Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Αλμέιδα: Επιπλέον παίκτης ο κόσμος-Θέμα υγείας ο περιορισμός των καπνογόνων

Αλμέιδα: Επιπλέον παίκτης ο κόσμος-Θέμα υγείας ο περιορισμός των καπνογόνων

Την ερχόμενη Κυριακή (29/1, 19:30) η ΑΕΚ υποδέχεται στην Opap Arena τον Άρη, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του Stoiximan Super League πρωταθλήματος. Σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV ο Ματίας Αλμέιδα ανέδειξε τη συμβολή των φιλάθλων στην απόδοση της ομάδας.

Από την άλλη επισήμανε πως είναι λυπηρό το φαινόμενο με την εκτεταμένη χρήση καπνογόνων. Τόνισε πως είναι θέμα υγείας και επιχείρησε να τους «ρίξει στο φιλότιμο», αναφέροντας πως είναι έξυπνοι και περιμένει ότι στα επερχόμενα παιχνίδια «τα καπνογόνα θα είναι ελάχιστα ή και καθόλου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού:

Για το σερί εντός έδρας νικών και τη στήριξη των φιλάθλων: «Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, προσωπικά δεν βλέπω πόσα παιχνίδια έχουμε παίξει. Βλέπω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που ήδη γνωρίζουμε.

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο μας είναι ένας ακόμη “ποδοσφαιριστής” μας. Τους αισθανόμαστε κοντά μας, αισθανόμαστε την ενέργεια που μας δίνουν. Και πάντα είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον. Γιατί πραγματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο δικό μας σύστημα παιχνιδιού, συμμετέχοντας από την εξέδρα.

Πιστεύω ότι το μόνο λυπηρό σε όλο αυτό είναι ότι υπάρχει κόσμος που υποφέρει από τα καπνογόνα, είναι κυρίως θέμα υγείας. Αλλά θεωρώ ότι ο κόσμος μας είναι πολύ έξυπνος και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια τα καπνογόνα θα είναι ελάχιστα ή και καθόλου. Σίγουρα ο κόσμος μας θα είναι εκεί, θα τραγουδά ακόμη περισσότερο, θα χειροκροτεί ακόμη περισσότερο και τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

Αν οι διακοπές από τα καπνογόνα επηρεάζει τον αγωνιστικό ρυθμό: «Πιστεύω ότι κυρίως επηρεάζει την υγεία όλων. Κι επίσης, δεν είναι ότι συμβαίνει μόνο στην ΑΕΚ το φαινόμενο με τα καπνογόνα. Έχω δει καπνογόνα σε πολλά παιχνίδια».

Το μήνυμά του στους φιλάθλους: «Το μήνυμα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι, να συνεχίσουμε σε έναν κοινό δρόμο. Εμείς χαρούμενοι από την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος. Και όσο περνούν τα παιχνίδια, είναι σίγουρο ότι θα χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας όλο και περισσότερο».

Για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της ΑΕΚ: «Στα περισσότερα παιχνίδια, υπάρχουν και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Προσπαθούμε πάντα να διορθώσουμε τα αρνητικά και να βελτιώσουμε τα θετικά. Όλοι οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί, παίζουν με διαφορετικό τρόπο και ξέρουμε ότι ο επόμενος αντίπαλος είναι δύσκολος. Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάρουμε κάποιες αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο, που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας».

Αν ο αποκλεισμός από το κύπελλο κάνει τον Άρη πιο επικίνδυνο: «Αυτό είναι καθαρά θέμα της αντίπαλης ομάδας. Εγώ θα επαναλάβω ότι σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να καταναλώσει ενέργεια για να σκεφτούμε πως μπορεί να σκέφτεται ο αντίπαλος».

Γιόνσον: «Είμαστε στον σωστό δρόμο»

Ο Γενς Γιόνσον, στις δηλώσεις του, επισήμανε πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο. Προσθέτοντας ότι νίκες όπως αυτή στη Νίκαια δείχνουν τον χαρακτήρα της ομάδας.

Συγκεκριμένα, είπε:

Για τη νίκη με ανατροπή στη Νίκαια: «Φυσικά, μας δίνει αυτοπεποίθηση που επιστρέψαμε από μια ενδεχόμενη ήττα με 1-0 και καταφέραμε να νικήσουμε. Τα πήγαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά καταφέραμε να ανατρέψουμε τα πράγματα. Και πήραμε τους τρεις βαθμούς, τους οποίους αξίζαμε, βάσει της εικόνας μας στο δεύτερο ημίχρονο».

Τι δείχνει το διπλό με τον τρόπο που ήρθε: «Νομίζω ότι αυτό δείχνει μια μεγάλη ομάδα κι έναν μεγάλο σύλλογο. Ακόμη και στις κακές του μέρες, καταφέρνουν να κερδίζουν. Κι εμείς είχαμε μια κακή μέρα, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε. Όπως είπα, αξίζαμε να νικήσουμε, λόγω της απόδοσής μας στο δεύτερο ημίχρονο. Οπότε, νομίζω ότι αυτό δείχνει τον χαρακτήρα μας και πρέπει να συνεχίσουμε. Να σιγουρέψουμε, ότι ακόμη και στις κακές μας μέρες, θα κάνουμε το κοινά αποδεκτό».

Αν η ΑΕΚ δείχνει να ωριμάζει: «Γενικά, ναι το πιστεύω. Θα πρέπει, βέβαια, να έχουμε στο μυαλό μας ότι χάσαμε στα Γιάννινα. Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Είμαστε ένα νέο γκρουπ, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, με νέους παίκτες και τεχνικό τιμ. Οπότε, θεωρώ ότι τα πηγαίνουμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, είναι στις πρώτες πέντε – έξι θέσεις της βαθμολογίας. Έχουν καλή ομάδα, με κάποιους μεγάλους παίκτες και με μεγάλο προπονητή. Όμως, για εμάς δεν αλλάζει τίποτα, πρέπει να του συμπεριφερθούμε με τον ίδιο σεβασμό, που δείξαμε στον Ιωνικό ή και στις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχει διαφορά για εμάς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας