Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΈνα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών αποκτά η Μαγούλα

Ένα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών αποκτά η Μαγούλα

Σε ριζική αλλαγή του πάρκου της Μαγούλας θα προχωρήσει ο δήμος Ελευσίνας. Ήδη έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη με τίτλο «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, χώρου αναψυχής και πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς στη Δ.Ε. Μαγούλας», η οποία την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.

Οι εργασίες αφορούν στην ολική διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου του Πάρκου, στη διαμόρφωση του χώρου αναψυχής, στην ενίσχυση του πρασίνου καθ’ όλη την επιφάνεια και στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικής χαράς. Η παιδική χαρά, που ήδη υπάρχει, θα εμπλουτιστεί και θα επεκταθεί. Το θεατράκι θα διατηρηθεί και θα αναβαθμιστεί. Το γήπεδο μπάσκετ θα διατηρηθεί, ενώ θα δημιουργηθούν γήπεδα τένις και ποδοσφαίρου.

«Η Μαγούλα πρόκειται να αποκτήσει ένα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.

Στο μεταξύ, ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023, ο δήμος Ελευσίνας θα προχωρήσει σε υποβολή αιτήματος επαναπατρισμού της Ελευσινιακής Καρυάτιδας, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Fitzwilliam του Κέιμπριτζ. Πρόκειται για μια από τις δύο Καρυάτιδες που είχε η Ελευσίνα και υφαρπάχτηκε το 1801 από τον Βρετανό Έντουαρντ Κλαρκ, ο οποίος στη συνέχεια τη δώρισε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η δίδυμη Καρυάτιδα ανασκάφηκε το 1892 και εκτίθεται στο Μουσείο της Ελευσίνας.

Η δημοτική Αρχή και η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, θα αιτηθούν την επανένωση των δύο Καρυάτιδων στον τόπο τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας