Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΤο «σκάκι» με πρωταγωνιστή τον Φρέντυ Μπελέρη

Το «σκάκι» με πρωταγωνιστή τον Φρέντυ Μπελέρη

Ορισμένοι… προοδευτικοί του «δημοκρατικού τόξου» εξανέστησαν σχετικά με το πώς θα μας αντιμετωπίσουν οι Αλβανοί

Παρακολουθώ με κατάπληξη, είναι αλήθεια, τόσο την όσμωση μεταξύ ετερώνυμων πολιτικών αντιλήψεων, όσο και την ανίερη προσπάθεια να πληγεί η ακεραιότητα ενός προσώπου που διώκεται εμφανώς παράνομα, με αστήριχτες κατηγορίες και πρόδηλα έωλες διαδικασίες.

Όλα στον βωμό του συμφέροντος. Μικρού, διόλου εθνικού και άγνωστου πατριωτικού. Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης δεν διστάζουν να συμμαχήσουν ακόμη και με τον «διάβολο» που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει την μορφή του Αλβανού Πρωθυπουργού.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #17

Βέβαια, μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες η θέση ήταν -περίπου- κοινή. Όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, κόμματα και φορείς αναγνώριζαν το άδικο της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, καταδικάζοντας και χαρακτηρίζοντας ως παράνομη την φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας. Σήμερα, μια σημαντική μερίδα αυτών ανέκρουσαν πρύμναν, αποκλειστικά εξαιτίας του γεγονότος πως ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να εντάξει τον Φρέντι Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Ορισμένοι… προοδευτικοί του «δημοκρατικού τόξου» εξανέστησαν σχετικά με το πώς θα μας αντιμετωπίσουν οι Αλβανοί, ότι μεταφέρεται η βαρύτητα του ζητήματος από Αλβανο-Ευρωπαϊκό σε Ελληνοαλβανικό, πως οξύνονται τα πνεύματα κ.ο.κ.

«Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», είπατε;

Εντελώς!

Αλήθεια, όταν η Αλβανική πλευρά επέλεξε να φυλακίσει αναίτια -ουσιαστικά και τυπικά- τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, δεν «μέτρησε» τον παράγοντα πρόκλησης έντασης με την Ελλάδα; Κι όμως, συνέχισε σαν να ήταν business as usual.

Αλήθεια, από πότε το ζήτημα θα αναχθεί σε Ελληνοαλβανικό και όχι Αλβανο-Ευρωπαϊκό, τη στιγμή κατά την οποία η Ελληνική πλευρά κρατά ΚΑΙ το μαχαίρι, μα ΚΑΙ το καρπούζι στην όλη εξίσωση; Και εξηγούμαι: Η μελλοντική είσοδος της Αλβανίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτει ένα και μόνο «κλειδί»: Την Ελλάδα! Δίχως την συναίνεση και έγκρισή της πατρίδας μας, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση η Αλβανία να αποτελέσει ισότιμο μέλος της Κοινότητας.

Όσο για την στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση του Πρωθυπουργού να χρίσει τον Φρέντι Μπελέρη ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή, αναλογιστεί –απλά- μια και μόνο εικόνα: Ο ίδιος να καταφέρει να εκλεγεί και αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επισκεφτεί τις Αλβανικές φυλακές προκειμένου να ορκίσουν τον Δήμαρχο Χειμάρρας ως ευρωβουλετή.

Μια εικόνα – χίλιες λέξεις και αναρίθμητα κατηγορώ απέναντι στο γειτονικό καθεστώς από τους ιδιαίτερα ευαίσθητους σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισονομίας και ισοπολιτείας, Ευρωπαίους.

Α, και μερικές δεκάδες εκατομμυρίων «ελαφρύτερες» ενισχύσεις πάσης φύσεως και δικαιολογίας προς την κυβέρνηση των Τιράνων. Προσοχή στην ορθογραφία, μόνο…

Δημοσιεύτηκε στο 17ο τεύχος της digital εφημερίδας «GOVnews Weekly» – Διαβάζεται με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας