Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδα-Λιθουανία: Με γκολ άγγιζε το ιδανικό

Ελλάδα-Λιθουανία: Με γκολ άγγιζε το ιδανικό

Το τραγούδι των Ζικ Ζακ -από το μακρινό 1990- ξαναθυμήθηκαν (όσοι/ες τέλος πάντων το ξέρουν) απόψε (27/3) στην «Opap Arena», όπου η εθνική αντιμεώπισε τη Λιθουανία.

Η «γαλανόλευκη» ήταν κυρίαρχη της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία των αντιπάλων της. Είτε γιατί ο Ζούμπας «κατέβασε ρολά» σε κάποιες φάσεις, σε άλλες γιατί κάποιος αμυντικός έπαιξε τον «από μηχανής Θεό» ή και γιατί οι τελικές επιλογές των διεθνών ήταν λανθσμένες.

Είναι χαρακτηριστική η παραδοχή των προπονητή των φιλοξενουμένων, Εντγκάρας Γινακάουσκας: «Η Ελλάδα ήταν καλύτερη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, αλλά τις έλειψε ένα γκολ. Ήταν άτυχη». Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ομάδα του απείλησε 1 φορά με μακρινό σουτ από τον Αρμάλας (63.)

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν αρκετές φορές στην… πηγή αλλά δεν… ήπιαν νερό. Ο τερματοφύλακας των Λιθουανών σταμάτησε το σουτ από τον Μασούρα (32′), την κεφαλιά από τον Μαυροπάνο (45′), το σουτ από τον Μπακασέτα (50′), ενώ στο 83′ σωτήρας για την ομάδα του έγινε ο Αρμάλας που απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σουτ από τον Γιαννούλη.

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (24′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (80′ Παπανικολάου), Φορτούνης (80′ Λημνιός), Παυλίδης (69′ Γιακουμάκης)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις (46′ Αρμάνας), Μπενέτα (46′ Μπαραβίκας), Ρομανόφσκι (46′ Σιργκέντας), Σλίβκα (77′ Σίμκους), Γκινέιτις, Νοβίκονας, Τσέρνιχ (61′ Ούπστας), Παουλάουσκας (46′ Λαουκζέμις).

Πογέτ: Στον πόμενο αγώνα να είναι 30.000

Ο Γκουστάβο Πογέτ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ικανοποιημένος από την ομάδα του αφού το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ. «Κάναμε τα πάντα σωστά εκτός από τα στείλουμε την μπάλα στα δίχτυα. Στην καριέρα μου στο ποδόσφαιρο έχω παίξει ματς που δεν σκοράραμε με 5-6 τελικές. Σήμερα είχαμε 31. Δεν ξέρω πως δεν βάλαμε γκολ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι κρατάει το τελευταίο περίπου 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου που η ομάδα έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και θα δουλέψει για να μην ξαναδεί ένα περίπου τέταρτο στην επανάληψη που οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωσή τους στο πλάνο και «παίχτηκε τρελό ποδόσφαιρο». Γιατί θέλει πάντα να υπάρχει πλάνο και προσπάθεια για νίκη, όχι «παιχνίδι 50-50».

Ακόμα, ευχαρίστησε τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και ζήτησε στην επόμενη αναμέτρηση να είναι 25 και 30 χιλιάδες» γιατί «χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Γιώργος Καντζιλιέρης
Γιώργος Καντζιλιέρης
Ο Γιώργος Καντζιλιέρης είναι έμπειρος δημοσιογράφος με πολυετή προϋπηρεσία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά.