Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςH Β. Πατουλίδου στο Govnews.gr: «Το μόνο που οδηγεί τα βήματά μου...

H Β. Πατουλίδου στο Govnews.gr: «Το μόνο που οδηγεί τα βήματά μου είναι η σημαία μου! Η ελληνική σημαία!»

«Η εκλογή στην Ευρωβουλή με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών εκτός από τιμή είναι και ευθύνη»

Η Βούλα Πατουλίδου θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές του Ιουνίου. Σήμερα διατελεί Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα. Στις 6 Αυγούστου του 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. μετ’ εμποδίων σε μια συγκλονιστική κούρσα, ενώ η φράση της μετά τη νίκη της έμεινε στην ιστορία: για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Πάντα υπεραγαπούσε τη χώρα της.

Ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας στίβου σε πέντε Ολυμπιάδες. Ως αθλήτρια, ήταν μέλος του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. Από το 2000 επέστρεψε στα 100 και τα 60μ. και το καλοκαίρι του 2000 συμμετείχε στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας της, στο Σύδνεϋ με την ομάδα σκυταλοδρομίας 400 x 100. Το 2001 έφτασε ως τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου. Ήταν μέλος και της ολυμπιακής ομάδας του 2004, στα 4 Χ 100μ. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενεργό δράση.

Στον στίβο της πολιτικής εισήλθε το 2006 ως υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ από το 2014 εκλέγεται με πρωτιά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Είστε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Πώς έγινε η πρόταση; Σας κάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα;

Τα συναισθήματα που έχω κάθε φορά που βρίσκομαι απέναντι σε μία νέα πρόκληση. Τα συναισθήματα που έχει ένας άνθρωπος,  που έχει δουλέψει για τον τόπο του και του προτείνουν να δώσει περισσότερα. Δεν σας κρύβω πως με κυρίεψε η ευθύνη. Αγαπώ την ευθύνη. Η εκλογή στην Ευρωβουλή με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών εκτός από τιμή είναι και ευθύνη.

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες, σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Στην αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκα την στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα που δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Προβλήματα που έχουν κοινωνική διάσταση όπως είναι ο αποκλεισμός ειδικών ομάδων του πληθυσμού ή η ανεργία. Προβλήματα που έχουν αναπτυξιακή διάσταση όπως είναι η επιχειρηματικότητα και ο εκσυγχρονισμός της οικονομικής βάσης. Περιβαλλοντικά προβλήματα. Είναι πεδία που τα έχω ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μου και μπορώ να προσφέρω.

Πώς σχολιάζετε την αποκάλυψη του Κώστα Αρβανίτη ότι συνέταξε μέρος του καταδικαστικού ψηφίσματος εναντίον της Ελλάδας.

Είναι κρίμα να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και στο παρελθόν η ζημιά που προκάλεσαν κάποιοι στην χώρα μας, προέρχονταν  εκ των έσω… Η ιστορία κρίνει και ο λαός δικάζει.

Η αντιπολίτευση βλέπει κίνδυνο νοθείας στις Ευρωεκλογές με την επιστολική ψήφο. Τι απαντάτε;

Είναι αστείο να μιλάμε το 2024 για νοθεία σε μία διαδικασία πιστοποιημένη και αξιόπιστη. Τέτοιες πεποιθήσεις θυμίζουν άλλες εποχές. Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου είναι από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της δημοκρατίας μας. Το να δίνεις στους απόδημους, σε ηλικιωμένους σε ασθενείς και ανάπηρους τη δυνατότητα να ψηφίσουν είναι νίκη της δημοκρατίας!

Γιατί θεωρείτε ότι υπάρχει τόσο μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει υψώσει ανάστημα. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας και το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Δεν είμαστε αυτοί που τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Είμαστε αυτοί που τις διαμορφώνουν και αυτό έχει αντίκτυπο και αναγνωρίζεται από τους ψηφοφόρους.

Πώς σχολιάζετε το συμπέρασμα μεγάλης έρευνας του European Council on Foreign Relations ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στρίψει αποφασιστικά προς την άκρα δεξιά, με αναπόφευκτες συνέπειες στη νομοθεσία της ΕΕ σε ορισμένους βασικούς τομείς, από το περιβάλλον έως τη μετανάστευση.

Είναι ορατός ο κίνδυνος. Δυστυχώς ο λαϊκισμός που θρέφει την άκρα δεξιά είναι μια ρηχή θάλασσα που σε κάνει να πιστέψεις πως μπορείς να κολυμπήσεις. Μόλις ξεχαστείς και προχωρήσεις δυο μέτρα πνίγεσαι. Οι πολίτες πρέπει να εκπαιδεύονται στην κατανόηση των προβλημάτων έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία ανέφικτες λύσεις.

Ξεκινήσατε πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον είστε με τη Νέα Δημοκρατία. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε μακριά από το κίνημα;

Από το 2014 εκλέγομαι πρώτη σε ψήφους πανελλαδικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Το μόνο που οδηγεί τα βήματά μου είναι η σημαία μου! Η Ελληνική Σημαία!

Έχετε περάσει από τον αθλητικό στίβο στον πολιτικό με την ενασχόλησή σας με την αυτοδιοίκηση. Έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο ύστερα από τη χρόνια παρουσία σας ή σκέφτεστε μελλοντικά μια επάνοδο σε ρόλο περιφερειάρχη;

 Στα μελλοντικά σχέδια μου είναι να υπηρετώ την πατρίδα σε όποια θέση κι αν βρεθώ. Αν με αξιώσει ο Θεός και φτάσω στα βαθιά γεράματα και το μόνο που μπορώ είναι να κουνάω τα χέρια μου, θα τραβάω το σκοινί να υψώνετε η σημαία μου στον ιστό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας