Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΤεχνητές κρίσεις (εντελώς) φθαρμένων «προϊόντων»

Τεχνητές κρίσεις (εντελώς) φθαρμένων «προϊόντων»

Είναι -πραγματικά- απορίας άξιο πώς καταφέρνουν τηλεοπτικά πρόσωπα και εκπομπές να θέτουν την ατζέντα της επικαιρότητας κατά το δοκούν και με βάση τα συμφέροντά, τις αγκυλώσεις, τις εμμονές, την ιδεοληψία και την γνωστή… επαναστατική λογική του «όχι σε όλα» σε ότι αφορά τις πάσης φύσεως κινήσεις της κυβέρνησης και του «ναι σε όλα» κάθε παράλογης, ξεπερασμένης, διόλου συνδεδεμένης με την πραγματικότητα, «δωστα-ολικής» προσέγγισης που υιοθετούν άκριτα και τυγχάνει να εκφέρουν επαγγελματίες «μυαλοπώληδες», οι οποίοι αγνοούν έννοιες όπως «προϋπολογισμός», «έσοδα», δίνοντας έμφαση στα «δικαιώματα» και αποφεύγοντας την παραμικρή νύξη περί «υποχρεώσεων».

Δείτε λ.χ. για παράδειγμα τι συμβαίνει με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει καίριας σημασίας ζητήματα προβλήματα και προκλήσεις, όπως είναι η εισαγωγή εγχειρήσεων κατά τις απογευματινές ώρες επ’ αμοιβής ώστε να μειωθεί το πλήθος των εν αναμονή χειρουργείων, ενισχύοντας και τα οικονομικά των stakeholders της Υγείας.

GOVNEWS WEEKLY #8 – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ!

«Γιατί δεν προβαίνει η κυβέρνηση σε διπλασιασμό της αμοιβής των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά;», κραύγαζε ο ένας τηλεαστέρας, «Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», πρόκρινε ο άλλος, «Γιατί να πληρώνει κάποιος ασθενής τα απογευματινά χειρουργεία;», αναρωτιόταν ο τρίτος.

Σκηνές, προσεγγίσεις και «επιχειρήματα»… βαθιά βουτηγμένα στην φορμόλη, την απαξίωση και την πλήρη οπισθοδρόμηση, που στερούνται κάθε σημείο λογικής, χρηματοοικονομικής και πολιτικής.

Όποιο τηλεοπτικό κανάλι κι εάν επέλεγα, το ίδιο στόρι, αντίστοιχη φρασεολογία, πανομοιότυπο σκεπτικό, σαν να προέρχεται από όμοια «προϊόντα», προβληματικής κατασκευής και εντελώς ξεπερασμένης ιδεολογίας.

Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει επί μακρόν με το ζήτημα του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου. Αναμασούν θέσεις που -απλά- αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, «χαιδεύοντας» τα αυτιά ενός άκρως οπισθοδρομικού κοινού, που προέρχεται από τις πλέον συντηρητικές σελίδες της καθημερινότητάς μας. Από ουσία; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Μιλώντας στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- πως η λύση ενός προβλήματος σίγουρα δεν βρίσκεται στην τυφλή άρνηση καταστάσεων και πραγματικότητας, ενώ αυτό που μεταβάλλει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι την άρση των διακρίσεων. «Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αυτό που δύναται να κάνει τη διαφορά σε ένα σπίτι, είναι η αγάπη και η στοργή.

Αλήθεια, τι το διαφορετικό ισχυρίζεται κάθε ένας από εμάς σε σχέση με τα παιδιά και την οικογένειά μας;

Α, ξέχασα. Ας ρωτήσουμε τι πιστεύουν οι… παντογνώστες τηλεαστέρες.

Δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος της «GOVnews Weekly» – Διαβάστε, με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας