Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήPRESS ! ONΑθλητισμόςΡεζίλι διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η UEFA δεν ξαναστέλνει elite διαιτητές για...

Ρεζίλι διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο: Η UEFA δεν ξαναστέλνει elite διαιτητές για λόγους ασφαλείας!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι η UEFA της μετέφερε πως παύει την αποστολή Elite και Α’ κατηγορίας διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς δεν είναι εγγυημένη η ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, σε μια εξέλιξη-διασυρμό για τον αθλητισμό της πατρίδας μας.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας