Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήPRESS ! ONΑθλητισμόςΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023: Από τις Μυκήνες στην Καλαμάτα μέσα από μία...

ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023: Από τις Μυκήνες στην Καλαμάτα μέσα από μία ιστορική διαδρομή

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:30 το μεσημέρι στις “πολύχρυσες” Μυκήνες και το πελοτόν θα διασχίσει διαγώνια την Πελοπόννησο (από ΒΑ προς ΝΔ), για να τερματίσει στον μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου και την παραλία της Καλαμάτας.

Στη διαδρομή, οι ποδηλάτες θα συναντήσουν την πιο δύσκολη ανηφόρα της φετινής διοργάνωσης (Αχλαδόκαμπος, 1ης κατηγορίας), αλλά και το υψηλότερο βαθμολογούμενο σημείο (τα 761 μ. στις Βίγλες), κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μάχη ανάμεσα στους διεκδικητές της γαλάζιας φανέλας, αλλά και σε εκείνους τους αθλητές που έχουν ως στόχο την πορτοκαλί φανέλα των βουνών. Να πούμε εδώ, ότι το ετάπ θα περάσει από τη Μεγαλόπολη, εκεί όπου είκοσι χρόνια πριν, το 2003, ο Βασίλης Αναστόπουλος έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα Έλληνας ποδηλάτης στη σύγχρονη ιστορία του Γύρου Ελλάδας που κατέκτησε τη γαλάζια φανέλα.

Για μια ακόμα ημέρα, η ελληνική ιστορία θα κάνει αισθητή την παρουσία της, αφού το πελοτόν, μετά το απόλυτο κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού, θα περάσει από το Άργος με το επιβλητικό κάστρο της Λάρισας, την Τίρυνθα του Ηρακλή με τα “κυκλώπεια” τείχη της, το πανέμορφο Ναύπλιο με τα μεσαιωνικά κάστρα (Παλαμήδι και Μπούρτζι), τα νεοκλασικά κτίρια και τη μοναδική του αρχιτεκτονική, τους Μύλους και την Τρίπολη, σημεία-σταθμούς στην επανάσταση του 1821, τη Μεγαλόπολη με το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας σύμφωνα με τον Παυσανία, την Αρχαία Μεσσήνη με τα άριστα διατηρημένα μνημεία της και τέλος, την Καλαμάτα με το θρυλικό “κάστρο της Ιζαμπώ” (εκτιμώμενη ώρα άφιξης στον Μόλο του Λιμανιού της Καλαμάτας, ξενοδοχείο Pharae Palace, 16:45 – 17:15)

Σημεία ενδιαφέροντος

– Χλμ 0: Εκκίνηση / Μυκήνες
– Χλμ 34,5: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Μύλοι
– Χλμ 55,8: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ.1 / Αχλαδόκαμπος
– Χλμ 79,9: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Τρίπολη
– Χλμ 105,6: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ.2 / Βίγλες
– Χλμ 129,5: Σπριντ ανάβασης 3 – Κατ.3 / Παραδείσια
– Χλμ 178,3: Τερματισμός / Καλαμάτα

– Χλμ 15: Τίρυνθα
– Χλμ 22: Ναύπλιο
– Χλμ 113: Μεγαλόπολη

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας