Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοι«Labyrinth of Trainings»: Εκπαιδεύσεις Συμπερίληψης

«Labyrinth of Trainings»: Εκπαιδεύσεις Συμπερίληψης

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «KINITRO» και το βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία «Labyrinth of Senses» σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, διοργανώνουν τέσσερις συμπεριληπτικές δράσεις:

το Σάββατο 3 Ιουνίου από τις 12:00-16:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/2234053620131902/ ),

τη Τρίτη 20 Ιουνίου από τις 18:00-21:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/224021750368182/ ),

το Σάββατο 24 Ιουνίου από τις 12:00-16:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/772240211028495/ ) και

τη Τετάρτη 19 Ιουλίου από τις 18:00-21:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/799292221584464/ )

στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου επικρατεί η διαφορετικότητα, η αποδοχή, η συμπερίληψη και η έλλειψη εκπαίδευσης γύρω από τις αναπηρίες έχει μειωθεί. Με το «Labyrinth of Training», ένα εργαστήριο εξοικείωσης, θα βιώσετε έναν νέο διαδραστικό τρόπο σκέψης για την αναπηρία, ενώ θα δημιουργηθεί μια κοινότητα ενεργών πολιτών με στόχο να ξεπεραστεί η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση που περιβάλλει τα άτομα με αναπηρία με τη χρήση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και 10 (Μείωση των ανισοτήτων).

Άραγε εσύ θα ανταποκριθείς στις προκλήσεις και θα ξεπεράσεις τα εμπόδια στην προσπάθειά σου να δημιουργήσεις έναν κόσμο ισότητας, χωρίς περιορισμούς;

Εάν θέλετε να τους γνωρίσετε καλύτερα και να περάσετε ένα απόγευμα γεμάτο προκλήσεις ενώ εκπαιδεύεστε, δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα ΕΔΩ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Tα «Labyrinth of Trainings» απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, με σκοπό τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής και δίκαιης κοινωνίας.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην Πράξη «Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας της Αθήνας – Open Social Net» (Υποέργο 1) η οποία υλοποιείται από την Ε.Α.Τ.Α Α.Ε και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020».

Η «KINITRO» ιδρύθηκε με στόχο να υπογραμμίσει τις αξίες της συμπερίληψης, δημιουργικότητας και προσβασιμότητας, θέτοντας νέες βάσεις στην εκπαίδευση και επενδύοντας σ’ αυτήν. Βασιζόμενη, λοιπόν, στις θεμελιώδεις αυτές αρχές, η «KINITRO» ακολουθεί τις κατευθυντήριες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προάγει την κριτική σκέψη, δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα καταρρίπτει τα στερεότυπα. Το «Labyrinth of Senses» θα αποτελεί, πλέον, το μακροβιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δείγμα της επιτυχημένης πορείας του, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Στο ταξίδι του, έχει επηρεάσει πάνω από 45.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, σε 28 χώρες διοργανώνοντας περισσότερα από 500 βιωματικά εργαστήρια.

Η «KINITRO» δημιουργήθηκε ως απότοκο των επιτυχιών και βραβεύσεων του «Labyrinth of Senses», ένα «disABILITY AWAREness workshop». Απόδειξη αποτελεί η αναγνώριση από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη ως καινοτόμος καλή πρακτική για την αναπηρία το 2019, αλλά και η τίμηση τους από το «Impact Hub Athens», με το βραβείο «Social Impact Award 2017», ενώ τον Ιούνιο του 2023 η «KINITRO» θα πραγματοποιήσει το εργαστήριο «Labyrinth of Senses» στη μεγαλύτερη εκδήλωση νέων, το «European Youth Event» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Προσωπικό μας μέλημα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο μονοπάτι που ήδη, εδώ και 9 χρόνια, έχουμε χαράξει και να συνεχίζουμε να εμπνέουμε ανθρώπους να βρουν τη σπίθα μέσα τους “Find the spark in you”. Ο τρόπος είναι απλός. Με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και σεμιναριακών κύκλων, εκπαιδεύσεων και workshop σε σχολεία, αλλά και μέσω της συμμετοχής μας σε events μεγάλου βεληνεκούς και εκπαιδεύσεις εταιρειών μέσα από «tailor-made Diversity & Inclusion Days», καταφέρνουμε να επηρεάζουμε θετικά όσους ψάχνουν κίνητρο.

Συνεπώς, η «KINITRO» προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να μάθει για τις δράσεις της, αλλά και να γίνει συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους για την δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, να ενημερωθεί γι’ αυτές εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.kinitro.org καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] και +30 6942574831».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας