Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Παύλος Μαρινάκης στο GOV NEWS: «Δεν επαναπαυόμαστε, η μάχη των εκλογών...

Ο Παύλος Μαρινάκης στο GOV NEWS: «Δεν επαναπαυόμαστε, η μάχη των εκλογών ξεκίνησε από την αρχή»

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, μιλά αποκλειστικά στο GOV NEWS, για τη νέα εκλογική αναμέτρηση, για τις «παγίδες» και τους κινδύνους που «κρύβει», για την πολιτική που θα ακολουθήσει η «γαλάζια» παράταξη, για την αυτοδυναμία και την πολιτική σταθερότητα.

Αποτελεί ένα από τα βασικά στηρίγματα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Παύλος Μαρινάκης είναι από τα ανερχόμενα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, με «καθαρό» πολιτικό λόγο και συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της «γαλάζιας» κομματικής «μηχανής».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, μιλώντας στο GOV NEWS, τόνισε ότι οι πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη στη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σημειώνοντας πως «η νίκη αυτή δεν μας κάνει να επαναπαυθούμε, αλλά μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ευθύνη να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες».

Παράλληλα, επισήμανε με έμφαση, πως «το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στο δεύτερο γύρο, ο οποίος αποτελεί μια νέα διαδικασία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η μάχη των εκλογών ξεκίνησε από την αρχή».

 

 

Υπογράμμισε επίσης, ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει η ΝΔ έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα, μετατρέποντας τη χώρα από παρία σε πρωταγωνίστρια των διεθνών εξελίξεων, παραδίδοντας μετρήσιμο έργο.

«Σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, που ανακυκλώνουν συνθήματα του παρελθόντος, διατυπώνουν δήθεν προγραμματικές προτάσεις χωρίς καμία κοστολόγηση και απουσιάζουν από κάθε συζήτηση για τα αληθινά προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και αυτήν μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ. Ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο: υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα και αυτή είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης.

 

 

Αποτελεί γεγονός πως η διαχείριση της μεγάλης νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου επιβάλλει λεπτούς πολιτικούς χειρισμούς. Ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ κατά τη διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου; Που θα δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση;

Παύλος Μαρινάκης: Οι πολίτες μας έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η νίκη αυτή, όμως, δεν μας κάνει να επαναπαυθούμε, αλλά μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και ευθύνη να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες. Εμείς, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, να μιλάμε αδιαμεσολάβητα μαζί τους για όσα τους απασχολούν, για όσα θέλουν και έχουν ανάγκη, να μιλάμε για το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Ελλάδα του μέλλοντος. Για την Ελλάδα που αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας, διεκδικούμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και ζητάμε μια ξεκάθαρη εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας.

 

 

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι δεδομένη στις δεύτερες κάλπες. Ποιες είναι οι παγίδες και οι κίνδυνοι, που «κρύβει» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση;

Παύλος Μαρινάκης: Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η μάχη των εκλογών ξεκίνησε από την αρχή. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στον δεύτερο γύρο, ο οποίος αποτελεί μια νέα διαδικασία. Ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο: υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα και αυτή είναι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα. Για να έχει αξία αυτή η μεγάλη νίκη, πρέπει στις 25 Ιουνίου οι πολίτες να την επικυρώσουν ξανά με την ψήφο τους, δίνοντας ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

 

Ποιο είναι το ισχυρό «χαρτί» του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι των κυρίων Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη;

Παύλος Μαρινάκης: Οι πολίτες επιβράβευσαν το έργο της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη και  αναγνώρισαν ότι μπορέσαμε μαζί να ξεπεράσουμε μεγάλες δυσκολίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές, μίλησε ειλικρινά και με θάρρος στους πολίτες, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, παραδέχτηκε αστοχίες και λάθη και ανέλαβε να τα διορθώσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Έδωσε λύσεις σε πολλά προβλήματα, μετέτρεψε τη χώρα από παρία σε πρωταγωνίστρια των διεθνών εξελίξεων και παρέδωσε μετρήσιμο έργο, σε αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, που ανακυκλώνουν συνθήματα του παρελθόντος, διατυπώνουν δήθεν προγραμματικές προτάσεις χωρίς καμία κοστολόγηση και απουσιάζουν από κάθε συζήτηση για τα αληθινά προβλήματα των πολιτών.

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πρόσφατα πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση που η «γαλάζια» παράταξη συγκεντρώσει 149 βουλευτές στις 25 Ιουνίου. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση; 

Παύλος Μαρινάκης: Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21 Μαΐου έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάρουμε την αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου που, επαναλαμβάνω, είναι μια νέα εκλογική διαδικασία. Η χώρα χρειάζεται σταθερή Κυβέρνηση και ισχυρό Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις και για τα μεγάλα ζητήματα αλλά και για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και αυτήν μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση της ΝΔ. Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, αν αναλογιστούμε δηλώσεις όπως αυτή του κ. Ανδρουλάκη που αναφέρατε, που στην πραγματικότητα καλλιεργούν την ακυβερνησία για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων.

 

 

Κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να εμπλέξουν στις εκλογές την Εκκλησία της Ελλάδος και το Άγιο Όρος, προκειμένου να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που εκφράζει ακραίες θέσεις. Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο θέμα;

Παύλος Μαρινάκης: Η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στις εκλογές με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Ελλήνων και ζητάμε καθαρή εντολή διακυβέρνησης. Έχουμε λίγο χρόνο μέχρι την κάλπη της 25ης Ιουνίου για να μιλήσουμε με τους πολίτες για τα προβλήματα, τις ανησυχίες τους, για να κάνουμε τον απολογισμό του έργου μας, των επιτυχιών της χώρας παρά τις κρίσεις και να αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας. Αυτή είναι η υποχρέωση και η μοναδική αποστολή μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.