Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΣτο Ραδιομέγαρο Μπακογιάννης-Δούκας για έναν ουσιαστικό διάλογο για την Αθήνα

Στο Ραδιομέγαρο Μπακογιάννης-Δούκας για έναν ουσιαστικό διάλογο για την Αθήνα

Διαβάστε στο GOV NEWS τι ειπώθηκε στην τηλεοπτική «μάχη της Αθήνας», το debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων κ.κ. Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Στο παραπέντε της καθοριστικής εκλογικής αναμέτρησης για την διεκδίκηση της έδρας του Δήμου Αθηναίων, οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου γύρου της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, αναμετρούνται με τα προβλήματα της πρωτεύουσας μέσω τηλεμαχίας στη Δημόσια Τηλεόραση.

Πρώτος στο Ραδιομέγαρο έφτασε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που όπως είχε ήδη κάνει σαφές, προσέρχεται για μία χαλαρή αλλά σε βάθος συζήτηση παρουσιάζοντας το πλήρες και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμά του για μια Αθήνα πράσινη, ασφαλή και δημιουργική.

Λίγα λεπτά αργότερα, περί τις 20:00 το βράδυ, την πόρτα του Ραδιομεγάρου πέρασε και ο έτερος διεκδικητής του Δήμου Αθηναίων, νυν Δήμαρχος Αθήνας και «εκλεκτός» της κυβερνώσας παράταξης της ΝΔ, ο οποίος κι ανέλαβε όλο το διαδικαστικό τέλεσης της τηλεμαχίας προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον συμμετοχής σε μία εκλογική αναμέτρηση που σημείωσε ρεκόρ αποχής.

Η απόσταση μεταξύ των δύο διεκδικητών ξεπερνά τις 25 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο ο κ. Δούκας έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του τρίτου κατά σειρά υποψηφίου κι εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Ζαχαριάδη, και όπως και ο κ. Μπακογιάννης ευελπιστούν να κινητοποιηθούν περισσότεροι δημότες να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εκλογών

Το περιβάλλον της τηλεμαχίας

Τον συντονισμό της τηλεμαχίας κάνει ο Γιώργος Κουβαράς και τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Οι ενότητες στις οποίες καλούνται να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι:

  1.  Λειτουργία της πόλης
  2.  Ασφάλεια
  3.  Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
  4.  Υποδομές/Ανάπτυξη
  5.  Κοινωνική πολιτική
  6.  Πολιτισμός
  7. Ελεύθερη ενότητα

 

ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ TO DEBATE ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Live TV

 

Οι θέσεις των υποψηφίων για την Λειτουργία της πόλης

Την πρώτη ερώτηση έκανε η Λίδα Μπόλα στον Κώστα Μπακογιάννη, επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», για θέματα λειτουργίας του τμήματος καθαριότητας.

Μπακογιάννης: Στην καθαριότητα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος

«Έχει αλλάξει η φιλοσοφία» της καθαριότητας στην πόλη υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.  Ο δήμος έχει προμηθευτεί νέα απορριμματοφόρα και καθαριστικά, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση, όπου φέτος εκτιμάται ότι έφτασε στο 10%, με στόχο να ανέβει στο 20% του χρόνου.

Πανέτοιμος εμφανίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης να αποτιμήσει το κόστος των παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης.

Δούκας: Πάρκα και χώροι πρασίνου σε 24 χωροθετημένα οικόπεδα

Στον Χάρη Δούκα επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» ερώτηση έθεσε ο Γιώργος Κουβαράς αναφορικά με το πόσο κοστολογημένες και χωροθετημένες είναι οι παρεμβάσεις που οραματίζεται.

