Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΟι δακτυλοδεικτούμενοι της Ευρώπης…

Οι δακτυλοδεικτούμενοι της Ευρώπης…

Δεν έχω, δα, και καμία ζέση για τις Ευρωεκλογές, ως θεσμό και ως διαδικασία δεν μου λένε απολύτως τίποτε. Άλλωστε, ειρήσθω εν παρόδω, τι ακριβώς προσέφερε η Ελλάδα στην τρέχουσα θητεία της Ευρωβουλής; Μα, δακτυλοδεικτούμενοι καταλήξαμε…

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #13

Γιατί; Διότι μόλις 21 βουλευτές εκλέγει η χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο και οι έξι από αυτούς απασχολούν τη Δικαιοσύνη – και υπέστησαν οι περισσότεροι άρση ασυλίας.

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική βλάβη.

Η Εύα Καϊλή κατηγορείται για διαφθορά, δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (στο Qatar Gate).

Ο Γιώργος Κύρτσος κατηγορείται για οφειλές σχεδόν μισού εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από τότε που ήταν εκδότης.

Η Μαρία Σπυράκη κατηγορήθηκε για απάτη εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποκίνηση σε βία (και βρίσκεται στις φυλακές εδώ και τρία χρόνια).

Και, τέλος, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου έστειλε newsletter σε 40.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις παραβιάζοντας κάθε προσωπικό δεδομένο. Η Δικαιοσύνη την αναμένει.

Θέλετε κι άλλο; Από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, 6 είχε εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσους έχει σήμερα; Δύο!

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #13

Κι αυτό διότι ο Γεωργούλης διεγράφη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει ενταχθεί στη Νέα Αριστερά, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Στέλιος Κούλογλου ανεξαρτητοποιήθηκαν!

Θέλετε κι άλλο; Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, άφαντος εδώ και χρόνια: ούτε ερωτήσεις, ούτε συμμετοχή, τίποτε. Εξ ου και δεν θα είναι φέτος υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία (αλλά πιθανώς με το… ΠΑΣΟΚ).

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και ο ελληνικός λαός να στείλει στις Βρυξέλλες αυτούς που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Να μετέχουν. Να παίρνουν πρωτοβουλίες. Όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ της ΝΔ. Όπως ο Κώστας Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ο Νίκος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ. Όπως ο Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές ναι μεν είναι… χαλαρή αλλά αναδεικνύει 21 πρόσωπα.

ΥΓ. Δεν σας κρύβω ότι η επιστολική ψήφος με… βόλεψε. Και είμαι ένας από τους σχεδόν 20.000 Έλληνες, ντόπιους ή ομογενείς, που άσκησαν το εν λόγω δικαίωμα (διότι περί δικαιώματος πρόκειται) να ψηφίσουν εξ αποστάσεως. Και είμαι βέβαιος ότι το… Asimakopoulou gate με τη διαρροή χιλιάδων e-mails δεν είχε καμία σχέση με την επιστολική.

Αλλά και να είχε, που δεν έχει, για ποιο GDPR μιλάμε όταν δίνουμε πρόσβαση στα στοιχεία μας στα social media και σε δεκάδες εφαρμογές;

Δημοσιεύτηκε στο 13ο τεύχος της digital εφημερίδας GOVnews Weekly – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας