Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΑπό τη φουστανέλα στη… ρόδα, τσάντα και κοπάνα

Από τη φουστανέλα στη… ρόδα, τσάντα και κοπάνα

Έχει αναχθεί στο τοπ πολιτικό θέμα κάτι που θα έπρεπε να είναι a priori ήσσονος σημασίας. Το να είναι όλοι ίσοι, παντού. Και στη ζωή, και στον γάμο, και στον (χτύπα ξύλο) θάνατο.

Και τι επηρεάζει αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση; Κανονικά τίποτε που θα έπρεπε να μας απασχολεί τόσο: ένας ακραίος πρώην πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και βουλευτές που φοβούνται το πώς θα ζητήσουν ψήφο από την αναχρονιστική δεξαμενή ψήφων που διατηρούν, φυσικά η διοίκηση αυτού που λέγεται εκκλησία και εδώ και αιώνες ζητά (και παίζει) πολιτικό ρόλο και μερικοί αγράμματοι της μουσικής και του λάιφσταϊλ.

  • Σε καμία προηγμένη χώρα δεν θα είχαν βήμα.
  • Σε καμία προηγμένη χώρα δεν θα απασχολούσε τόσο πολύ η γνώμη της εκκλησίας.
  • Σε καμία προηγμένη χώρα δεν θα συζητούσαμε καν να παραμείνει σε υπουργική καρέκλα υπουργός που δεν ψηφίζει νομοσχέδιο που εισηγείται το ίδιο του κόμμα του.
  • Σε καμία προηγμένη χώρα δεν θα παρέμενε βουλευτής πρώην πρωθυπουργός που ευθαρσώς (και, για μερικούς, ξεδιάντροπα) κάνει τέτοια εσωκομματική αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «GOVNEWS WEEKLY»!

Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς, δεν φέρει ευθύνη ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Πλεύρης, ούτε μερικοί αντιδρώντες βουλευτές που είναι γνωστή μόνο στα στενά σύνορα της περιφέρειάς τους, ούτε φυσικά η εκκλησία.

Η ευθύνη, αν υπάρχει, είναι μιας κοινωνίας που εν έτει 2024 ζει σε λογικές… μεσοπολέμου, άντε δεκαετίας. Η μόνη πραγματική επανάσταση αυτού του λαού ήταν να πάει από τη φουστανέλα στη ρόδα, τσάντα και κοπάνα. Κι εκεί έμεινε.

ΥΓ. Το καλοκαίρι αποκαλύφθηκε ότι μια κλινική γονιμότητας στα Χανιά έφερνε στην Ελλάδα φτωχές γυναίκες από τη Γεωργία για να γίνουν επ’ αμοιβή παρένθετες μητέρες και δότριες ωαρίων για ζευγάρια (από την Αυστραλία και την Ιταλία(. Τις είχαν σε δικά τους σπίτια, υπό αυστηρό έλεγχο, τις έβαζαν να υπογράφουν χαρτιά στα ελληνικά (ενώ δεν ξέρουν τη γλώσσα). Trafficking, εννοείται. Οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν, ΟΚ. Οι πελάτες όμως, πήραν κανονικότατα τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις γυναίκες αυτές και έφυγαν στις χώρες τους. Όλα καλά. Case closed.

Κι όμως, δεν θυμάμαι κανέναν να θέτει τόσα ηθικά ζητήματα για την παρένθετη κυοφορία όσα διαβάζω αυτές τις μέρες…

Δημοσιεύτηκε στην digital εφημερίδα GOVNew Weekly – Ξεφυλλίζετε και διαβάζετε με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας