Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΒενγκέρ: «Να δώσουμε σε κάθε παιδί μια ευκαιρία στον κόσμο»

Βενγκέρ: «Να δώσουμε σε κάθε παιδί μια ευκαιρία στον κόσμο»

Μιλώντας για το «Σχέδιο Ανάπτυξης Ταλέντου» 2023-2026 (FIFA Talent Development Scheme), ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, τόνισε ότι «μπορούμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό» και συμπλήρωσε ότι «νιώθω ότι είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του ποδοσφαίρου».

«Η ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο U-17 έχει ήδη αυξηθεί σε τέσσερα χρόνια και μεταφέρεται στην κορυφή του παιχνιδιού. Θέλουμε περισσότερα καλά παραδείγματα, όπως το Μαρόκο ή η Ιαπωνία, για να δείξουμε ότι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός αποδίδει», τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ.

«Για όσους έχουν ταλέντο στο ποδόσφαιρο, έχουμε την ευθύνη να τους βοηθήσουμε να το αναπτύξουν. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θέλουμε, στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να φέρουμε περισσότερους καλούς παίκτες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κύριος στόχος του «Σχεδίου Ανάπτυξης Ταλέντου» (TDS), του οποίου ηγείται ο Αρσέν Βενγκέρ, είναι να δημιουργήσει μια βιώσιμη κληρονομιά για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη ταλέντων μεγιστοποιώντας τις ευκαιρίες κάθε ομοσπονδίας-μέλους που συμμετέχει. Με τον τρόπο αυτό, η FIFA θα υποστηρίξει όλες τις ομοσπονδίες-μέλη που συμμετέχουν στο TDS μέσω χρηματοδότησης 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τον επιχειρησιακό κύκλο ζωής 2023-2026.

Για τον Βενγκέρ όλο αυτό είναι μια σημαντική αποστολή: «Η ευθύνη της κοινωνίας συνολικά είναι να δώσει σε κάθε ταλέντο ή σε κάθε άτομο την ευκαιρία να μορφωθεί. Αν δεν έχεις μόρφωση, δεν έχεις καμία ευκαιρία στη ζωή. Και γι’ αυτό, στο ποδοσφαιρικό μέτωπο, έχουμε αυτή την ευθύνη.

Είναι μια τεράστια πρόκληση για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και μπορεί να είναι φανταστική αν είμαστε αποτελεσματικοί. Αν πετύχουμε την αποστολή μας, μπορούμε να κάνουμε κάτι εξαιρετικό. Φυσικά, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους επόμενους Κιλιάν Μέσι και Λιονέλ Μέσι, αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να δώσουμε σε κάθε παιδί μια ευκαιρία στον κόσμο –αγόρια και κορίτσια– και αυτό απέχει πολύ από αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», είπε.

«Αναλύσαμε ολόκληρο τον κόσμο και συνειδητοποιήσαμε ότι στον μισό κόσμο, τα ταλαντούχα παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, δεν έχουν καμία δυνατότητα να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Με τον ίδιο τρόπο, ο στόχος είναι επίσης να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες κάθε ομοσπονδίας-μέλους.

Θα πάμε στις χώρες, θέλουμε να στείλουμε τους προπονητές μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε κέντρα αριστείας σε κάθε χώρα και, ως εκ τούτου, να αναπτύξουμε το ταλέντο σε ένα τετραετές πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο Βενγκέρ.

«Πρέπει να εντοπίσουμε τα ταλέντα στη χώρα, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του. Γι’ αυτό τα αποκαλώ «κέντρα αριστείας», γιατί θέλουμε να συγκεντρώσουμε τους καλύτερους παίκτες και να τους εκπαιδεύσουμε.

Και, για τα αγόρια και τα κορίτσια, φυσικά, αναθέτουμε προπονητές, διορισμένους από τη FIFA, τους οποίους εκπαιδεύουμε και τους στέλνουμε στις διάφορες χώρες που τους χρειάζονται», ανέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ , σημειώνοντας ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι, έως το 2026, κάθε ομοσπονδία -μέλος θα έχει τουλάχιστον μία λειτουργική ακαδημία υψηλών επιδόσεων για ταλαντούχους νέους παίκτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας