Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Άδωνις Γεωργιάδης στο GOV NEWS: «Προσοχή μην ανοίξουμε Κερκόπορτα, η Ρωσία...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο GOV NEWS: «Προσοχή μην ανοίξουμε Κερκόπορτα, η Ρωσία παίζει πολιτικά παιχνίδια»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, μιλά αποκλειστικά στο GOV NEWS, για τους κινδύνους που κρύβει η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, για την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μέσω ακραίων κομμάτων, αλλά και για τις εξελίξεις στη Θράκη, με την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, που με τον «καυστικό» του λόγο αναδεικνύει τις θέσεις της «γαλάζιας» παράταξης και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα τετραετία διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο GOV NEWS, ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, υπογράμμισε με έμφαση πως, δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλαρή» ψήφο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς, όπως τόνισε «στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχει απολύτως κανένα δεδομένο. Όλα κατακτώνται με πολύ μεγάλο αγώνα».

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στα κόμματα της άκρας δεξιάς και ειδικά στην άνοδο του κόμματος «ΝΙΚΗ», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι, οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους, διότι ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι.

«Δίνουμε μεγάλο πολιτικό αγώνα για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο τέτοιου τύπου κομμάτων. Πιστεύω ότι στην ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να ανοίξουμε Κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις. Η Ρωσία παίζει πολιτικά παιχνίδια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «παίζονται» διάφορα «παιχνίδια» στο παρασκήνιο, με στόχο τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σχετικά με το μείζον θέμα που έχει προκύψει στη Θράκη, με την απροκάλυπτη ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές της χώρας μας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την εθνική μας κυριαρχία στην Θράκη. Η Ελλάδα είναι μπετόν αρμέ και δεν φοβόμαστε πουθενά την Τουρκία».

Παράλληλα όμως, υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ άκομψο να έχουμε στη Βουλή βουλευτές, οι οποίοι θα δίνουν λόγο πρώτα στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί».

 

 

 

Μετά τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η αυτοδυναμία είναι δεδομένη για τη ΝΔ, στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση; 

Άδωνις Γεωργιάδης: Στη ζωή και στην πολιτική δεν υπάρχει απολύτως κανένα δεδομένο. Όλα κατακτώνται με πολύ μεγάλο αγώνα. Είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ενδιάμεση εκλογική αναμέτρηση, όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες των 21 μονάδων διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου, αλλά η Νέα Δημοκρατία έκανε ακόμα πιο έντονη προεκλογική εκστρατεία σε σχέση με τα άλλα κόμματα που είτε υπέστησαν ήττα, είτε είχαν σημαντικές απώλειες στις περασμένες εκλογές. Αυτό νομίζω είναι αξιοπρόσεκτο και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

 

 

Ποιες είναι οι «παγίδες» και ποιοι οι κίνδυνοι, στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, για τη ΝΔ;

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο εφησυχασμός και η αλαζονεία. Πιστεύω όμως ότι δεν κινδυνεύουμε από κανένα από τα δύο. Όσον αφορά τον εφησυχασμό ήδη σας είπα ότι όλα τα στελέχη της Ν.Δ. δίνουμε καθημερινό αγώνα για να κερδίσουμε και την τελευταία ψήφο. Όσον αφορά την αλαζονεία την έχει απαγορεύσει δια ροπάλου ο Πρόεδρός μας και νομίζω ότι δεν έχει ξεφύγει κανένας.

 

 

Βλέπουμε πως από τα «πολύ δεξιά» έρχονται κόμματα που εκφράζουν ακραίες θέσεις, όπως το κόμμα «ΝΙΚΗ», το οποίο μάλιστα στηρίζεται από ακραίους κύκλους της Εκκλησίας και της Μοναστηριακής κοινότητας. Με ποιο τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η είσοδος στη Βουλή κομμάτων που αναδεικνύουν τον ρατσισμό, τις φυλετικές διακρίσεις και χρησιμοποιούν τη θρησκεία για τους δικούς τους «σκοτεινούς» σκοπούς;

Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνουμε μεγάλο πολιτικό αγώνα για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο τέτοιου τύπου κομμάτων. Πιστεύω ότι στην ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να ανοίξουμε Κερκόπορτα σε ξένες δυνάμεις. Η Ρωσία παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Όπως ξέρουμε ότι έχει προσπαθήσει να παρέμβει σε εκλογές άλλων δυτικών κρατών, έτσι έχει προσπαθήσει προφανώς να παρέμβει με διαφόρους τρόπους και στην Ελλάδα.

Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Πατριάρχης της Μόσχας προσπαθεί να εκπαραθυρώσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και ότι εκεί υπάρχει μια τεράστια διελκυστίνδα εξουσίας, όπου θα είναι κρίμα Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί τελικά να ανοίξουν την πόρτα για να πέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Έχουμε λοιπόν καθήκον να εμποδίσουμε τέτοιου τύπου δυνάμεις να εκπροσωπήσουν την ελληνική Βουλή.

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι το τουρκικό προξενείο παρεμβαίνει στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Θεωρείτε πως υπάρχει κίνδυνος για την εθνική κυριαρχία της χώρας μας με τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη;

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την εθνική μας κυριαρχία στην Θράκη. Η Ελλάδα είναι μπετόν αρμέ και δεν φοβόμαστε πουθενά την Τουρκία.

Είναι όμως πάρα πολύ άκομψο να έχουμε στη Βουλή βουλευτές, οι οποίοι θα δίνουν λόγο πρώτα στην Τουρκία και μετά στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί.

Υπήρχε μια σιωπηρή πολιτική συμφωνία μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων από την εποχή που θεσπίστηκε το όριο του 3% με συμφωνία μεταξύ Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Χαρίλαου Φλωράκη αυτό να μην επιτραπεί. Δυστυχώς, αυτή την άτυπη συμφωνία την έσπασε ο κύριος Τσίπρας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.