Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ Άννα Βερούλη στη GovNews: «Να “παγώσουν” τα πρωτόκολλα για τη συμφωνία...

Η Άννα Βερούλη στη GovNews: «Να “παγώσουν” τα πρωτόκολλα για τη συμφωνία των Πρεσπών»

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «ρίχνει μακριά το ακόντιο».

Η Άννα Βερούλη, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού ξέρει πώς κερδίζονται οι μεγάλοι αγώνες, αφού έχει βγάλει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη με τα μετάλλιά της. Ο πολιτικός στίβος της είναι γνώριμος, με δεδομένο ότι έχει μακρόχρονη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλάει στη GovNews για ένα όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, για τα εθνικά θέματα, για την καταπολέμηση της ακρίβειας, για τις γυναικοκτονίες και τις ανισότητες κατά των γυναικών και για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διεκδικείτε μια θέση στην Ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας; 

Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδος στην Ευρώπη. Πρέπει όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές να παλέψουμε σκληρά για να κάνουμε την Ελλάδα να λάβει τη θέση που της αρμόζει. Σε δεύτερο όμως χρόνο θέλω να παλέψω για τις γυναίκες και την πραγματική ισότητα στην κοινωνία, αλλά και να δώσω όλη μου τη δύναμη να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

Εμείς οι Έλληνες ευρωβουλευτές πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να προωθήσουμε την παιδεία και τον αθλητισμό, με περισσότερες παροχές για τα παιδιά μας, τα ελληνόπουλα μας!

Βγάλατε την Ελλάδα ασπροπρόσωπη με τα μετάλλιά σας. Έχετε ασχοληθεί με την πολιτική. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη χώρα μας από τα έδρανα του κοινοβουλίου;

Η μακρόχρονη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με έχει κάνει να ξέρω τα προβλήματα των πολιτών από κοντά και όχι από τα μακριά έδρανα της Ευρωβουλής. Ξέρω εκ πείρας πως στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, αλλά και μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων.

Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος μας! Περισσότερα κονδύλια για τη χώρα μας και μια πιο ισχυρή φωνή σε όλη την Ευρώπη. Πέρα από αυτό όμως θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια. Και αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα μέτρα, όπως μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ελέγχους στην αγορά με βαριά πρόστιμα, αλλά και τη δημιουργία μίας ενιαίας αρχής καταναλωτών για όλη την Ευρώπη.

Πώς βλέπετε τον τρόπο διαχείρισης των εθνικών ζητημάτων, όπως το ελληνοτουρκικό, το θέμα της νίκης των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία και της επίσκεψης Ράμα;

Η μείωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν γιατί υπάρχει σχέδιο από πλευράς Ερντογάν. Αυτό που πρέπει η Ελλάδα να κυνηγήσει είναι η δημιουργία Ευρωστρατού και μία ενιαία εξωτερική πολιτική έτσι ώστε η Τουρκία να γνωρίζει πως οποιαδήποτε παρέκκλιση από το Διεθνές Δίκαιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Όσον αφορά στη προκλητική στάση της νέας Προέδρου των Σκοπίων αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι πως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να κυρωθούν τώρα τα πρωτόκολλα για τη συμφωνία. Η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και όλες οι χώρες κράτη μέλη θα πρέπει να στηλιτεύσουν το μη σεβασμό στη συμφωνία αυτή.

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στην Αθήνα πιστεύουμε στο ΠΑΣΟΚ πως δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη ανεξάρτητα από το πως ήθελε η κυβέρνηση να την παρουσιάσει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Γιατί νομίζετε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν ΠΑΣΟΚ;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δικαίως έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε αυτές τις ευρωεκλογές. Οι πολίτες το βλέπουν κάθε μέρα στην καθημερινότητά τους. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να ανταποκριθεί σε μία σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στη χώρα. Στις ευρωεκλογές κρίνονται και οι κυβερνητικοί συσχετισμοί κι ας μην γελιόμαστε: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου, αλλά και ο μοναδικός πολιτικός φορέας που μπορεί να ενοποιήσει τον προοδευτικό κόσμο.

Γυναικοκτονίες, βία, ακρίβεια, καταστροφή φυσικού περιβάλλοντος είναι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι χώρες της ΕΕ όσο και η Ελλάδα. Αν βρεθείτε στο ευρωκοινοβούλιο σε ποιο από αυτά τα θέματα θα δώσετε προτεραιότητα;

Οι γυναικοκτονίες, αλλά και οι ανισότητες κατά των γυναικών ακόμα και το 2024, αλλά και η ακρίβεια είναι τα δύο σοβαρά ζητήματα που θα ήθελα να δώσω προτεραιότητα στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, πλέον η κλιματική αλλαγή δείχνει ήδη τα δόντια της σε όλο τον πλανήτη και δεν πρέπει να είναι μακριά από τις προτεραιότητές μας γιατί και η χώρα μας ήδη αντιμετωπίζει τις συνέπειες του φαινομένου. Η βία σε όποια μορφή κι αν είναι, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό εάν δεν επενδύσουμε στην παιδεία μας και τον αθλητισμό! Αυτές οι δύο έννοιες μπορούν μακροπρόθεσμα να γαληνέψουν τους πολίτες και να εξαλείψουν τη βία μία κι έξω.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας