Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΒασίλης Ανδρεάδης: «Η ΝΔ θα αυξήσει τα ποσοστά της στη Θεσσαλονίκη, σε...

Βασίλης Ανδρεάδης: «Η ΝΔ θα αυξήσει τα ποσοστά της στη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με το 2019»

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτή η μεταμόρφωση προς το καλύτερο, φέρει τις υπογραφές της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε με έμφαση, ο υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Βασίλης Ανδρεάδης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στις εκλογές τις 21ης Μαΐου οι πολίτες θα στηρίξουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία, καθώς η ζωή τους βελτιώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανατοποθέτησε την πόλη μας στο χάρτη του αύριο και με τα 30 έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται ανοίγει ο δρόμος για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «στη Θεσσαλονίκη έγιναν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται, σημαντικά έργα υποδομών που παρέμεναν μακέτες για δεκαετίες και τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζοντας τις προοπτικές εξέλιξής της».

Αναφορικά με την δημόσια υγεία, ο ιατρός παθολόγος – διαβητολόγος, Βασίλης Ανδρεάδης, επισήμανε ότι «μπορώ με τα βεβαιότητας να σας πω ότι, παρά την επιδημιολογική κρίση που ενέσκηψε τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα κέντρα υγείας είναι σαφώς καλύτερη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη».

 

 

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση στο να «κατέβετε» στην κεντρική πολιτική σκηνή με το κόμμα της ΝΔ;

Βασίλης Ανδρεάδης: Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών -Πολιτικής Προστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η θετική αξιολόγηση της συνεισφοράς μου, τόσο από τους συμπολίτες μου, όσο και από τους συναδέλφους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με οδήγησε στην απόφασή μου, να βοηθήσω την πόλη μας από ένα άλλο μετερίζι. Από αυτό του βουλευτή. Θέλω να προσφέρω και η πορεία μου έχει αποδείξει ότι  μπορώ να το πετύχω. Μέσα από την πορεία μου στην Αυτοδιοίκηση, ήρθα κοντά στον απλό πολίτη, αφουγκράστηκα τα προβλήματα του, ήρθα αντιμέτωπος με δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις του συστήματος.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για την χώρα η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τις αξίες και τις θέσεις της οποίας υπηρετώ, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να συνεχίσει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Η συμπόρευσή μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη.

 

 

Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε λίγο πριν από τις εκλογές στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ; 

Βασίλης Ανδρεάδης: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι μια επιτυχημένη κυβέρνηση. Κλήθηκε στη διάρκεια της θητείας της να διαχειριστεί εξωγενείς κρίσεις και πέτυχε πολλά και σημαντικά σε  σύντομο χρονικό διάστημα. Σε σχεδόν τέσσερα χρόνια επανήλθε η σταθερότητα που τόσο μας έλειψε για περισσότερα από δέκα χρόνια και με σκληρή δουλειά η χώρα μας έγινε παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη. Σίγουρα οι συμπολίτες μας επιθυμούν να γίνουν ακόμα πολλά, αλλά και η δική μας δέσμευση είναι ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε.Η προσωπική μου αίσθηση, στη καθημερινή μου επαφή με τους συμπολίτες μου, είναι πολύ θετική και υπάρχει ικανοποίηση για τα πεπραγμένα της τετραετίας που προηγήθηκε, ας μη γελιόμαστε η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Τότε υστερούσε, σήμερα αναπτύσσεται. Τότε είχαν επιβληθεί 17 περικοπές μισθών και συντάξεων και 29 νέοι φόροι, ενώ σήμερα μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι και οι συνταξιούχοι πήραν αυξήσεις μετά από 12 χρόνια.

 

 

Θεωρείτε ότι η «γαλάζια» παράταξη θα αυξήσει τα ποσοστά της στη συμπρωτεύουσα, σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019;

Βασίλης Ανδρεάδης: Ο κόσμος δεν ξεχνάει τη χαοτική περίοδο 2015-2019 όπου κυριαρχούσε η ανασφάλεια και φτάσαμε κοντά στην έξοδο από το ευρώ με ευθύνη του Αλέξη. Οι συμπολίτες μας πλέον έχουν μέτρο σύγκρισης. Το 2019 αρχίσαμε να αλλάζουμε τη χώρα. Το 2023 χτίζουμε πάνω στα γερά θεμέλια που θέσαμε ώστε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Η Θεσσαλονίκη ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία που μας πέρασε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υποψηφιότητα του στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη μας αλλά και το ενδιαφέρον που έχει για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή. Με βάση όλα τα παραπάνω, αλλά και από την καθημερινή μου επαφή με τους συμπολίτες μου, είμαι πεπεισμένος πως τα ποσοστά της παράταξής μας θα είναι αυξημένα σε σχέση με εκείνα του 2019.

 

 

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που επιλύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε ποια ζητήματα πρέπει να εστιάσει η κεντρική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια;

Βασίλης Ανδρεάδης: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανατοποθέτησε την πόλη μας στο χάρτη του αύριο και με τα 30 έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται ανοίγει ο δρόμος για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε τέσσερα χρόνια υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται, σημαντικά έργα υποδομών που παρέμεναν μακέτες για δεκαετίες και τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζοντας τις προοπτικές εξέλιξής της. Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί επενδύουν στη Θεσσαλονίκη δημιουργώντας νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτή η μεταμόρφωση προς το καλύτερο φέρει τις υπογραφές της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και αποτελούν προτεραιότητες της κεντρικής κυβέρνησης και για την επόμενη τετραετία αφορούν το περιβάλλον, τις υποδομές, τη δημόσια υγεία, το κυκλοφοριακό και την προσέλκυση επενδύσεων, με σκοπό την εξάλειψη της ανεργίας αλλά και την αύξηση των αποδοχών των νέων.  Είναι πολύ λυπηρό το φαινόμενο να έχουμε στην πόλη μας μερικά από τα πιο αξιόλογα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη και οι πτυχιούχοι μας να εγκαταλείπουν τη χώρα τους προς εύρεση εργασίας. Αυτό θα πρέπει να είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για μας.

 

 

Είστε γνωστός γιατρός στη συμπρωτεύουσα. Σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης, ποια είναι τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν;

Βασίλης Ανδρεάδης: Με την ιδιότητά μου ως γιατρός αλλά και ως μέλος της επιτροπής υγείας της ΚΕΔΕ καθημερινά γίνομαι αποδέκτης άλλοτε θετικών και άλλοτε αρνητικών σχολίων, είτε από τους ασθενείς μου, είτε από συναδέλφους ιατρούς. Μπορώ όμως με τα βεβαιότητας να σας πω πως, παρά την επιδημιολογική κρίση που ενέσκηψε τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και στα κέντρα υγείας είναι σαφώς καλύτερη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και του Πολάκη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα,που είναι στόχος να επιλυθούν την επόμενη τετραετία, αφορούν τις κτιριακές υποδομές, διαχρονικές ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και την ορθολογιστική διαχείριση πόρων. Για το σκοπό αυτό ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει αναγγείλει ήδη την ανέγερση νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην πόλη μας και μάλιστα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων νοσοκομείων, προσλήψεις προσωπικού, την ψηφιοποίηση της υγείας με την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Επίσης στα επόμενα χρόνια θα ανακατευθυνθούν επιπρόσθετοι πόροι για την επίλυση ζητημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, που αποτελεί μία παγκόσμια «βόμβα» και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τη διαχειριστούμε.

 

 

Σε γενικές γραμμές, θεωρείτε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας βγήκε ενισχυμένο μετά την πανδημία;

Βασίλης Ανδρεάδης: Δε χωράει καμιά αμφιβολία πως το ΕΣΥ άντεξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η χώρα μας ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις ανάγκες της πανδημίας παρά το γεγονός ότι η αφετηρία μας ήταν πολύ δυσμενέστερη από αυτή άλλων Ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες συγκρινόμαστε σήμερα. Για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα συστρατεύτηκαν εκατοντάδες ιδιώτες γιατροί, ολόκληρες ιδιωτικές κλινικές, κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε Κέντρα Αποκατάστασης. Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια αυτής της προσπάθειας έγιναν συντονισμένες ενέργειες απαξίωσης της, με στόχο μικροκομματικά ή συνδικαλιστικά οφέλη, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σήμερα σαφώς ενισχυμένο, απαλλαγμένο από ιδεολογικές αγκυλώσεις σε σχέση με τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και σαφώς με καλύτερη προοπτική.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.