Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΜπελέρης και ΝΔ: Όταν τον συναντούσε ο Τσίπρας, ήταν... καλός τότε;

Μπελέρης και ΝΔ: Όταν τον συναντούσε ο Τσίπρας, ήταν… καλός τότε;

Απειλή θεωρούν τον Φρέντι Μπελέρη με την υποψηφιότητα του στις ευρωεκλογές

Ασταμάτητες είναι οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ… από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς, της Ελληνικής Λύσης, και πραγματικά από παντού.

Η έκταση των αντιδράσεων δείχνει ότι τον θεωρούν απειλή, ενώ ήδη καταγράφεται ένα φρενάρισμα στις διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά της και υπάρχει προσδοκία για επαναπατρισμό ψήφων όσο θα ξετυλίγεται η προεκλογική καμπάνια του φυλακισμένου δημάρχου της Χειμάρρας.

Κατηγορούν τον Μπελέρη ως ακροδεξιό

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον Μπελέρη ως «ακροδεξιό» με σκοτεινό παρελθόν, με τον Παύλο Πολλάκη να πραγματοποιεί ανάρτηση στο Facebook, όπου δημοσίευσε παλιά δημοσιεύματα για τον Μπελέρη και έγραψε «για να μην έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία για το πόσο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ έχει σκοπο να φτάσει ο Μητσοτάκης μπας και διασωθεί στις εκλογές».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Νέας Αριστεράς» Νίκος Φίλης είπε ότι «το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χειμάρρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση».

Ωστόσο, ερωτήματα αφήνει το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον γιο του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ήταν πριν από τις δεύτερες εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, όταν είχε δεχθεί εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών (1/6/2023) και είχε συζήτηση με τον Πέτρο Μπελέρη ο οποίος του εξήγησε ότι ψάχνουν «παράθυρα» διότι «το 2023 δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος θα διωχθεί πολιτικά για τις θέσεις του και θα παραμείνει στη φυλακή για τόσο μεγάλο διάστημα».

Ο Πέτρος Μπελέρης μαζί με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου επισκέφτηκαν την Τετάρτη, 17/4, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που εξέφρασε την χαρά του για την υποψηφιότητα του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται» τόνισε. Το μήνυμα που έστειλε στον Φρέντι Μπελέρη ήταν «δύναμη και πίστη».

Τα προβλήματα με την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας έχει ενθουσιασμό διότι εκπροσωπείται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ με δύο υποψήφιους, τον Φρεντι Μπελέρη και τον Πύρρος Δήμα.

Ο Πέτρος Μπελέρης ήταν χθες το βράδυ σε ανοιχτή γραμμή με την Χειμμάρα προκειμένου να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς. Ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί και η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Υπάρχουν όμως προβλήματα, καθώς οι ηλικιωμένοι δεν έχουν ελληνικά emails, δεν κάνουν στην Ελλάδα φορολογική δήλωση, άρα δεν έχουν πρόσβαση στο taxis και δεν μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους ενώ υπάρχουν και απομονωμένα χωριά στην Αλβανία όπου δρόμοι δεν έχουν διευθύνσεις και η εταιρεία αποστολής θα είναι δύσκολο να εντοπίσει τους δυνάμει ψηφοφόρους για να τους παραδώσει τον φάκελο με τα ψηφοδέλτια…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας