Θερμή η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση της Περιφέρειας «Καλάθι Αλληλεγγύης»

Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν, κατά την πρώτη εβδομάδα της δράσης, παραδόθηκαν στους φορείς: Κιβωτός του Κόσμου, Άσυλο Ανιάτων, Παιδικά Χωριά SOS, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Γηροκομείο Αθηνών, Γηροκομείο Πειραιά & Αγ. Φωτεινή Ιλισσού.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στη δράση της προσφοράς προϊόντων από τους πάγκους της λαϊκής αγοράς σε κοινωφελή ιδρύματα που ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι μαζί μπορούμε» στο πλαίσιο σχετικού συμφώνου συνεργασίας, που έχουν συνυπογράψει με τη συμμετοχή και των ομοσπονδιών των απασχολουμένων στον κλάδο.

Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν, κατά την πρώτη εβδομάδα της δράσης, παραδόθηκαν στους φορείς: Κιβωτός του Κόσμου, Άσυλο Ανιάτων, Παιδικά Χωριά SOS, Ίδρυμα Χατζηκώνστα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Γηροκομείο Αθηνών, Γηροκομείο Πειραιά & Αγ. Φωτεινή Ιλισσού.

Υπενθυμίζεται ότι για την υλοποίηση της δράσης καθιερώνεται σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα με ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, τα οποία θα εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες.

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά στις εξής λαϊκές:

Κάθε Τρίτη στη λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά και του Γαλατσίου (οδός Καραϊσκάκη) για το Γηροκομείο Αθηνών.
Κάθε Τετάρτη στη λαϊκή του Αγίου Παύλου (οδός Ψαρών) για την Κιβωτό του Κόσμου και της Πλατείας Αμερικής (οδός Φυλής) για το Άσυλο Ανιάτων.
Κάθε Παρασκευή στη λαϊκή της Βάρης, στην ανατολική πλευρά της παραλίας για τα Παιδικά Χωριά SOS, των Βριλησσίων (οδός Αναλήψεως) για το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και της Καλλιθέας (οδός Αριστείδου) για τον ναό Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.
Κάθε Σάββατο στη λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

Αναφερόμενος στη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Με αίσθημα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, προχωρούμε σε ακόμα μια δράση προσφοράς. Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες πράξεις, προσβλέπει στη δημιουργία πρότυπων λαϊκών αγορών στην Αττική, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο και περιβαλλοντική ευαισθησία». Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών και τους πολίτες για την συμβολή τους «σε μια δράση που έχει σημαντικό κοινωνικό πρόσημο για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More