Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΠΣΑΠΠ: Πλέον οι φορολογικές αρχές αναγνωρίζουν αποφάσεις από ΠΕΕΟΔ, ΔΔΠ

ΠΣΑΠΠ: Πλέον οι φορολογικές αρχές αναγνωρίζουν αποφάσεις από ΠΕΕΟΔ, ΔΔΠ

Ένα χρόνιο πρόβλημα επιλύθηκε, μετά από τη θεσμική παρέμβαση που έκανε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών, τη συμβολή του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και της ΑΑΔΕ.

Πλέον, οι αποφάσεις υπέρ των παικτών και παικτριών από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών (ΠΕΕΟΔ) και το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου (ΔΔΠ) αναγνωρίζονται από τις φορολογικές αρχές.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ, αναφέρεται: «Λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με τη μη αναγνώριση από τις φορολογικές αρχές των αποφάσεων της ΠΕΕΟΔ και του ΔΔΠ, δόθηκε μετά από θεσμική παρέμβαση του ΠΣΑΠΠ.

Η παραπάνω εξέλιξη διασφαλίζει στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές την απόδειξη του ύψους των οφειλομένων τους, μέσω των αποφάσεων των προσφυγών τους από τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ.

Πλέον η ΑΑΔΕ, με εγκύκλιο που απέστειλε στις οικονομικές και όχι μόνο υπηρεσίες της χώρας, θεσμοθετεί την αναγνώριση των ανάλογων αποφάσεων.

Ο ΠΣΑΠΠ θέλει να ευχαριστήσει τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά για την πολύτιμη βοήθειά του προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά και την ΑΑΔΕ για την κατανόηση και την άμεση επίλυση του προβλήματος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας