Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέα«Καμπάνα» 32 μηνών σε Μήτογλου

«Καμπάνα» 32 μηνών σε Μήτογλου

Πολύ γερό και ηχηρό ήταν το «χαστούκι» που έριξε η FIBA στον Ντίνο Μήτογλου. Ο 25χρονος φόργουορντ τιμωρήθηκε με 32 μήνες αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών (ντόπινγκ).

Η ποινή ισχύει από τη στιγμή της γνωστοποίησης πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Γεγονός που σημαίνει ότι έχει ήδη εκτίσει 11 μήνες ποινής, αφού είχε εντοπιστεί πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μιλάνο στις 4 Μαρτίου του 2022.

Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ έχει το δικαίωμα ν’ ασκήσει ως δύο εφέσεις στην πρωτόδικη απόφαση, με στόχο η ποινή να μειωθεί στο μισό (16 μήνες). Βάσει των κειμένων διατάξεων αντιμετώπιζε μεγαλύτερη ποινή από τους 32 μήνες αλλά μέτρησε υπέρ του το γεγονός ότι συνεργάστηκε με τις αρχές και υπέδειξε τον άνθρωπο που του χορήγησε (όπως ο ίδιος υποστηρίζει εν αγνοία του) τα παράνομα σκευάσματα.

Αν ο καλαθοσφαιριστής δεν κάνει έφεση ή αν την/τις κάνει και δεν έχουν θετικό γι’ αυτόν αποτέλεσμα, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την περίδοδο 2024/25. Άρα, δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ούτε στην εθνική ομάδα μέχρι και το Mundobasket 2023 που θα γίνει τον Αύγουστο. Πιθανότατα, η «βαριά» τιμωρία θα έχει ως συνέπεια και να χάσει το συμβόλαιό του και με την Αρμάνι Μιλάνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας