Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΤάσος Γαϊτάνης: «Η ΝΔ έχει το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη...

Τάσος Γαϊτάνης: «Η ΝΔ έχει το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα»

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στην περιφέρεια Β3 του Νότιου Τομέα Αθηνών, μιλά στο GOV NEWS, για το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, για τις δυσκολίες της επίτευξης αυτοδυναμίας, για την «παγίδα» του εφησυχασμού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και για το πρόγραμμα της ΝΔ που θα φέρει ανάπτυξη, επενδύσεις και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Είναι από τους ανερχόμενους πολιτικούς και εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως επισήμανε όμως με έμφαση, μιλώντας στο GOV NEWS, οι κάλπες της 25ης Ιουνίου «είναι άδειες» και «είναι αναγκαίο να ψηφίσουν όλοι ξανά προκειμένου να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση», την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο Τάσος Γαϊτάνης, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στην περιφέρεια Β3 του Νότιου Τομέα Αθηνών, τόνισε ότι, ο πήχης της αυτοδυναμίας έχει μεταβληθεί, καθώς αναμένεται να μπουν στη Βουλή περισσότερα κόμματα από εκείνα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

«Συνεπώς η παγίδα είναι ο εφησυχασμός και πως όλα έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί!», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι, η ΝΔ έχει εφαρμόσει μια υπεύθυνη οικονομική πολιτική που στήριξε την κοινωνία στις κρίσεις, μείωσε φόρους, προσέλκυσε επενδύσεις και δημιούργησε 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, με αφορμή την δημοσκοπική άνοδο μικρότερων κομμάτων στα «πολύ δεξιά» της ΝΔ, που στηρίζονται από ακραίους κύκλους της Εκκλησίας και της μοναστηριακής κοινότητας, υπογράμμισε ότι κανένας «δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται προς όφελος του την ορθόδοξη πίστη, ισχυριζόμενος πως αυτός και μόνο αυτός μπορεί να εκφράζει την πίστη του ελληνικού λαού».

Επίσης, απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας που ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας επειδή πίστεψαν ότι αυτά είναι «πιο πατριωτικά» από τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «σήμερα θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς γιατί εξοπλίσαμε την χώρα, φυλάξαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας έναντι της παράνομης μετανάστευσης, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται πλέον παντού στον κόσμο και η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η πατρίδα και η ενίσχυσή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια».

 

 

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου και που θεωρείτε πώς θα κριθεί η εκλογική «μάχη»;

Τάσος Γαϊτάνης: Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου, είναι η χώρα την επόμενη μέρα να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία με ορθό προγραμματικό λόγο, με κοστολογημένο πρόγραμμα και με μετρήσιμο κυβερνητικό έργο αποτελεί τη μόνη πολιτική δύναμη στον τόπο που μπορεί, την επόμενη τετραετία, να βελτιώσει τη χώρα προς το καλύτερο.

 

 

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η αυτοδυναμία είναι δεδομένη για τη ΝΔ στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

Τάσος Γαϊτάνης: Κοιτάξτε μέχρι να υπάρξουν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Έχουμε πει άλλωστε ότι η κάλπη την 25η Ιουνίου θα είναι ξανά άδεια. Δεν έχουμε πρώτο και δεύτερο γύρο όπως συμβαίνει στις δημοτικές εκλογές. Δεν προσμετράται το ποσοστό μας στην κάλπη του Μαΐου. Όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή. Όμως πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν ήδη αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει το μόνο ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και είμαι αισιόδοξος πως με την ψήφο τους θα μας δώσουν εντολή να κυβερνήσουμε με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

 

Ποιες είναι οι «παγίδες» και ποιοι οι κίνδυνοι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου για τη ΝΔ;

Τάσος Γαϊτάνης: Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που σκέφτονται πως οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί και πως δεν χρειάζεται να πάνε να ξαναψηφίσουν. Πρέπει να τους εξηγήσουμε ότι είναι αναγκαίο να ψηφίσουν ξανά προκειμένου να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα θα πρέπει όλοι να έχουμε υπόψιν πως ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας να μεταβληθεί, καθώς όσο περισσότερα κόμματα μπουν στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη θα γίνει η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Συνεπώς η παγίδα είναι ο εφησυχασμός και πως όλα έχουν κριθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί!

 

 

Σε ποια σημεία υπερτερεί η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνουν ότι η χώρα θα βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους επόμενους μήνες;

Τάσος Γαϊτάνης: Καταρχάς η ΝΔ έχει εφαρμόσει μια υπεύθυνη οικονομική πολιτική που στήριξε την κοινωνία στις κρίσεις, μείωσε φόρους, προσέλκυσε επενδύσεις και δημιούργησε 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, τα ομόλογά μας δέχθηκαν 12 αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης. Επίσης, καταθέσαμε το μόνο εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα, ύψους 9,1 δις ευρώ, για την επόμενη 4ετία. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ακόμη στη σφαίρα των ακοστολόγητων υποσχέσεων. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένα πρόγραμμα ύψους 83 δις που θα έριχνε τη χώρα στα βράχια. Η χώρα θα βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ανταγωνίζονται για το ποιος θα προτείνει περισσότερους φόρους που θα έριχναν τη χώρα σε ύφεση. Η ΝΔ θωράκισε την οικονομία και στήριξε την κοινωνία!

 

 

Βλέπουμε πως από τα «πολύ δεξιά» έρχονται κόμματα που εκφράζουν ακραίες θέσεις, όπως το κόμμα «ΝΙΚΗ», το οποίο μάλιστα στηρίζεται από ακραίους κύκλους της Εκκλησίας και της Μοναστηριακής κοινότητας. Με ποιο τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η είσοδος στη Βουλή κομμάτων που αναδεικνύουν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και χρησιμοποιούν τη θρησκεία για τους δικούς τους «σκοτεινούς» σκοπούς;

Τάσος Γαϊτάνης: Όπως τόνισε πρόσφατα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πρέπει να μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική. Συνεπώς κανένας δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται προς όφελος του την ορθόδοξη πίστη, ισχυριζόμενος πως αυτός και μόνο αυτός μπορεί να εκφράζει την πίστη του ελληνικού λαού. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι σχέσεις μας με την Εκκλησία είναι άριστες. Τώρα όσον αφορά συμπολίτες μας που ψήφισαν μικρότερα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας επειδή πίστεψαν ότι αυτά είναι «πιο πατριωτικά» από τη Νέα Δημοκρατία, θα ήθελα να τους πω ότι σήμερα θα πρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς γιατί εξοπλίσαμε την χώρα, φυλάξαμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας έναντι της παράνομης μετανάστευσης, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται πλέον παντού στον κόσμο και η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η πατρίδα και η ενίσχυσή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και αυτό το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.