Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτα ημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στα ημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε άλλη μία κυριαρχική εμφάνιση στην Μελβούρνη, επικράτησε με 3-0 σετ του Τσέχου και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν… αλάνθαστος απέναντι στον Γίρι Λεχέτσκα, τον οποίο απέκλεισε μέσα σε 2 ώρες και 19 λεπτά. Στον αγώνα με… έπαθλο μία θέση στον τελικό, θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος στον δικό του προημιτελικό, επικράτησε του Αμερικανού Σεμπάστιαν Κόρντα που αποσύρθηκε. Ο 26χρονος είναι το Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο αγώνας

Η εκκίνηση του 24χρονου στον αγώνα ήταν εντυπωσιακή. Μόλις στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Λεχέτσκα, κατάφερε να κάνει μπρέικ και στη συνέχεια να προηγηθεί με 4-1. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα χρειάστηκε απλώς να… διαφυλάξει τα κεκτημένα, κάτι που έκανε, φτάνοντας στο 6-3 μέσα σε 36 μόλις λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό. Αμφότεροι οι τενίστες προφύλαξαν το σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά να… κινδυνεύει αλλά να επιβιώνει στο τέταρτο γκέιμ όπου παραχώρησε τέσσερα μπρέικ πόιντ. Εν τέλει, μετά το 6-6 ήρθε το τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας τενίστας πήρε όλους τους πόντους που ξεκίνησαν από τη δική του ρακέτα, ενώ έκανε και τρία μίνι-μπρέικ για να επικρατήσει με το επιβλητικό 7-2.

Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στη συνέχεια, με το τρίτο σετ να οδηγείται εκ του ασφαλούς στο 3-3. Σε εκείνο το σημείο, ο Λεχέτσκα πίεσε το σερβίς του 24χρονου και έφτασε σε τρία μπρέικ πόιντ, χωρίς να μετουσιώσει κάποιο εξ αυτών. Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-4, με τον Τσέχο να σερβίρει για να μείνει στο ματς, αλλά εν τέλει να δέχεται το μπρέικ. Κάπως έτσι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκλεισε το σετ με 6-4 και το ματς με 3-0.

Τα σετ: 6-3, (7)7-6(2), 6-4

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας