Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήPRESS ! ONΑθλητισμόςΣυνάντηση Μητσοτάκη/Τσεφέριν/Big4: Οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας

Συνάντηση Μητσοτάκη/Τσεφέριν/Big4: Οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της βίας

Έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση με τους προέδρους των ΠΑΕ, όπου υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους πολιτικούς της κυβέρνησης.

Το κλείσιμο των λεσχών των οργανωμένων οπαδών, αλλά και τη συνολική επανεξέταση του πλέγματος των πολιτικών για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν και οι οποίες ακολούθησαν την διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή ιδιοκτητών και εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση και με τους προέδρους των ΠΑΕ, όπου υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της βίας και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Αποφασίστηκαν μέτρα στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται

Το κλείσιμο λεσχών – Θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ανά ομάδα

Απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας σε θύρες οργανωμένων, όταν κρίνεται απαραίτητο. Πρόκειται για κάτι που ήθελαν και οι ομάδες

Ολοκληρωμένο σύστημα με κάμερες στα γήπεδα 

Μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Σημειώνεται πως οι όποιες δεσμεύσεις έγιναν ενώπιον του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής θα υπάρξει κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών, αλλά και το ύστατο μέτρο του αποκλεισμού ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την κύβερνηση εκπροσώπησαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας