Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΜάκης Βορίδης: Είχε προαναγγείλει την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Μάκης Βορίδης: Είχε προαναγγείλει την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Η χώρα μας, μετά από διαπραγματεύσεις με την Γερμανία, πέτυχε να ανανεώσει ένα μέρος από τα παλαιά άρματα μάχης που διαθέτει.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και όπως επισημαίνουν αμυντικοί αναλυτές, η Ελλάδα πέτυχε μια πολύ καλή συμφωνία.

Και αυτό διότι θα αποσταλούν στην Ουκρανία άρματα μάχης που κατασκευάστηκαν στις αρχές του 1970 και τα απέκτησε η χώρα μας στις αρχές του 1990 και θα τα αντικαταστήσει άμεσα με γερμανικά άρματα μάχης πολύ πιο σύγχρονα.

«Επί της ουσίας τα άρματα που θα δώσουμε ήταν αδρανοποιημένα. Ταιριάζουν όμως στις ανάγκες της Ουκρανίας γιατί έχουν ανάλογα ανταλλακτικά και θα τα χρησιμοποιήσουν. Θα μας τα αντικαταστήσουν οι Γερμανοί με νέα σύγχρονα, τρεις – τέσσερις γενιές μπροστά. Άρα έχουμε μια επωφελή για τη χώρα εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα η Ελλάδα θα παραχωρήσει Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και θα υπάρξει άμεση αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων γερμανικής κατασκευής τύπου Marder Α-5.

Την περαιτέρω παραχώρηση πολεμικού στην Ουκρανία, μετά τα χιλιάδες Καλάσνικωφ που έστειλε η χώρα μας στις αρχές του πολέμου, είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο emea.gr ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, η οποία δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Όπως είχε τονίσει απαντώντας σε σχετική ερώτηση «πράξαμε άριστα που στείλαμε πολεμικό υλικό. Στηρίζουμε την Ουκρανία σε όλα τα μέτωπα που δοκιμάζεται ενισχύοντας και την άμυνά της».

Μάλιστα, σε ερώτηση, εάν είναι υπέρ του να στείλουμε επιπλέον πολεμικό υλικό, μετά τα Καλάσνικωφ, ο κ. Βορίδης απάντησε ξεκάθαρα: «Σαφώς. Αν και εύχομαι μα μην χρειαστεί και να τελειώσει η Ρωσική βαρβαρότητα»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.