Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςO Γ. Ψαριανός στο Govnews.gr: «Δεν ανήκω στη ΝΔ αλλά στηρίζω Μητσοτάκη...

O Γ. Ψαριανός στο Govnews.gr: «Δεν ανήκω στη ΝΔ αλλά στηρίζω Μητσοτάκη – Δεν έχει μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη»

" Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδηλώνει μία φοβικότητα απέναντι στην Αριστερά"

Ο Γρηγόρης Ψαριανός εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007. Επανεξελέγη στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και τον Μάιο του 2010 ανεξαρτητοποιήθηκε και μαζί με άλλους βουλευτές και στελέχη υπήρξε συνιδρυτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το ψηφοδέλτιο της οποίας επανεξελέγη βουλευτής Β Αθήνας στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Τον Ιούλιο 2014 ετέθη εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς και στη συνέχεια έγινε μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι. 

Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής της Β’ Αθήνας με Το Ποτάμι. Στις 21 Ιανουαρίου 2019 με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού κάνοντας λόγο για «αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και ήλπιζαν σε μας». Στις 7 Μαΐου 2019 ανακοινώθηκε η ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στο νότιο τομέα της Β’ περιφέρειας Αθηνών, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2019.

Απόφοιτος της Ανωτάτης  Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός με εκπομπές καθημερινές από το 1987 ως το 2010 σε πολλούς σταθμούς. 

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως ενεργός φίλαθλος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924» και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ. 

Χειμαρρώδης και αυθεντικός μιλάει στο govnews.gr μεταξύ άλλων για τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πολιτικό μέλλον ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς και για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. 

Έχετε δεχθεί κριτική για την προσχώρηση σας στη ΝΔ. Νομίζετε ότι έπαιξε ρόλο η αλλαγή ρότας στη μη εκλογή σας ως βουλευτής;

Έχω εκλεγεί 6 φορές από το 2007 ως το ‘19. Το ‘19 και το ‘23 ήμουν υποψήφιος με τη ΝΔ. Δεν προσχώρησα στη ΝΔ, δεν ανήκω στη ΝΔ, αλλά ήθελα να στηρίξω το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Μητσοτάκη. Ήταν το ‘19 που έσπασε η Β’ Αθήνας, στην οποία εκλεγόμουν 6 συνεχείς φορές,  σε τρεις τομείς. Αν η ήταν ενιαία, θα είχα εκλεγεί σίγουρα, αλλά αποφάσισα, ενώ είμαι κάτοικος του Βόρειου τομέα, να βάλω υποψηφιότητα στον Νότιο, δηλαδή έκανα και μετακίνηση ως προς το κόμμα, με το οποίο κατέβαινα υποψήφιος στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά κατέβηκα και σε άλλον τομέα. 

Δύο στα δύο, δηλαδή.

Δηλαδή έκανα δύο στα δύο, ήταν ένα υπέροχο, πανέξυπνο σχέδιο, για να μην εκλεγώ. Επίσης, αν είσαι υποψήφιος σε ένα μεγάλο κόμμα, όπως η ΝΔ, όπως ήταν παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διαθέσεις ένα σοβαρό κεφάλαιο για προεκλογική εκστρατεία. Έχω υπολογίσει ότι είναι από 100 μέχρι 300.000, με βάση τα νούμερα, που γνωρίζω από ανθρώπους που εκλεγήκανε και που είναι παραδοσιακοί επαγγελματίες πολιτικοί οι βουλευτές, αν θέλετε, σε εισαγωγικά. Εγώ το’ 19 το ποσό που ξόδεψα ήταν περίπου 6.000 ευρώ και στις περσινές εκλογές του καλοκαιριού σχεδόν 0. Άρα δεν μπορείς με 2 ή 3 ή 5.000 να κερδίσεις μία έδρα από άλλους που ξοδεύουν 200 και δεν είχα και ευγενείς χορηγίες από  μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, μητροπολίτες κ.λ.π.

Τώρα που είστε εκτός βουλής πώς τα βλέπετε τα πράγματα; Είχατε δηλώσει ότι η ψήφος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί  τη μόνη εγγύηση για πορεία ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν επιτέλους την Ελλάδα «Κανονική Ευρωπαϊκή χώρα». Συνεχίζετε να το πιστεύετε;  

Συνεχίζω και το πιστεύω ότι είναι η μόνη εγγύηση, η μόνη κυβερνητική λύση που θα μπορούσαμε να έχουμε ή η καλύτερη από τις πιθανές που θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε, αλλά εκδηλώνει μία φοβικότητα. Ενώ έχει εξαγγείλει σωστά μέτρα για την παιδεία, για τη δικαιοσύνη, για τις φυλακές, για την υγεία, για τις συγκοινωνίες, σε οποιονδήποτε τομέα, έχει εξαγγείλει μεταρρυθμιστικό σχέδιο που είναι εξαιρετικό και δεν το έχει εφαρμόσει ούτε στο 10%.

Ποιον φοβάται δηλαδή;

Εκδηλώνει μια φοβικότητα απέναντι στη λεγόμενη Αριστερά, απέναντι στις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις. Φοβάται να περιφρουρήσει τα πανεπιστήμια, εξήγγειλε πανεπιστημιακή αστυνομία και το έχει κάνει γαργάρα, εξήγγειλε μέτρα για τη βία στα γήπεδα και δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή για να τιμωρήσει τους χούλιγκανς και τους δολοφόνους των γηπέδων, έκλεισε τα γήπεδα στον απλό άνθρωπο που έχει πληρώσει διαρκείας να πηγαίνει να βλέπει το ματς και του απαγορεύει να πηγαίνει στο γήπεδο, για να τιμωρήσει τους μαχαιροβγάλτες; Δεν εφαρμόζει τους νόμους, τους οποίους η ίδια ψηφίζει. Έχουμε εξαιρετικούς νόμους, αλλά δεν εφαρμόζονται, η πόλη είναι γεμάτη μουτζούρες και συνθήματα και δεν εννοώ τα γκράφιτι που είναι έργα τέχνης. Δεν παίρνει μέτρα για την τάξη και την ασφάλεια- όχι με την έννοια του ολοκληρωτικού καθεστώτος, με την έννοια μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής χώρας, αφήνει τη δικαιοσύνη να σέρνεται και για να τελεσιδικήσει μια απλή απόφαση χρειάζονται μέχρι 10- 15 χρόνια, δεν διόρθωσε τις τερατώδεις αλλαγές που έκανε στον ποινικό κώδικα και στον κώδικα ποινικής δικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ έναν μήνα πριν πέσει από την κυβέρνηση, άδειασε τις φυλακές, έβγαλε έξω δολοφόνους, ισοβίτες και η κυβέρνηση δεν τα διόρθωσε αυτά, ως όφειλε. Είναι φοβική, δεν εφαρμόζει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει και έχει μία δειλία, μία διστακτικότητα να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν και τα έχει υποσχεθεί.

Όταν λέτε ότι φοβάται την Αριστερά, ποια Αριστερά εννοείτε;

Όλα τα παρακλάδια της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Νέα Αριστερά, η Άνω Κάτω Πατήσια,το ΠΑΣΟΚ του Νικολάκη, το ΠΑΣΟΚ του Κωστάκη, του Γιωργάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ του Μητσάρα, του Παυλάρα, οι Αριστερές. Όταν λέω Αριστερά, εννοώ 35 Αριστερές. Κάποιοι θεωρούν Αριστερά τον Στάλιν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τη 17 Νοέμβρη, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όταν λέμε Αριστερά, εννοούμε όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα, μικρά και μεγάλα. Και η κυβέρνηση φοβάται μην την πουν δεξιά κι έτσι δεν έχουμε, αστυνομία, περιφρούρηση, περιπολίες στις γειτονιές, έχουν καταργηθεί οι τροχονόμοι. Πείτε μου, υπάρχουν πουθενά τροχονόμοι; Ο τελευταίος πέθανε, που ήταν στην Αγία Βαρβάρα.

Ο κυβέρνηση κατηγορείται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και της ακρίβειας. 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που θα μπορούσε να έχει η κυβέρνηση. Κι εδώ πάλι έχει μία φοβικότητα, δεν ξέρω μήπως έχει και τίποτα άλλο, μήπως μέσα από την κυβέρνηση υπάρχουν αντιδράσεις κι έτσι ενώ το βρεφικό γάλα στο Βέλγιο έχει 8 ευρώ, εδώ έχει 23. Ενώ τα καύσιμα αλλού έχουν ένα ευρώ το λίτρο, εδώ έχουν δύο ευρώ το λίτρο.

Άρα δεν είναι εισαγόμενη η ακρίβεια;

Η ακρίβεια βεβαίως δεν είναι εισαγόμενη. Είναι και εισαγόμενη με την κρίση στη Μέση Ανατολή, με τη Γάζα, την εισβολή των δολοφόνων στο Ισραήλ και την επακόλουθη εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα, με όλη την κρίση στην Ερυθρά θάλασσα, με τα πλοία, τους Σομαλούς, την Υεμένη, τις δολιοφθορές και με την εισβολή των Ρώσων δολοφόνων στην Ουκρανία, έχουμε μία εισαγόμενη ακρίβεια, ναι, αλλά αυτήν την υπολογίζω σε ένα 30-40%. Όλο το υπόλοιπο οφείλεται στην κυβέρνηση. Και δεν εννοώ να βάλει πλαφόν. Αυτά γίνονται μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Διαμαρτύρονται οι αγρότες κατά της κυβέρνησης, γιατί δεν τους ενισχύει, αλλά οι αγρότες και η κυβέρνηση δεν διαμαρτύρονται για τους μεσάζοντες- νταβατζήδες, που αγοράζουν το πορτοκάλι ένα και το πουλάνε δέκα. Ξέρουμε όλοι τους μεσάζοντες και τις μαφίες τους, αλλά ούτε οι κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κερδοσκόπους ληστές ούτε οι αγρότες, φοβούμενοι, απειλούμενοι, εξαρτώμενοι, εξεγείρονται εναντίον τους.

Γιατί πιστεύετε ότι προκλήθηκε η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, και ποιο πιστεύετε ότι είναι  το πολιτικό μέλλον ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς;

Ο ΣΥΡΙΖΑ καβάλησε το κύμα του αντιμνημονιακού παραμυθιού και ανέβηκε στην κυβέρνηση. Τον ανέβασε ο Καμμένος, δεν θα γινόταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα άθυρμα. Εγώ ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως απομεινάρι της ανανεωτικής αριστεράς του Κύρκου, του Παπαγιαννάκη κλπ.Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταλλαχθεί από ένα ανανεωτικό ευρωπαϊκό κόμμα σε ένα άθυρμα γκρουπούσκουλων. Είχε μέσα τύπους που ήταν στα όρια της 17 Νοέμβρη, υποψήφιους δολοφόνους, διάφορους παρανοϊκούς Σταλινικούς, είχε βαθιά Πασοκαρία, Αυριανιστές, της σχολής Τσοχατζόπουλου, Γιαννόπουλου, Κουλούρη, του παλιού βαθέως ΠΑΣΟΚ και είχε και Κνίτες, είχε από όλα. Παρέμεινε ενωμένο λόγω Τσίπρα, ο οποίος ήταν ταχυδακτυλουργός των χειρισμών, εξαιρετικός σε αυτό το θέμα μόνο, με αποκορύφωμα να πάρει δυο φορές 36% και να κάνει κυβέρνηση, αλλά η πολιτική σύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανεμομαζώματα και να τα διαβολοσκορπίσματα. Ούτε η Νέα Αριστερά είναι κάτι συγκροτημένο και ενιαίο. Είναι τα απολειφάδια των διαβολοσκορπισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι Συριζοπασόκοι θέλουν να γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν τους παίρνει πίσω, κάποιοι Κνίτες στο ΚΚΕ, αλλά δεν είναι κορόιδο ο Κουτσούμπας να τους πάρει πίσω. Ούτε ο εναπομείναν ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον με τον Κασσελάκη και την οικογένειά του, αγόρια κορίτσια και σκυλάκια ούτε η Νέα Αριστερά.Το μόνο μέλλον θεωρητικά είναι τα βρουν οι εναπομείναντες Πασόκοι του Ανδρουλάκη με τους Τεμπονέρες και Ζαχαριάδηδες του ΣΥΡΙΖΑ και με την Αχτσιόγλου και τη Νέα Αριστερά, αυτό που γίνεται τώρα, που συζητάνε να συγκροτήσουν ένα αντιμητσοτακικό μέτωπο. Πάλι ανεμομαζώματα, αλλά δεν θα είναι 12άρια, θα είναι 25% – 30%. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ μαζί έχουν λιγότερο από τη ΝΔ.

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εσείς τι θα ψηφίζατε; 

Θα ψήφιζα ναι, για το θέμα των παιδιών, γιατί εγώ μπορώ να υιοθετήσω ένα παιδί, αλλά εγώ με τον σύντροφό μου γιατί να μην μπορούμε μαζί να υιοθετήσουμε ένα παιδί. Αν εγώ πεθάνω, να μπορεί να στηρίζεται στον άντρα. Δεν είμαι ούτε ομοφοβικός ούτε φιλοομοφυλόφιλος. Είμαι μία μέση κανονική περίπτωση και νομίζω ότι χάνουμε χρόνο, ενώ έχουμε σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε, συζητάμε για 20 ομοφυλόφιλους που θέλουν να παντρευτούν και να υιοθετήσουν παιδί. Ας παντρευτούν κι ας υιοθετήσουν, μωρέ καημένε.

Έχετε δεχθεί πρόταση για τις Ευρωεκλογές; 

Θα με ενδιέφερε πολύ να βρεθώ στην Ευρώπη, αλλά δεν θα το επιδιώξω. Αν υπάρξει κάποια πρόταση, θα μπορούσα να την αποδεχτώ. Παρόλο που δεν έχω χρήματα να επενδύσω, θα με ενδιέφερε. Εγώ ξέρω τι θα ψηφίσω στις Ευρωεκλογές και ξέρω τι θα ψηφίσω και στις επόμενες. ΝΔ. Εκτός αν το διαλύσουν το μαγαζί, γιατί όταν εμείς έχουμε 40% και μας απειλεί ένας σχηματισμός με 35, ομογενοποιούμαστε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα πιο ενιαία. Όταν δεν υπάρχει αντίπαλος ή όταν είναι αθύρματα, χορεύουν τα εσωκομματικά ποντικάκια.

Έχετε μία πολύ έντονη προσωπικότητα. Μετανιώσατε για κάτι που έχετε κάνει ή πει;

Είναι μια καλή αλλά μεγάλη συζήτηση, παρόλο που δεν έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα. Κάποια πραγματάκια θα μπορούσα να τα κάνω διαφορετικά. Στη ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να επιμείνω πιο πολύ να παραμείνει στην τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και να μην διαλύσουμε το εγχείρημα που κάναμε με τις άστοχες και ανόητες επιλογές του Φώτη Κουβέλη. Μετά βρέθηκα στο ΠΟΤΑΜΙ, όπου γνώρισα τον καλύτερο κόσμο πολιτικά. Κι όμως με λάθος χειρισμούς του Σταύρου Θεοδωράκη διαλύθηκε δυστυχώς και αυτό το εγχείρημα κι έτσι δεν είχα άλλον τρόπο παρά να υπηρετήσω το μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ελπίζω να το ολοκληρώσει και να μην υπονομευθεί και από μέσα από το κόμμα του. Ο πατέρας του υπονομεύθηκε και ανατράπηκε μέσα από το κόμμα του.

Αν ήσασταν αρχηγός κόμματος, ποιος θα θέλατε να είστε;

Εγώ σε ένα κόμμα που θα ήταν δικό μου, όχι, όπως λέει ένας φίλος μου, κομμουνιστής ηγέτης, αλλά θα ήθελα να είμαι επικεφαλής κόμματος που θα είχε εκσυγχρονιστικά χαρακτηριστικά, μεταρρυθμιστικά και βαθιά Ευρωπαϊκά. Είμαι ορκισμένος Ευρωπαϊστής και πιστεύω ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μόνο μέσα στην Ευρώπη και μόνο αν η Ελλάδα γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα και να πάψει να είναι Κατσαπλιαδιστάν που γεωγραφικά βρίσκεται κάπου στην Ευρώπη.

Έχετε δει όσα έχουν συμβεί με το καταδικαστικό ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα;

Είναι άδικο αυτό που γίνεται κατά της χώρας μας, είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Δεν είναι η καλύτερη η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Σέρνεται και μερικές φορές είναι και άδικη και κάνει πλάτες σε διάφορους που μπορούν να τη  “χρηματίσουν”. Αλλά δεν είναι η χειρότερη στην Ευρώπη. Αυτά συμβαίνουν και στην Ευρώπη και στην Αμερική, αλλά είναι άδικο οι Ευρωπαίοι να εγκαλούν την Ελλάδα και είναι τρισάθλιο Έλληνες βουλευτές να ψηφίζουν για την περικοπή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων προς την Ελλάδα με πρόσχημα τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη ή το κράτος δικαίου. Αυτοί που το κάνουν αυτό είναι τρισάθλια υποκείμενα και γελοίοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας