Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: «Αυτοδυναμία της ΝΔ με πρωτιά στα Χανιά»

Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: «Αυτοδυναμία της ΝΔ με πρωτιά στα Χανιά»

Είναι δυναμική, «μαχήτρια», πολύ αγαπητή στους Χανιώτες και αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κατεβαίνει» για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής, αλλά γαλουχήθηκε πολιτικά δίπλα στον αείμνηστο σύζυγό της Μανούσο Βολουδάκη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών υπουργός και βουλευτής με τη ΝΔ.

«Η ενασχόληση μου με την πολιτική εδράζεται στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου και στο κοινωνικό σύνολο. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς υστεροβουλία. Αλλά με τους πολίτες για τους πολίτες. Ξέρω να μάχομαι και να πετυχαίνω τους στόχους μου, με διαφάνεια, συνέπεια, αυτοκριτική και λογοδοσία», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής στο Νομό Χανίων.

«Η ΝΔ  αποτελεί τη μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας και οι τεράστιες προκλήσεις είναι μπροστά μας», τόνισε παράλληλα, η Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν το έργο του πρωθυπουργού τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Αυτή τη φορά, οι πολίτες έχοντας την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας, θα μας δώσουν την πρωτιά και στα Χανιά και θα επιλέξουν την ΝΔ αυτοδύναμη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στην τουριστική σεζόν που «ανοίγει» στα Χανιά και γενικά στην Κρήτη, υπογράμμισε πως οι τουριστικοί παράγοντες περιμένουν και η φετινή χρονιά να είναι πολύ καλή, προσθέτοντας όμως, πως «θα πρέπει να προστατέψουμε το τουριστικό μας προϊόν ώστε να υπάρχει και σήμερα και αύριο και πάντα».

 

 

 

Μπορεί η ΝΔ να κερδίσει την πρωτιά στο Νομό Χανίων; Θεωρείτε πως οι πολίτες θα κρίνουν θετικά το έργο που πραγματοποιήθηκε στο Νομό την τελευταία τετραετία;

Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: Πριν και πάνω από όλα, το σημαντικό για τη χώρα είναι η ανάδειξη της ΝΔ σε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναφορικά με το ερώτημα σας, θυμίζω ότι η ΝΔ έχασε την πρωτιά στα Χανιά για ελάχιστες ψήφους. Αυτή τη φορά, οι πολίτες έχοντας την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας, θα μας δώσουν την πρωτιά και στα Χανιά και θα επιλέξουν την ΝΔ αυτοδύναμη.

Γιατί η ΝΔ  αποτελεί τη μοναδική λύση για τα προβλήματα της χώρας και τις τεράστιες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Γιατί χρειάζεται να πάμε μπροστά. Γιατί τα πισωγυρίσματα κοστίζουν στην πατρίδα. Γιατί σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ, κράτησε όρθια την κοινωνία, στηρίζοντας όλες τις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Γιατί με το προεκλογικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία θέτουμε τις πλέον στέρεες βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση μισθών και συντάξεων, την στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την ενίσχυση  ΕΣΥ, της Εκπαίδευσης και του κοινωνικού κράτους. Γιατί πρέπει να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

 

 

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να συμμετάσχετε ως υποψήφια στις εκλογές και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε σε όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Νομού Χανίων;

Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: Η ενασχόληση με την πολιτική εδράζεται στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου και στο κοινωνικό σύνολο. Χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς υστεροβουλία. Αλλά με τους πολίτες για τους πολίτες.

Ως άνθρωπος, επαγγελματίας και μητέρα, ξέρω να μάχομαι και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Ότι δεν εγκαταλείπω ποτέ τις προσπάθειές μου. Γιατί διαμόρφωσα στη ζωή Αρχές, ΄Ήθος και ένα αξιακό σύστημα που υπηρετεί τον άνθρωπο. Με διαφάνεια, συνέπεια, αυτοκριτική και λογοδοσία. Γιατί είμαι ανοικτή σε προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Γιατί δεν βάζω «ταμπέλες» στους ανθρώπους. Γιατί ο «αποκλεισμός» είναι άγνωστη λέξη για μένα. Γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε ως νομός και ως Ελλάδα με την ενότητα και τη δημιουργική σύνθεση των απόψεών μας. Και, ειδικότερα, για εμάς τις γυναίκες όλο και πιο πολύ, κάθε μέρα και περισσότερο αναδεικνύουμε πόσο μπορούμε να είμαστε φορείς λύσεων, νέων ιδεών και κοινωνικής ισορροπίας. Άλλωστε, το δήλωσε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η επόμενη τετραετία θα έχει περισσότερες γυναίκες και ήδη το έκανε πράξη με την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

 

Ποια αιτήματα των Χανιωτών επιλύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ποια προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται;

Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: Τα αιτήματα των πολιτών δεν είναι στατικά, μεταβάλλονται, αλλάζουν και ακολουθούν τις επιταγές των καιρών. Όμως, κομβικά ζήτημα του τόπου μας, βρήκαν το δρόμο της αντιμετώπισης και της οριστικής λύσης. Λαμπρό παράδειγμα; Ο ΒΟΑΚ που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα γίνει πραγματικότητα μαζί με τη  διασύνδεσή του με το λιμάνι της Σούδας και το αεροδρόμιο Χανίων.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα και ενδεικτικά αναφέρω:

  • Τη δημιουργία μηχανισμού δημοπρασιών ελαιόλαδου των Χανίων με συγκρότηση αναπτυξιακού φορέα και συνδυασμένη συμμετοχή αγροτικών σχημάτων.
  • Τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας πιστότητας & επιβράβευσης των καταναλωτών που ψωνίζουν από τοπικές επιχειρήσεις των Χανίων.
  • Και την κατάρτιση στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου «ΧΑΝΙΑ 2030» της Π.Ε. Χανίων καταρτισμένο από ομάδα κορυφαίων μελών της Ακαδημαϊκής, Επιχειρηματικής, Κοινωνικής και Πολιτιστικής κοινότητας.

 

 

 

Τι λένε οι γνωρίζοντες για τον τουρισμό στα Χανιά για το καλοκαίρι του 2023;

Σέβη Αμανατίδου Βολουδάκη: Οι επαγγελματίες του χώρου λένε ότι θα είναι μια ακόμα πολύ καλή χρονιά. Το ίδιο λένε και τα στοιχεία που έχει και ο ΕΟΤ, όμως με έμφαση τονίζουν την έννοια της βιωσιμότητας. Δηλαδή, πώς θα προστατέψουμε το τουριστικό μας προϊόν ώστε να υπάρχει και σήμερα και αύριο και πάντα.

Στο πλαίσιο των αναγκών του τουρισμού για τα Χανιά έχω υποβάλλει και θα εργαστώ με ζήλο για τις κάτωθι προτάσεις:

  • Προτεραιότητα στο σταθμό επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού της Σούδας σε συνδυασμό με τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Καστέλι & σύγχρονης μαρίνας στην πόλη των Χανίων.
  • Ίδρυση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO&DMMO) Χανίων.
  • Στρατηγική επιμήκυνσης της Τουριστικής Περιόδου, με μελέτη Δημιουργίας Συνεδριακού Κέντρου στα Χανιά και Χριστουγεννιάτικων θεματικών εκδηλώσεων σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.
  • Κατάρτιση ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου- μελέτης υποδομών για τη γαλάζια ανάπτυξη των Χανίων.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογή της πράσινης και κυκλικής οικονομίας από τις τουριστικές μας επιχειρήσεις.
  • Ολοκλήρωση του έργου εκσυγχρονισμού του ραντάρ του αεροδρομίου Χανίων για την αναβάθμιση της χωρητικότητας και της ασφαλείας των πτήσεων.

Η Κρήτη και τα Χανιά είναι ένας μαγικός τόπος. Όμως ποτέ δεν καταφέραμε να κινητοποιήσουμε το σύνολο των ανταγωνιστικών μας πλεονεκτημάτων στο σύνολό τους. Τώρα είναι η ώρα, τα Χανιά να πρωταγωνιστήσουν ως νομός υπόδειγμα και αγαπημένος, λειτουργικός και παραγωγικός τόπος για τους πολίτες τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.