Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟρφέας Γεωργίου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμερίστηκε το όραμα των νέων της χώρας...

Ορφέας Γεωργίου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμερίστηκε το όραμα των νέων της χώρας μας»

Ο Ορφέας Γεωργίου, νέος μάχιμος δικηγόρος, ξεχώρισε εντός της «γαλάζιας» παράταξης για την αγωνιστικότητά του, την προσήλωσή του στην ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την νεολαία και για την αταλάντευτη πίστη του, ότι η παρούσα κυβέρνηση θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας.

Η υπομονή του, η επιμονή του και οι ατελείωτες ώρες δουλειάς επιβραβεύθηκαν στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όπου εξελέγη Πρόεδρος της Οργάνωσης συγκεντρώνοντας ποσοστό 88,6% επί των συνέδρων, που υποστήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, τόνισε με έμφαση ότι «η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, έθεσε στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους της χώρας μας. Αφουγκράστηκε τα αιτήματα τους, συμμερίστηκε το όραμα τους για την Ελλάδα, άνοιξε έναν ουσιαστικό διάλογο μαζί τους».

Παράλληλα, αναφερόμενος στη συμμετοχή της νεολαίας στις εθνικές εκλογές σημείωσε ότι «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οι νέες και οι νέοι θα είναι παρόντες και θα συνδιαμορφώσουν με τη ψήφο τους την επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που, σε κάθε περίπτωση, θα έχει τις ίδιες και τους ίδιους πρωταγωνιστές».

Ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι, οι πολίτες θα επιλέξουν το έργο που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση και όχι «τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει μία κυβέρνηση ηττημένων φλερτάροντας με την ιδέα της ακυβερνησίας και του χάους».

Επίσης, τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία, με προμετωπίδα το κυβερνητικό της έργο και το ρεαλιστικό της σχέδιο για μια Ελλάδα που συνεχώς αλλάζει, θα διεκδικήσει και θα πετύχει την αυτοδυναμία».

Τέλος, αναφερόμενος στις αλλαγές στις φοιτητικές εκλογές σημείωσε ότι «στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολών, οι φοιτητές δεν είχαν έως τώρα εκπροσώπηση στα όργανα Διοίκησης της σχολής τους και μία τέτοια μεταρρύθμιση μόνο ως θετική μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού η εκπροσώπηση σε αρκετές σχολές αποτελεί πλέον πραγματικότητα».

 

 

Ένα από τα βασικά πολιτικά ερωτήματα εν όψει των εθνικών εκλογών είναι πώς θα «κινηθεί» η νεολαία της χώρας και ποιο κόμμα θα επιλέξει. Γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει την ΝΔ; Σε ποια βασικά προβλήματα της νεολαίας έδωσε λύσεις η Κυβέρνηση;

Ορφέας Γεωργίου: Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, έθεσε στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους της χώρας μας. Αφουγκράστηκε τα αιτήματα τους, συμμερίστηκε το όραμα τους για την Ελλάδα, άνοιξε έναν ουσιαστικό διάλογο μαζί τους.

Διαμόρφωσε, έτσι, για αυτούς ένα καλύτερο αύριο, σφυρηλατώντας τις πολιτικές της πάνω στον δυναμισμό της νεολαίας, αλλά και στην εμπειρία των προηγούμενων γενεών. Ένα αύριο με περισσότερες ευκαιρίες, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές και κίνητρα επαναπατρισμού για νέους επιστήμονες.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν περιορίστηκε στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των νέων. Ενδεικτικά, το «πρώτο ένσημο» για τους νέους 18-29 ετών, η κατάργηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές, αλλά και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους νέους αγρότες.

Έδωσε λύσεις στις ανάγκες στέγασης νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας, αλλά και διέλυσε οριστικά τις αμφιβολίες όσων νέων σκέφτονταν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, επιδοτώντας τις νέες οικογένειες και τα βρεφικά είδη.

Ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας για όλες και όλους που παλαιότερα έβλεπαν την ηλικία ως βάρος και όχι ως κινητήρια δύναμη.

 

Οι νέοι και οι νέες πιστεύετε ότι θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και διπλές; Θεωρείτε ότι οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας σήμερα είναι περισσότερο ή λιγότερο πολιτικοποιημένοι απ’ ότι στο παρελθόν;

 

Ορφέας Γεωργίου: Σε λίγους μήνες, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για το αν η χώρα θα παραμείνει σε μια σταθερή πορεία προόδου και ανάπτυξης ή θα εκτροχιαστεί, όπως επιθυμούν κάποιοι απεγνωσμένα. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οι νέες και οι νέοι θα είναι παρόντες και θα συνδιαμορφώσουν με τη ψήφο τους την επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που, σε κάθε περίπτωση, θα έχει τις ίδιες και τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Κε. Μπότσαρη, σήμερα η γενιά μας γνωρίζει πολύ καλά τις προσπάθειες που γίνονται και επαναξιολογεί σε καθημερινή βάση τη σχέση της με το κράτος και τους πολιτειακούς θεσμούς. Σχέση που σμιλεύεται με θεσμικά εχέγγυα και πρωτοβουλίες από την πλευρά του κράτους, αλλά και με ενδιαφέρον και ενασχόληση από την πλευρά των νέων.

Σε αυτή την ισοβαρή σχέση, η ΟΝΝΕΔ συμβάλλει τα μέγιστα, συνομιλώντας διαρκώς με νέους ανθρώπους, φέρνοντας τις ανησυχίες τους στο προσκήνιο, μετουσιώνοντας τις προτάσεις τους σε νόμους του κράτους.

 

Πιστεύετε ότι η ΝΔ έχει τη δυναμική για να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία και κατά πόσο θεωρείτε κρίσιμη την πρώτη εκλογική αναμέτρηση; 

 

Ορφέας Γεωργίου: Για εμάς δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη κάλπη. Η κάλπη είναι μία και είναι η εθνική κάλπη. Θα είναι αυτή που θα στείλει μηνύματα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες να βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας.

Και, προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι θα δώσει και το τελικό χτύπημα στις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει μία κυβέρνηση ηττημένων φλερτάροντας με την ιδέα της ακυβερνησίας και του χάους.

Η Νέα Δημοκρατία, με προμετωπίδα το κυβερνητικό της έργο και το ρεαλιστικό της σχέδιο για μια Ελλάδα που συνεχώς αλλάζει, θα διεκδικήσει και θα πετύχει την αυτοδυναμία. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν, πλέον, καλά ποιο είναι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, αλλά και της ακατάσχετης παροχολογίας και τοξικότητας στην οποία επιδίδεται και πάλι σύσσωμη η αντιπολίτευση.

 

 

Ποια είναι η άποψή σας για την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, χωρίς κόμματα και παρατάξεις, στις φοιτητικές εκλογές;

 

Ορφέας Γεωργίου: Οι εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μέσω της χρήσης του συστήματος ΖΕΥΣ, αφορούν την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα Διοίκησης.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολών, οι φοιτητές δεν είχαν έως τώρα εκπροσώπηση στα όργανα Διοίκησής της σχολής τους και όπου αυτό συνέβαινε, ήταν κατόπιν συνεννόησης και όχι τηρώντας την νομοθεσία. Συνεπώς, μία τέτοια μεταρρύθμιση μόνο ως θετική μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού η εκπροσώπηση σε αρκετές σχολές αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στις συγκεκριμένες εκλογές μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε φοιτητής το επιθυμεί, χωρίς να ανήκει απαραίτητα σε κάποια παράταξη.

Επομένως, οι εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων και οι εκλογές στους Φοιτητικούς Συλλόγους με ψηφοδέλτια των παρατάξεων αποτελούν δύο διαδικασίες διαφορετικές τις οποίες δεν πρέπει να συγχέουμε. Άλλωστε, η σύσταση των Φοιτητικών Συλλόγων όπως και των παρατάξεων προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα, οπότε σε καμία περίπτωση δεν καταργούνται. Μάλιστα πρώτοι εμείς, μέσω της φοιτητικής μας παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προχωρήσαμε στην πρόταση για ανασύσταση ενός εθνικού οργάνου εκπροσώπησης των φοιτητών, μέσω του οποίου στόχος είναι οι φοιτητικοί Σύλλογοι να αποκτήσουν μία νέα πνοή και υπόσταση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.