Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΣτο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλ. Νικολαΐδη

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλ. Νικολαΐδη

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παραδόθηκε από την οικογένεια του το μετάλλιο του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Η ανεκτίμητη αυτή δωρεά θα τοποθετηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη προθήκη που δημιουργήθηκε στην αίθουσα «Αθήνα 2004», ως ένδειξη τιμής στα επιτεύγματα του, δίπλα σε σημαντικά αναμνηστικά από τους Ο.Α. του 2004 που αποτέλεσε σταθμό για την σύγχρονη Ελληνική ιστορία.

Τα αργυρά μετάλλια του Ολυμπιονίκη, σε συνέχεια της συγκινητικής του επιθυμίας, δημοπρατήθηκαν και τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά. Μετά το πέρας της δημοπρασίας επεστράφησαν στην οικογένεια του, η οποία παραχώρησε το μετάλλιο του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για πέντε χρόνια, ώστε να μπορούν να το θαυμάσουν οι επισκέπτες του και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματά και το ήθος του. Την συγκινητική εκδήλωση παράδοσης πλαισίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που κοσμούν την έκθεση του Μουσείου, αποτελούν απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και είναι από τα πλέον πολύτιμα εκθέματα του. Το Μουσείο μέσα από την Μόνιμη Έκθεση και τις δράσεις του έχει ως στόχο να συστήσει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους να γνωρίσουν την ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Στο ΟΜΑ η αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Χθες (21/2) το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας επισκέφτηκαν η αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Chunlan, και ο υπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Gao Zhidan.

Στόχος της επίσκεψης των Κινέζων αξιωματούχων ήταν η δωρεά, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, δύο στολών των επίσημων αποστολών της Κίνας, από ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα:

Τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα

Την αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και τον υπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, και η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, Μαρία Παπαϊωάννου.  

Οι Κινέζοι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, όπου λειτουργεί Μόνιμη Έκθεση. Ως φόρος τιμής στους Έλληνες αθλητές, καθώς φιλοξενεί  τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας