Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογή συντακτών 2Ντινάμο Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ: «Κιτρινόμαυρη» αγωνιστική «εκδίκηση» και προβάδισμα πρόκρισης

Ντινάμο Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ: «Κιτρινόμαυρη» αγωνιστική «εκδίκηση» και προβάδισμα πρόκρισης

Η ΑΕΚ επικράτησε απόψε (15/8) στο «Maksimir» με 2-1 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Για τον Μιχάλη και την πρόκριση. Η ΑΕΚ, με ανατροπή, επικράτησε απόψε (15/8) της Ντινάμο Ζάγκρεμπ με 2-1. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν σαφές προβάδισμα, στον επαναληπτικό στην «Opap Arena», να «σφραγίσουν το εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση στο «Maksimir» έγινε υπό τη βαριά «σκιά» των γεγονότων της 7ης Αυγούστου. Με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή από το τάγμα θανάτου που προκάλεσε τα αιματηρά γεγονότα στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τουλάχιστον για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Το σχετικό αίτημα της ΑΕΚ είχε γίνει δεκτό από την UEFA και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονηθέντα οπαδό της ΑΕΚ.

Επίσης, οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο.

Υπήρξαν, αναμενόμενα, και κάποια ανθρωποειδή που ζητούσαν λευτεριά για τους φασίστες-ναζιστές δολοφόνους.

Στ’ αγωνιστική η Ντινάμο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, κυριάρχησε και απείλησε. Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή, παρ όλα αυτά θα μπορούσε να προηγηθεί αν στο 16′ ο Λιβάι Γκαρσία είχε -όπως μπορεί- καλύτερο τελείωμα. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο πειστικοί και πιεστικοί και τελικά πανηγύρισαν στο 39′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Μπούλατ.

Οι φιλοξενούμενοι συνειδητοποίησαν ότι «πέταξαν» ένα ημίχρονο καθώς και ότι μπορούσαν να επιδιώξουν το απόλυτο. Βελτιώθηκαν, όχι όσο μπορούσαν, και το κατόρθωσαν. Αρχικά στο 58′ ο Τσούμπερ ισοφάρισε.

Ευνοήθηκαν από τις συγκυρίες, αφού στο 63′, από προσπάθεια του Εμρέλι, η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής, Ζοάο Πινέιρο, σωστά ακύρωσε γκολ του Πινέδα. Όμως στο 89′, ούτε αυτός -με αρκετά, κάποια από τα οποία αδικαιολόγητα, λάθη- ούτε οι Κροάτες μπορούσαν να κάνουν κάτι, άλλο από αυτό που έκαναν.

Να βλέπουν τον Γαλανόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς. Και να πανηγυρίζει με το μαύρο περιβραχιόνιο, για τον Μιχάλη, υψωμένο.

Και να υπογράφει με… διπλό τρόπο τη βούληση όλων να επισημοποιηθεί η πρόκριση στην «Opap Arena».

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (72′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανένκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (72′ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέδια): Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος), Γιόνσον (67′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (56′ Άμραμπατ), Πινέδα (83′ Πισάρο), Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας