Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςParaskevi- O μυστικός κήπος με τα αγάλματα: Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής...

Paraskevi- O μυστικός κήπος με τα αγάλματα: Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής στο Μοναστηράκι

The Project Gallery- Ο μυστικός κήπος με τα αγάλματα

 

Η Paraskevi, αρχιτέκτων εικαστικός παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής “Ο μυστικός κήπος με τ’αγάλματα”.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία  θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο Project Gallery, Νορμανού 3 στον 1ο όροφο, στην περιοχή Μοναστηράκι από τις 5 έως τις 14 Απριλίου και ώρες 19.00- 22.00, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν στις 5 Απριλίου από τις 18.00 έως τις 22.00.

Η Paraskevi μιλάει στο GovNews για την απόφασή της να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και το σχέδιο, για την έμπνευσή της και το αντικείμενο της συλλογής της.

Είναι η πρώτη σας ατομική έκθεση ζωγραφικής. Τι προσδοκάτε όσον αφορά την επαφή σας με το κοινό;

Ευελπιστώ να έχει θετικό αντίκτυπο στο κοινό. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα όσοι επισκεφτούν την έκθεση, να νιώσουν κάποιο θετικό συναίσθημα. Ευχή κάθε καλλιτέχνη είναι τα έργα του να “μιλάνε” στον θεατή.

Είστε αρχιτέκτων. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το σχέδιο και τη ζωγραφική;

Ως αρχιτέκτων το σχέδιο και η ζωγραφική αποτελούν εργαλείο της ειδικότητάς μου. Κάποια στιγμή ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ περισσότερο με το χρώμα και ξεκίνησα να ζωγραφίζω, την τελευταία δεκαετία πιο συστηματικά.

Τι να περιμένει κανείς από την έκθεση; Από ποια στοιχεία έχει προκύψει το καλλιτεχνικό σας ιδίωμα;

Το κύριο στοιχείο της έκθεσης είναι η πρωτοτυπία της εικαστικής μου γραφής. Χρησιμοποιώ μια τεχνική που έχω εξελίξει εδώ και χρόνια. Τα συστατικά της στοιχεία είναι το χρώμα και οι δέσμες γραμμών. Όμως, πριν πω περισσότερα και ενόψει της έκθεσής μου, προσκαλώ όλους τους φίλους της τέχνης να δουν τα έργα μου δια ζώσης και να τα ανακαλύψουν από κοντά!

Από πού εμπνευστήκατε και πώς οδηγηθήκατε στη συγκεκριμένη έκθεση;

Πάντα με ενέπνεε η αρχαία ελληνική τέχνη. Η αλήθεια είναι ότι, σε μένα τουλάχιστον, η έμπνευση εμφανίζεται αυθόρμητα και. δομείται στην πορεία της καλλιτεχνικής διαδικασίας. Για παράδειγμα, η προσεχής ατομική μου έκθεση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα. Ως γυναίκα, ένιωσα την ανάγκη να μιλήσω για “μένα” και μέσα από μένα για όλες τις γυναίκες.

Ποιο είναι το αντικείμενο της συλλογής σας;

Αντικείμενο του θέματος της συλλογής μου είναι η γυναικεία φύση. Παρουσιάζω μια εικονογραφία αρχαίων ελληνίδων θεών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν πανανθρώπινα σύμβολα και αξίες: τη σοφία, την ομορφιά, τον έρωτα, τον αγώνα κ.ο.κ. Με όχημα αυτό το “πέπλο” προσκαλώ το θεατή να ανα-καλύψει τη γυναίκα, η οποία έχει υπάρξει διαχρονικά τόσο φορέας θεϊκού σήματος, όσο και εξιλαστήριο θύμα. Να προσεγγίσει με άλλη προοπτική τη θεά, την ηρωίδα των μύθων, αλλά και την καθημερινή αγωνίστρια.

Πώς μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο η επαφή με την τέχνη;

Η τέχνη μιλάει στον καθένα μας διαφορετικά ανάλογα με τις προσλαμβάνουσές του. Θεωρώ, όμως, πως όλοι μας είμαστε φτιαγμένοι για κάποιου είδους τέχνη, γιατί πιστεύω ότι, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ύπαρξης αλλά και της εξέλιξης του ανθρώπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας