Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 4Προκριματικά Euro2024: Δια... περιπάτου «τρίποντο» η εθνική (vid)

Προκριματικά Euro2024: Δια… περιπάτου «τρίποντο» η εθνική (vid)

Έναν… υγιεινό περίπατο, όπως αναμενόταν, έκανε απόψε (35/3) η εθνική ομάδα στο «Εstadio Algarve» στο Φάρο της Πορτογαλίας. Όπου, για την πρεμιέρα του 2ου προκριματικού ομίλου, επικράτησε του τυπικά γηπεδούχου Γιβραλτάρ με 3-0.

Ο αγώνας δεν «αντέχει» σε κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων ήταν -εκτός από τη θεωρία- εμφανέστατη εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών. Αν κάποιος δεν είδε την αναμέτρηση, αρκεί ένα δεδομένο για να κατανοήσει την εικόνα της. Ο θεατής με την καλύτερη θέση στο γήπεδο ήταν ο Βλαχοδήμος

Οι «γαλανόλευκοι» με το… καλησπέρα έγιναν «αφεντικά» και έδειξαν ότι δεν θ’ άφηναν την παραμικρή πιθανότητα το τελικό τριπλό σφύριγμα του Νορβηγού διαιτητή, Ρόχιτ Σάγκι, να μην τους βρει νικητές.

Έθεσαν τις βάσεις για την υλοποίηση του επιθυμητού μόλις στο 11′ με ωραίο σουτ από τον Μασούρα. Στο 36′ το οριζόντιο δοκάρι δεν επέτρεψε στον Πέλκα να βάλει τ’ όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Κάτι που κατάφερε -επίσης με σουτ- στο 45′ ο Σιώπης, περνώντας την μπάλα από… το μάτι της βελόνας. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ, για τον μέσο της Τράμπζονσπορ, με τη γαλανόλευκη φανέλα. Το χάρηκε δεόντως, όπως και οι συμπαίκτες του.

Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 58′ -μετά από ωραίο στοπάρισμα και πλασέ, μέσα από την περιοχή- ο Μπακασέτας.

Η εθνική θα μπορούσε να διευρύνει περισσότερο το σκορ αλλά σε ακόμα δύο περιπτώσεις, στο 70′ από προσπάθεια του Παυλίδη και στο 73′ σε κεφαλιά του Μάνταλου, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σάρτζεντ, Βαλαρίνο (62′ Κουμπς), Τορίγια (62′ Μουέλι), Μπρίτο (85′ Τζόλεϊ), Λόπες, Ρόναν (85′ Τσιπολίνα), Γουόκερ, Κασιάρο (85′ Στάις).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (86′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (71′ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (86′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (63′ Κωνσταντέλιας), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης).

Η Γαλλία «μάδησε» την Ολλανδία

Στο ντέρμπι του ομίλου η Γαλλία ήταν καταιγιστική και συνέτριψε τη «λαβωμένη» (απουσίασαν πέντε βασικοί παίκτες) Ολλανδία με 4-0.

Τον χορό των γκολ, στο «Stade de France», άρχισε ο Γκριζμάν πριν χαθεί ο… ήχος του σφυρίγματος για το εναρκτήριο λάκτισμα (3′). Πέντε λεπτά αργότερα ο Ουπαμεκανό έκανε το 2-0 και στο 21′ ο Εμπαπέ το 3-0. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ξανά από τον Εμπαπέ στο 88′.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία για το «γκολ της παρηγοριάς» στο 90’+5′ αλλά ο Μενιάν απέκρουσε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Ντεπάι.

ΓΑΛΛΙΑ: Μαϊνάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Τσουαμενί (76’ Καμαβινγκά), Ραμπιό (89’ Τιράμ), Κομάν (67’ Ντιαμπί), Γκριεζμάν (76’ Φοφανά), Εμπαπέ, Κολό Μουανί (76’ Ζιρού).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Τίμπερ, Γκεερτρουΐντα (87’ Μαλάσια), Φαν Ντάικ, Ακέ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (67’ Μπλιντ), Τέιλορ (33’ Βέγκχορστ), Μπεργκχάους (68’ Μάλεν), Ντεπάι, Σίμονς (68’ Κλάασεν).

Τη 2η αγωνιστική (27/3) θ’ αναμετρηθούν Ολλανδία-Γιβραλτάρ και Ιρλανδία-Γαλλία. Η εθνική ομάδα της χώρας μας έχει ρεπό και θ’ αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα, στην «Opap Arena», τη Λιθουανία (27/3, 19:00).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας