Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionO «γητευτής» της πολιτικής και ο Πίνατ

O «γητευτής» της πολιτικής και ο Πίνατ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα έχει την πολυτέλεια να βρίσκεται σε ισχυρή θέση, γεγονός που του δίνει του δικαίωμα να βελτιώσει τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς τα «αντίπαλα» κόμματα βρίσκονται, όπως φαίνεται, σε βαθιά κρίση εσωστρέφειας!

Την Κυριακή των πρώτων εκλογών, της 21ης Μαΐου (αλήθεια, πόσο μακριά μοιάζει αυτή η ημέρα…) είχα βρεθεί, σε τυχαία παρέα, με κυβερνητικό (τότε) στέλεχος το οποίο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ανέφερε στην παρέα πως με τέτοια ποσοστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν σε θέση -εφόσον το επιθυμούσε, φυσικά- να διορίσει υπουργό ακόμη και τον Πίνατ, το γνωστό «κομματόσκυλο», όπως περιπαικτικά αναφέρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στα απολύτως πετυχημένα βίντεο που «ανεβάζει» το επιτελείο του στο Tik Tok.

Όλοι χαμογέλασαν. Εκτός από τον ίδιο και για αυτό και επανέλαβε την φράση του: «Ο Μητσοτάκης μπορεί να κάνει υπουργό ακόμη και τον Πίνατ με αυτά τα ποσοστά».

Τελικά, είχε δίκιο. Οι τελευταίες εξελίξεις, στο μέτωπο της κυβέρνησης (παραίτηση – αποπομπή Μηταράκη και απευθείας αποπομπή Πατούλη) δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο «παίκτη» στην πολιτική σκήνη της χώρας. Κάποιοι κάνουν λόγο για τον «γητευτή» της πολιτικής.  Ενδεχομένως να ενέχει έναν σημαντικό βαθμό υπερβολής, ωστόσο με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, όχι -απλά- έχει βάση, αλλά αρκούντως ισχυρή.

Όταν καθαιρείς, δίχως να… ανοίξει ρουθούνι, τον Περιφερειάρχη Αττικής (που ο ίδιος είχες στηρίξει) και έχεις τη δυνατότητα να κάνεις το ίδιο και στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον εκεί Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, τότε πραγματικά αποτιμάσαι ως «γητευτής».

Για τον κ. Μηταράκη δεν θα πω κάτι, νομίζω πως τα έχει πει ο ίδιος (ο πρώην υπουργός, πλέον) όλα, με τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, bottom line, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατάφερε –γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να υποπέσει σε τουλάχιστον τρια ατοπήματα-αστοχίες, η μια μεγαλύτερη από την άλλη. Το τελικό αποτέλεσμα; Γνωστό. Πρωτίστως στον κ. Μηταράκη, ο οποίος μπορεί –πλέον- με άνεση χρόνου να απολαύσει τις χάρες της Χίου απ’ όπου και κατάγεται και στην οποία εκλέγεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει -πλέον- την πολυτέλεια να βρίσκεται σε ισχυρή θέση, χωρίς να του ζητά κανείς ακόμη (μην βάζουμε ιδέες) εκλογές, όπως στην Ελλάδα συμβαίνει κάτι παραπάνω από συχνά, γεγονός που του δίνει του δικαίωμα να βελτιώσει τις δυσλειτουργίες της κυβέρνησης με το μικρότερο δυνατό κόστος, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται, όπως φαίνεται στην πράξη, σε βαθιά κρίση εσωστρέφειας!

Μετά τα «μπάνια του λαού» ο πρωθυπουργός θα ετοιμάσει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξει μορφή και να αναλύσει, από το βήμα της, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης έχοντας ως σύμμαχο, μεταξύ άλλων τα στοιχεία της οικονομίας που για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό είναι αρκούντως θετικά για την Ελλάδα. Κάτι, που απορρέει από πλήθος εκθέσεων κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων και υποστηρίζεται από top notch οικονομικούς παράγοντες στο εξωτερικό.

Εάν δε μέχρι τότε έχει επέλθει και η περίφημη επενδυτική βαθμίδα για την ελληνική οικονομία, τότε είναι σίγουρο πως ο Πρωθυπουργός θα μας εισάγει στην έννοια της αλλαγής πίστας. Εμπράκτως. Σε αυτή δε, την περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδειχθεί σε μονοκράτορα του παιχνιδιού, σε μια μοναδική ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για την αλλαγή των δεδομένων, της μοίρας και της τροχιάς της πατρίδας μας στο βαθύ μέλλον.

Ετοιμαστείτε για το «ταξίδι»!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας