Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΤέμπη: Πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα ψυχικά τραύματα μιας τραγωδίας

Τέμπη: Πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα ψυχικά τραύματα μιας τραγωδίας

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις εξελίξεις γύρω από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Οι εικόνες από το δυστύχημα που έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 συμπολίτες μας είναι σπαρακτικές. Μια τέτοια τραγωδία δυστυχώς εκτός από σωματικά αφήνει και ψυχικά τραύματα στους ανθρώπους που είτε την έζησαν είτε έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν λόγια για να μπορέσει κάποιος να περιγράψει τον πόνο που βιώνει κάποιος όταν χάνει τον δικό του άνθρωπο, ειδικά εάν είναι γονιός. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ψυχολογική υποστήριξη όσων υποφέρουν ψυχή τε και σώματι είναι απαραίτητη.

Το Startupper μίλησε με τον έμπειρο και καταξιωμένο ψυχίατρο, πρόεδρο καινοτόμων τεχνολογιών και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Νικόλαο Γκούβα, για το πώς οι άνθρωποι που επιβιώνουν από ένα τέτοιο δυστύχημα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ψυχικής φύσεως που ίσως εμφανίσουν, αλλά και το πως κάποιος που έχασε τον δικό του άνθρωπο μπορεί να διαχειριστεί τον ανείπωτο πόνο που βιώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ STARTUPPER.GR

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Εύα Καντηλάρη
Εύα Καντηλάρη
Η Εύα Καντηλάρη είναι δημοσιογράφος με σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και την Ιστορία και μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτιστική Διαχείριση, την Επικοινωνία και τα ΜΜΕ.