Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ Ρ. Δούρου στο Govnews.gr: «Η απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος μου...

Η Ρ. Δούρου στο Govnews.gr: «Η απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος μου σπίλωσε δια παντός τους εμπνευστές και εκτελεστές της»

Μετά από μια επώδυνη περίοδο εσωστρέφειας, συλλογικά και ενωτικά έχουμε ανοίξει νέο κεφάλαιο

Η Ρένα Δούρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αποφοίτησε με άριστα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και έκανε μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες με υποτροφία σε Γαλλία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.

Το πανεπιστήμιο του Έσσεξ την τίμησε με τον τίτλο της επίτημης διδάκτορα πολιτικών Επιστημών το 2018. Παράλληλα με τις πολιτικές της δραστηριότητες έχει εργαστεί ως σύμβουλος εκδόσεων και σε εταιρείες επικοινωνίας. Μια σημαντική στιγμή ήταν η συγγραφή του βιβλίου «Μια Κουβέντα με τον Γλέζο» το 2014.

Από το 1995 συμμετείχε στη Νεολαία του Συνασπισμού. Κατόπιν, διετέλεσε υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αρχικά εκπροσωπώντας τον Συνασπισμό και μετέπειτα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2012. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 ηγήθηκε της Περιφέρειας Αττικής.

Μιλάει στο Govnews.gr για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα, για τα δικαιώματα των γυναικών, για την ακρίβεια και για τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή.

Με ομόφωνη απόφαση απορρίφθηκε η έφεση του εισαγγελέα στην αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της Μάνδρας και επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό η αθώωσή σας. Μιλήσατε για προσπάθεια να αμαυρωθεί το έργο της Δύναμης Ζωής και είπατε ότι διωχθήκατε όσο κανένα άλλο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιοι νομίζετε ότι επιθυμούσαν τη δίωξή σας και γιατί; Νομίζετε ότι ήταν πολιτικός πόλεμος;

Αυτή δεν ήταν προσωπική εκτίμηση αλλά κοινή διαπίστωση. Η σημερινή κυβέρνηση ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στήριξε την άνοδό της στην εξουσία στην τυμβωρυχία εθνικών τραγωδιών. Και αργότερα έκανε συντονισμένη προσπάθεια να απαξιωθεί το έργο που κάναμε ως Διοίκηση της Δύναμης Ζωής με έργα υποδομής, που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες σε όλους, και τους 66, δήμους της Αττικής.

Από έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη βάση ολιστικού σχεδίου, ύψους 500 εκατομμυρίων, από την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, από έργα ως το Κέντρο Logistics, αναγνωρισμένο ως καλή πρακτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο βοήθησε αρχικά πρόσφυγες και μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Έργα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, αστικές αναπλάσεις, έργα οδοποιίας, έργα στήριξης κακοποιημένων γυναικών, κ.α. Συνολικά ένα έργο με το οποίο δείξαμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δυναμική να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, να είναι παράγοντας ενός νέου υποδείγματος έμπρακτης πολιτικής υπέρ των κοινωνιών. Αυτό ήταν που κάποιοι θέλησαν να αμαυρώσουν μέσα από τη δική μου στοχοποίηση.

Όλα αυτά τα χρόνια σιώπησα, ακολούθησα πιστά και αγόγγυστα την δικαστική διαδικασία. Σεβάστηκα και θα σέβομαι πάντα την οδύνη των οικογενειών των θυμάτων γιατί η απώλεια δεν σβήνει ποτέ. Δυστυχώς η εργαλειοποίηση των τραγωδιών σε βάρος ενός προσώπου, η απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος μου, παραμένει ως γεγονός, σπιλώνοντας δια παντός τους εμπνευστές και εκτελεστές της.

Στην τραγωδία στο Μάτι έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι. Τελικά τι έφταιξε; Η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνες σε τόσο τραγικά συμβάντα; Τόσο ως πολιτικός όσο και ως άνθρωπος, ποιοι πιστεύετε ότι ευθύνονται;

Η πρόσφατη, πριν από λίγες μέρες, πρόταση που διατύπωσε ο κ. Εισαγγελέας του δικαστηρίου για την εθνική τραγωδία στο Νέο Βουτζά και το Μάτι τον Ιούλιο του 2018, εισηγείται ότι η Περιφέρεια Αττικής επιτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντά της που αφορούν αποκλειστικά στη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Ανέλυσε μάλιστα ο ίδιος, μια προς μια τις σε βάρος μου κατηγορίες, εξηγώντας ότι καμία από αυτές δεν ευσταθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ρόλος της Περιφέρειας, του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης είναι καθαρά επικουρικός προς τις άμεσα αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν την κύρια αρμοδιότητα.

Επικουρικός ρόλος σημαίνει: προσφέρω κάθε βοήθεια που μου ζητηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Αυτό και έπραξε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα: προσέφερε κάθε βοήθεια που της ζητήθηκε από την Πυροσβεστική. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό, ότι η Διοίκησή μας δεν σταμάτησε την ημέρα της τραγωδίας, οργανώσαμε την αλληλεγγύη για την επούλωση των πληγών, πχ με τη λειτουργία Κοινωνικών Φαρμακείων, Κοινωνικών Παντοπωλείων, κέντρων κοινότητας, τη στήριξη με ψυχολόγους, κα. Πλέον αναμένουμε με μεγάλο σεβασμό την απόφαση του δικαστηρίου και την απόδοση της δικαιοσύνης που οφείλεται στα θύματα της καταστροφής.

Πόσο σας κόστισε σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο;

Θεωρώ ότι μια εθνική τραγωδία δεν μετριέται με όρους “κόστους”. Νομίζω ότι σε αυτή την περίοδο με κράτησαν όρθια η στήριξη της οικογένειάς μου, των ανθρώπων της Δύναμης Ζωής, των συνεργατών μου. Και πάνω από όλα, η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Πρόσφατα μιλήσατε για εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ και των δημόσιων ΑΕΙ. Ποιες είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και την παιδεία;

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης, πιστεύουμε ότι η υγεία και η παιδεία αποτελούν δημόσια, κοινωνικά αγαθά, κρίσιμα εργαλεία κοινωνικής συνοχής. Για αυτό και απορρίψαμε την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση. Θυμάστε τη φράση του κ. Πρωθυπουργού για τον “ψυκτικό στο Περιστέρι”; Δεν ήταν απλό γλωσσικό ολίσθημα. Συμπύκνωνε την ταξική, αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική της δεξιάς κυβέρνησης.

Στον αντίποδα, εμείς, στη βάση και της κυβερνητικής μας εμπειρίας που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και μάλιστα σε μνημονιακό περιβάλλον, προτείνουμε ισχυρή, δημόσια παιδεία, με την αύξηση, με ορίζοντα 4ετίας, των δημόσιων δαπανών έτσι ώστε να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, προτείνουμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στο 80% των θέσεων που σήμερα καλύπτουν αναπληρωτές. Προτείνουμε τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων, δωρεάν τη φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα, ενεργή στήριξη της φοιτητικής στέγης. Καταργούμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, κα.. Επενδύουμε στη δημόσια παιδεία για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Το ίδιο και με το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι παντού, ακόμη και χώρες με νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, μόλις άρχισε η πανδημία, έσπευσαν να επενδύσουν και να στηρίξουν τα δημόσια συστήματα υγείας. Όχι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη που περιορίστηκε στα… χειροκροτήματα και όχι στη στήριξη των ανθρώπων του ΕΣΥ. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για ένα νέο ΕΣΥ, σε συνέχεια των πολιτικών της περιόδου 15 – 19. Όταν δείξαμε έμπρακτα ότι ακόμη και με δημοσιονομικούς περιορισμούς, μπορεί να υπάρξει ενεργητική πολιτική για καθολική κάλυψη της υγείας των πολιτών, χωρίς ανισότητες. Έτσι με αίσθηση ευθύνης, στοχεύουμε στην ακύρωση των νόμων των κυβερνήσεων του κ. Μητσοτάκη που συστηματικά ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές υγείες προς όφελος του ιδιωτικού τομέα. Στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, με μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων, καθιερώνοντας εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ για τους γιατρούς και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών. Θεσμοθετούμε δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ και την κάλυψη όλης της χώρας, ακόμη και των νησιωτικών και των άγονων περιοχών. Προχωράμε σε 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης, στηρίζουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία με στόχο τη λειτουργία 380 ΤΟ.Μ.Υ., κ.α..

Νομίζετε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην πολιτική; Έχει επιτευχθεί ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών στην οικογένεια, στον επαγγελματικό στίβο και στη ζωή ή νομίζετε ότι είναι μόνο τύποις;

Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τον ΟΗΕ ως το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, όπου έχω την τιμή να είμαι εκπρόσωπος Ισότητας Φύλου, ο στόχος είναι να γίνει αυτό το σύνθημα πράξη σε όλες τις εκφάνσεις των ζωών των γυναικών και των θηλυκοτήτων: από την οικογένεια ως τον δημόσιο βίο. Από την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών ως την ισότιμη αντιμετώπιση και συμμετοχή τους στην πολιτική. Κάποια βήματα έχουν γίνει, ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς. Για παράδειγμα στη χώρα μας η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά με έωλα επιχειρήματα τη νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”.

Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Από τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης που απαξίωσε τη ΓΓ Ισότητας των Φύλων, μια κατάκτηση του φεμινιστικού κινήματος, τον Ιούνιο πέρσι, την… κατάργησε. Πλέον η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων που ιδρύθηκε το 1985, υπάγεται στο νεοϊδρυθέν υπουργείο “Κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας” ως “Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Έτσι αορίστως. Και φυσικά η αλλαγή τίτλου μόνο τυχαία δεν είναι. Γιατί έτσι ακριβώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη γυναίκα: σε ρόλους μητέρας και συζύγου αποκλειστικά. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις λογικές της πατριαρχίας, κεκαλυμμένης ή μη. Μαζί με τις γυναίκες και τις θηλυκότητες συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας που είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα στη ζωή των πολιτών;

Πολύ λίγα, πολύ αργά. Και δεν είναι θέμα συγκυρίας αλλά πολιτικής επιλογής. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει, με μπόλικα επικοινωνιακά τρικ και με τη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ, όταν δεν λειτουργεί ως αμέτοχος παρατηρητής, να… μπαλώνει με ψίχουλα. Με τα ψίχουλα όμως των διαφόρων “καλαθιών” δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια που κατατρώει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Ούτε λύνεται το πρόβλημα των εξαρτημένων από το μισθό τους, που έλεγε ο κ. Πρωθυπουργός, που βλέπουν αυτόν τον μισθό να φθάνει μόλις για το πολύ τρεις εβδομάδες του μήνα! Με αποτέλεσμα και η κατανάλωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, να συρρικνώνεται. Και αυτό είναι κακό νέο για την οικονομία. Όμως τα κακά νέα για τους πολίτες δεν περιορίζονται στη συρρίκνωση της αγοραστικής τους δύναμης. Διότι μπορεί το κυβερνητικό αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας και ατομικής ευθύνης να εφαρμόζεται από την επιλογή παρόχου ενέργειας ως προϊόντων στο σούπερ μάρκετ όμως δεν ισχύει στην υγεία. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στην υγεία του γιατί απλά η υγεία δεν είναι προϊόν.

Απέναντι σε αυτή τη ζούγκλα της εμπορευματοποίησης και της εξατομίκευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε προτείνει στοιχειώδη μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε., τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης. Τη θέσπιση ανώτατων ορίων τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια, την άμεση φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Μέτρο που θα αποφέρει 5.5 δις για κοινωνικές πολιτικές, κ.α.. Όμως η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της γιατί έχει κάνει τις επιλογές της. Αντί για τα νοικοκυριά, προστατεύει την αισχροκέρδεια και τους λίγους που κερδίζουν πολλά.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από τώρα;

Ποτέ δεν είχα προσωπική ατζέντα, η πολιτική ήταν και είναι πάντα για μένα παρέμβαση, συλλογική δράση για τα κοινά. Οι προτεραιότητες καθορίζονταν και καθορίζονται από αυτές τις ανάγκες. Άλλωστε τον Μάρτιο του 2014 παραιτήθηκα από την βουλευτική έδρα για να δώσω τον αγώνα με τη Δύναμη Ζωής για την Περιφέρεια Αττικής, τότε που οι δημοσκοπήσεις μας έφερναν στην τρίτη θέση.

Ήταν θέμα αρχής, συνέπειας λόγων και έργων. Σε αντίθεση με άλλους, εγώ έτσι λειτουργώ. Και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

Εκείνο που προέχει στις ευρωκάλπες του Ιουνίου είναι οι πολίτες της Ευρώπης να πουν ένα μαζικό “όχι” στην ακροδεξιά. “Όχι” στην επιστροφή του μαύρου, “όχι” στην προσπάθεια κατάργησης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε μια κρίσιμη περίοδο που ο εφιάλτης του πολέμου επέστρεψε στην ευρωπαϊκή ήπειρο και η απάντηση της σημερινής ηγεσίας της ΕΕ είναι… κούρσα εξοπλισμών!

Είναι σημαντικό οι πολίτες να απορρίψουν μια ακροδεξιά που η ατζέντα της για μια Ευρώπη – Φρούριο υιοθετήθηκε πλέον από την ΕΕ όπως το μαρτυρά και το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο. Απέναντι σε αυτή τη συμμαχία δεξιών και ακροδεξιών δυνάμεων που συντηρητικοποιούν την ΕΕ, ο αγώνας των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων αφορά το μέλλον της ΕΕ, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ευημερία των πολιτών. Κοινός αγώνας όλων των λαών. Στη χώρα μας το στοίχημα είναι να καταρρίψουμε την υπεροψία του 41%. Την υπεροψία μιας κυβέρνησης που καταβαραθρώνει το κράτος δικαίου όπως το βλέπουμε στο δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών. Περιφρονεί τους πολίτες. Παραβιάζει το Σύνταγμα, το διαπιστώσαμε με το άρθρο 16. Λειτουργεί τοξικά απέναντι στη Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ παλεύει για να γίνουν οι ευρωεκλογές το πρώτο κακό νέο για την κυβέρνηση. Και το πρώτο καλό νέο για την κοινωνία. Αγωνιζόμαστε για να συσπειρώσουμε τη δημοκρατική παράταξη, να βάλουμε τις βάσεις για την κοινωνική πλειοψηφία για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ σημαίνει ενισχυμένη ελπίδα αλλαγής για τον τόπο.

Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης το πρόσωπο που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Ο στόχος, όχι ενός κόμματος, αλλά των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών είναι να γυρίσει ο τόπος σελίδα. Να μπει τέλος στις επικίνδυνες πολιτικές της κυβέρνησης, που βλέπουμε ότι βλάπτουν από την εξωτερική πολιτική ως την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Που διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό. Αυτόν τον στόχο αλλαγής και ελπίδας υπηρετεί με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με επικεφαλής τον εκλεγμένο από τα μέλη του κόμματος πρόεδρό του, τον Στέφανο Κασσελάκη. Ασκούμε προγραμματική αντιπολίτευση και στοχεύουμε να συσπειρώσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δυνάμεων.

Αυτό άλλωστε το επιβεβαίωσε, παρά τις Κασσάνδρες, και το τελευταίο συνέδριό μας. Ψηφίσαμε ομόφωνα ένα σημαντικό κείμενο, τις Θέσεις μας που αποτελούν τη ρεαλιστική και κοστολογημένη εναλλακτική μας πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές. Ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης απέναντι στην αύξηση των ανισοτήτων, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εργασιακή επισφάλεια, την ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την γενικευμένη ανασφάλεια, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Μετά από μια επώδυνη περίοδο εσωστρέφειας, συλλογικά και ενωτικά έχουμε ανοίξει νέο κεφάλαιο, έχουμε ανανεωθεί οργανωτικά και καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουμε μαζί τον αγώνα για να έχει η πατρίδα μας το μέλλον που αξίζει στους νέους μας. Το μέλλον που μας αξίζει.

Πόσο έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα; Πιστεύετε ότι η αλλαγή αρχηγού ωφέλησε το κόμμα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβέρνησε τη χώρα, καταφέρνοντας να τη βγάλει από τη μέγγενη των μνημονίων, αφήνοντας ρυθμισμένο το χρέος και γεμάτα τα δημόσια ταμεία. Ήταν και παραμένει το σημαντικότερο αριστερό, προοδευτικό κόμμα της Ευρώπης. Είναι σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Όλα αυτά φέρουν την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Με την γενναία απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος άνοιξε το δρόμο για τον νέο, δημοκρατικά εκλεγμένο, πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Συνεχίζουμε στη βάση της εντολής που μας έδωσε το 4ο Συνέδριό μας, για συλλογική, ενωτική δράση, με πυξίδα, όπως ήδη ανέφερα, τις Θέσεις μας, το πολιτικό μας σχέδιο για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση. Ξέρετε κα. Αντωνάκη, σε άλλα κόμματα η εσωκομματική δημοκρατία είναι απλά δυο λέξεις στο χαρτί. Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η πεμπτουσία της λειτουργίας ενός αριστερού κόμματος, ανοικτού στην κοινωνία, που δεν φοβάται να δώσει το λόγο στα μέλη μας που διαμορφώνουν τις πολιτικές μας. Αυτή η εσωκομματική δημοκρατία εν δράσει είναι η δύναμή μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας