Η Μαριάντα Λάμπου είναι 9 ετών και πρωταθλήτρια στο σκάκι

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών.

Με περηφάνια η 9χρονη Μαριάντα Λάμπου έχει στα χέρια της την ελληνική σημαία και το κύπελλο ενώ ο εθνικός μας ύμνος ακούγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι στα κορίτσια έως 10 ετών. Στην κατηγορία της συμμετείχαν 65 σκακίστριες από 30 χώρες.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Τα περισσότερα έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μία ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά», λέει η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Ήταν στο νηπιαγωγείο όταν είχε την πρώτη επαφή με το σκάκι

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και το συνέχισα. Μου άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα» αναφέρει.

Η πεντάκις  πρωταθλήτρια Ελλάδος είναι σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Αίγλη Παπάγου. Ο πρόεδρός του ήταν ο πρώτος της δάσκαλος.

Συγκινημένος ο κ. Ιωάννης Παναγάκος Πρ. Α.Π.Ο. Αίγλη Παπάγου λέει: «Μεγάλες επιτυχίες, η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος, μεράκι πολύ».

Μοιράζονται την ίδια λατρεία για το σκάκι με τον μικρό της αδερφό που είναι και αυτός πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό», λέει ο Χάρης Λάμπος, πρωταθλητής Ελλάδος Παίδων κάτω των 8 ετών.

Οι προπονήσεις σκληρές αλλά δεν την πτοούν, το σκάκι είναι η μεγάλη της αγάπη και ελπίζει και άλλα παιδιά να στραφούν σε αυτό, γιατί θα πάρουν πραγματικά, μαθήματα ζωής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More