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Το ΟΑΚΑ, η μεγαλύτερη Ολυμπιακή εγκατάσταση, που συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής, φιλοξενεί καθημερινά 17.000 επισκέπτες, των οποίων ο αριθμός τα Σαββατοκύριακα ξεπερνά τους 21.000.

 • Σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού μας, «εγκαινιάζουμε» -στην ουσία- ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Υγρού Στίβου στην Ευρώπη, το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, με 11 σύγχρονες κολυμβητικές δεξαμενές, έργο ύψους 7.000.000€.
 • Να τονίσουμε ότι το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Συνεργασίας, που είχαμε υπογράψει με την Lamda Development για τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων στην Αττική, σε αντικατάσταση των γερασμένων αθλητικών εγκαταστάσεων του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά. Μια συμφωνία, που τηρείται με ευλάβεια και που επιβεβαιώνει το πραγματικό ενδιαφέρον όλων για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Τις λεπτομέρειες θα τις αναλύσουμε αργότερα.
 • Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης:

Μετά από διαγωνισμό μισθώσαμε τις εγκαταστάσεις στην «ΣΤΑΔΙΟ 2020» και βρίσκεται σε εξέλιξη το Masterplan ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων, που ξεπερνά τα 7.000.000€. Προβλέπει την ανακατασκευή, ανακαίνιση και δημιουργία συνολικά 20 νέων γηπέδων τένις, 6 γηπέδων padel, 2 γηπέδων beach tennis, 4 γηπέδων μίνι τένις και χώρων αναψυχής, ως το τέλος του 2024.

Στόχος η διεκδίκηση αγώνων επιπέδου ATP εντός των επόμενων τριών ετών.

 • Έργα συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Ολυμπιακού συγκροτήματος ύψους 54.000.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χάρις στο masterplan Ο.Α.Κ.Α. 2.0, που εσείς παρουσιάσατε κύριε Πρόεδρε τον Ιούλιο του 2021.

Περιλαμβάνει 9 επιμέρους έργα, μεταξύ των οποίων:

Α) Ενεργειακή αναβάθμιση όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, ύψους 22.000.000€. Έχουμε ήδη ανάδοχο. Το έργο ξεκινά να υλοποιείται άμεσα.

Β) Συντήρηση των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα.

Παραδόθηκε η προμελέτη των μεταλλικών κατασκευών από τον ανάδοχο. Μέχρι τον Ιούνιο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τέλος 2024.

Γ) Αναμόρφωση του Περιβάλλοντα Χώρου για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου. Σύντομα ολοκληρώνονται οι Μελέτες.

Δ) Τέλος, τις επόμενες μέρες βγαίνει στον αέρα η Πρόσκληση Υποβολής ενδιαφέροντος για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Βιωσιμότητας.

 • Αντικατάσταση των 5 ταρτάν στο Κεντρικό Στάδιο και στα προπονητήρια του στίβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 6.000.000€. Εντός της εβδομάδας, δημοσιεύεται ο διαγωνισμός.
 • Κατασκευή 3 τοίχων αναρρίχησης Ολυμπιακών προδιαγραφών για να αποκτήσει προπονητικό κέντρο η Εθνική Ομάδα αναρρίχησης, προϋπολογισμού 000.000€, χορηγία των εταιριών «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ» και «Σιδενόρ Βιομηχανική Χάλυβα ΑΕ», τις οποίες ευχαριστούμε. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός εννέα μηνών.
 • Κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου, που θα αποτελέσει το σπίτι της ξιφασκίας, του χάντμπολ και του τσιρλίντινγκ, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός έτους.
 • Κατασκευάσαμε νέα αίθουσα προπονήσεων και πολυχώρο στην αίθουσα Κασιμάτη για αθλήματα (χάντμπολ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο σάλας, γυμναστική) και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Βρίσκεται σε εξέλιξη η παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Smart OAKA: η ψηφιακή αναβάθμιση του συγκροτήματος, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ένταξη του έργου στο τομεακό του πρόγραμμα.

 Συνεργασία με LAMDA Development

Ένα τμήμα της αναβάθμισης του Ολυμπιακού Συγκροτήματος οφείλεται στη συνεργασία μας με τη LAMDA Development. Και δεν περιοριζόμαστε μόνο στο ΟΑΚΑ. Η Lamda Development χρηματοδοτεί -πέραν των 7 εκατομμυρίων που έχουν δοθεί για τα κολυμβητήρια- επιπλέον έργα συνολικού ποσού άνω των 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ξενώνων σε όλη την Αττική, τα οποία θα σας αναλύσω αμέσως μετά.

Σε ό,τι αφορά στο ΟΑΚΑ:

 • Πλήρης ανακαίνιση του προπονητηρίου της Άρσης Βαρών. Η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών αποκτά νέο σπίτι. Θα έχει υλοποιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2023.
 • Ανακατασκευή των πέντε κτηρίων ξενώνων, που μέσα σε αυτά φιλοξενούνται σήμερα, μεταξύ άλλων, τμήματα των ΕΛ.Α.Σ, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), καθώς και άλλοι χρήστες. Αποδίδουμε τους κοιτώνες στην αθλητική οικογένεια.
 • Οι Μελέτες για τους ξενώνες τρέχουν ήδη από τη Lamda Development, που χρηματοδοτεί μέρος του έργου και η υπόλοιπη χρηματοδότηση καλύπτεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ

Περιήλθε στην κυριότητα του Υφυπουργείου Αθλητισμού από τον ΟΑΕΔ, έπειτα από 17 χρόνια απαξίωσης και γίνεται και πάλι κέντρο άθλησης, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής και της περιοχής.

Προχωρήσαμε άμεσα στις εξής ενέργειες:

 • Πήραμε από το Δήμο Αχαρνών, με τη σύμφωνη γνώμη του, 47 στρέμματα για την επέκταση των εγκαταστάσεων μας. Αντίστοιχη παραχώρηση αρκετών επιπλέον στρεμμάτων αναμένουμε και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
 • Προχωρήσαμε σε ενέργειες αποκατάστασης των δύο κλειστών γυμναστηρίων, που φιλοξενούν τις Εθνικές Ομάδες ποδοσφαίρου σάλας, καράτε και τοπικά σωματεία, όπως και του ανοιχτού σταδίου στίβου, ώστε να καταστεί λειτουργικό.
 • Δημιουργήσαμε το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο και νέες υποδομές που ενισχύουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από την πεζοπορία μέχρι την ορεινή ποδηλασία.
 • Δημιουργούμε ένα πρότυπο Μοντελοδρόμιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Με την Lamda Development προχωράμε σε:

 • Ανακατασκευή της ανοιχτής πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων, που λειτούργησε μόνο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι Μελέτες και στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο.
 • Δημιουργούμε επιπλέον κλειστό προπονητήριο (τύπου θόλου) ώστε να μεταφερθούν οι εθνικές ομάδες πάλης – τζούντο – πυγμαχίας από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

 Παράλληλα, σχεδιάζουμε την ανακατασκευή και αξιοποίηση των γηπέδων τένις, μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

 Κλειστό Σπίτι του Στίβου και του Βόλεϊ στην Παιανία

Οι εγκαταστάσεις αυτές βρέθηκαν για 12 χρόνια στο επίκεντρο λεηλασιών και βανδαλισμών, με τεράστιας έκτασης καταστροφές.

Τον Δεκέμβριο του 2021 ολοκληρώθηκαν η πλήρης Μελέτη, η Ολική Αποτύπωση και τα Τεύχη Δημοπράτησης των εγκαταστάσεων, έπειτα από Μνημόνιο Συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παιανίας για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων. Να σημειωθεί ότι οι Μελέτες ολοκληρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ με χορηγία του κ. Μαρτίνου, τον οποίον ευχαριστούμε.

Με νομοθετική διάταξη πριν από μια εβδομάδα, η κυριότητα των εγκαταστάσεων πέρασε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει με τη Lamda Development για έργα πλήρους ανακαίνισης κι έκδοσης άδειας λειτουργίας, αρχικού προϋπολογισμού 6.500.000€, ο οποίος περιλαμβάνει ακόμα:

 • Κατασκευή νέου κλειστού (τύπου θόλου), το οποίο αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για αποθηκευτικός χώρος του εξοπλισμού του Αγίου Κοσμά και σε δεύτερο χρόνο για αθλητική εγκατάσταση.
 • Ανακατασκευή των 16 ξενώνων φιλοξενίας αθλητών.
 • Πλήρη αδειοδότηση των εγκαταστάσεων.
 • Στα μέσα του 2024 τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί.
 • Οι εγκαταστάσεις αυτές θα λειτουργήσουν για τη φιλοξενία διοργανώσεων κλειστού στίβου, γυμναστικής, αλλά και Βόλεϊ.
 • Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παιανίας δρομολογούμε παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο, τη δημιουργία ανοιχτών εγκαταστάσεων μπάσκετ, στίβου και άλλων αθλημάτων.

Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά

-Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» & Μικρολίμανο

 • Επεκτείνονται το Εθνικό Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» και το Εθνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Πειραιά στο Μικρολίμανο.

Μαζί με τη Lamda Development προχωράμε σε:

 • Ανακαίνιση των χώρων, που στεγάζονται τα γραφεία εντός του Εθνικού Κλειστού Κολυμβητηρίου Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» και του Εθνικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Πειραιά στο Μικρολίμανο.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η ανακαίνιση των γραφείων, θα πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση ενός τμήματος του Κτιρίου Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και προμήθεια νέου αθλητικού υλικού.
 • Έως τον Ιούνιο του 2023, θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

Κυρίες και κύριοι,

Παρά τις φωνές που ακούγονται, τονίζουμε ότι το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ. Το διοικητήριό του θα συνεχίσει να λειτουργεί σε νέους χώρους μέσα στις εγκαταστάσεις, που θα παραχωρηθούν μετά την ολοκλήρωση των έργων στο Πάρκο Ελληνικού.

 • Επίσης, μέσα στο Πάρκο θα κατασκευασθούν νέοι ξενώνες οι οποίοι θα συνεχίσουν να φιλοξενούν αθλητές με ειδική τιμολογιακή πολιτική,
 • ενώ η Lamda, με δικές της δαπάνες ύψους 3.500.000€, αναλαμβάνει το κόστος της προσωρινής φιλοξενίας των αθλητών μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέοι ξενώνες.

Παράλληλα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πάρκου Ελληνικού, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Lamda Development περιλαμβάνουν:

 • Γήπεδα Ποδοσφαίρου, με χρήση και για χόκεϋ.
 • Ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και επιπλέον τρία ανοικτά.
 • Ανοικτή κολυμβητική δεξαμενή.
 • Εγκαταστάσεις Ανοιχτού Στίβου και Στίβου Ρίψεων.
 • Γήπεδα Αντισφαίρισης.

Κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, η εταιρεία θα χορηγήσει ποσά σε όλα τα σωματεία, που σήμερα κάνουν χρήση στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να μισθώσουν άλλες εγκαταστάσεις.

Περισσότερα θα σας πει κι ο κ. Αθανασίου, με τον οποίον έχουμε εξαιρετική συνεργασία και ευχαριστούμε, τόσο τον ίδιο, όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της Lamda Development.

Ολυμπιακό Κλειστό Άνω Λιοσίων

 • Η αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κλειστού Άνω Λιοσίων αποτέλεσε την αρχή της αξιοποίησης του Ολυμπιακού μας πλούτου.
 • Η παραχώρηση με μίσθωση στην ΚΑΕ ΑΕΚ, αποτελεί την πρώτη παραχώρηση Ολυμπιακής εγκατάστασης για ιδιωτική χρήση. Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανέλαβε όλες τις εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης της εγκατάστασης, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η μίσθωση συγκεκριμένων χώρων από στελέχη, προπονητές και αθλητές των επτά Ομοσπονδιών μαχητικών αθλημάτων, που βρίσκονταν εκεί (Πάλη, Τζούντο, Καράτε, Παγκράτιο, Ζίου Ζίτσου, Κικ Μπόξινγκ και Γουσού Κουνγκ Φου),
 • Σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής, χρηματοδοτήσαμε από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υφυπουργείου Αθλητισμού την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5, τα οποία έχουν ήδη αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Κλείνω με το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα

Μια εγκατάσταση, που βρισκόταν από το 2012 χωρίς διοίκηση. Ως επακόλουθο, οι υποδομές του Σκοπευτηρίου είχαν παρακμάσει.

Ορίσαμε Επιτροπή Διοίκησης, η οποία σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Σκοποβολής εργάζεται για την ανάκαμψη του.

Ήδη, έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από έργα για την ενίσχυση της ασφάλειας, της συντήρησης, της καθαριότητας και της λειτουργικότητας της εγκατάστασης για να εξυπηρετούνται περισσότερα από 70 νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία σκοποβολής που κάνουν χρήση της εγκατάστασης.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα ανακατασκευάζουμε το πεδίο βολής των 25μ. και μια σειρά άλλων έργων, προκειμένου να εξυπηρετεί τους αθλητές και τους επισκέπτες της εγκατάστασης. Οι Μελέτες είναι έτοιμες και ο προϋπολογισμός του έργου αντιστοιχεί σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, με χρηματοδότηση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Κυρίες και κύριοι,

Υλοποιούμε, με απόλυτη προσήλωση στο στόχο και στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, ένα μελετημένο Πρόγραμμα -πολύ ουσιαστικής και αποδοτικής- Αξιοποίησης των Ολυμπιακών μας εγκαταστάσεων.

Η κοινωνία, η αθλητική οικογένεια συνολικά, μπορεί -πλέον- να είναι αισιόδοξη.

Αυτό που για πολλά χρόνια ήταν αντικείμενο κριτικής προς την Πολιτεία, η οποία άφηνε τα Ολυμπιακά Ακίνητα να γερνάνε έρημα και λεηλατημένα, αλλάζει!

Τα Ολυμπιακά μας Ακίνητα αναγεννούνται και δίνονται στην αθλητική οικογένεια, η οποία δημιουργεί τη νέα γενιά αθλητών.

Με μεταρρυθμίσεις, με σύγχρονες υποδομές, αλλά και με νοικοκύρεμα και τάξη στο αθλητικό οικοδόμημα, ο αθλητισμός μας αλλάζει.

Ο αθλητισμός μας πηγαίνει -επιτέλους- μπροστά!

Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά!

Μπροστά για την κοινωνία, μπροστά για τη γενιά που έρχεται!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More