«Θα εκμεταλλευτώ κάθε σπιθαμή γης. Η αναζωογόνησης της πόλης δεν αφορά μόνο ζαρντινιέρες και πλακάκια. Πρέπει σιγά σιγά να διώξουμε τα αμάξια από το κέντρο της πόλης» σχολίασε ο κ. Δούκας που επέλεξε τον ζωντανό διάλογο από την αρχή τη τηλεμαχίας, επιμένοντας στο ακριβές κόστος του Μεγάλου Περιπάτου, δεσμευόμενος ότι με fast truck διαδικασίες θα λύσει άμεσα προβλήματα όπως αυτά της προσβασιμότητας μαθητών και καθηγητών στα σχολεία λόγω εκτεταμένων έργων στις γειτονιές.

Οι απαντήσεις για την ασφάλεια της πρωτεύουσας

Κώστας Μπακογιάννης: Ναι, φυσικά και πρέπει να μπουν κάμερες σε στενή συνεργασία Δήμου Αθηναίων – Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά. Έχουμε συμφωνήσει ήδη με τον υπουργό, τον κ. Οικονόμου, να τοποθετήσουμε κάμερες σε 750 σημεία της πρωτεύουσας. Πρόληψη, φως που δεν είναι πολυτέλεια -αλλάζουμε 43.000 φωτιστικά με led. Συνεργασία με ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, έχουμε τον ξενώνα κοινωνικής φιλοξενίας που σώζει ζωές, ένα συγκλονιστικό επίτευγμα, σας καλώ να τον επισκεφθείτε κ. Δούκα.

Χάρης Δούκας: Για να είναι ασφαλής μια πλατεία πρέπει να είναι καθαρή, φωτεινή και με κόσμο. Σε κάποιες τις οποίες επισκέφθηκα δεν συνέβαινε τίποτα, όπως π.χ. στην Πλατεία Αμερικής. Το 2022 ήταν διαθέσιμα 34 εκατομμύρια για φωτισμό και αξιοποιήθηκαν μόνο τα 4 από τον Δήμο. Είχαμε 1.000 δημοτικούς αστυνόμους και τώρα έχουμε 200, στην Κυψέλη είναι μόνο 2, θυμάμαι τον μαύρο χάρτη του κ. Μπακογιάννη και θέλω να ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία. Υπάρχουν και οι κοινωνικές ανισότητες, οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητά μου, είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος στη δημοσιογράφο Λίδα Μπόλα.

«Οι κάμερες είναι προτεραιότητα, έχει αλλάξει η εποχή», παρενέβη ο κ. Μπακογιάννης. «Στις γειτονιές που μιλάω με τους κατοίκους, δεν μου ζήτησαν κάμερες, αλλά να βλέπουν όργανα της τάξης, όπως τη Δημοτική Αστυνομία», απάντησε στη δική του παρέμβαση ο Χάρης Δούκας και ρώτησε γιατί δεν προχώρησε το «περίφημο μνημόνιο» που είχε υπογραφεί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Το περίφημο μνημόνιο το είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Χρυσοχοΐδη και λειτουργεί, ρωτήστε τον σύλλογο κατοίκων του Αγίου Παύλου ποια βήματα έχουν ήδη γίνει. Οι κάμερες δεν θα υποκαταστήσουν την Αστυνομία, εγώ έχω συγκρουστεί ακόμα και με φίλους μου για την μεγαλύτερη αστυνόμευση. Ο ρόλος του Δημάρχου είναι να μεταφέρει και την κραυγή αγωνίας των κατοίκων, δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερή Ασφάλεια. Να πάμε μαζί, να αγωνιστούμε όλοι μας εναντίον της παραβατικότητας και των ναρκωτικών», επισήμανε ο Δήμαρχος.

Οι θέσεις των υποψηφίων για την Κλιματική αλλαγή

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πρωτεύουσας ρώτησε ο κ.Κουβαράς τον κ.Μπακογιάννη, με τον Δήμαρχο να περιγράφει ότι συγκεκριμένα σχέδια βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο υλοποίησης.

Μπακογιάννης: Ο καθαρισμός των φρεατίων δεν είναι ευθύνη του Δήμου
Θέλουμε την αρμοδιότητα και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Καλώντας τον κ.Δούκα να συμφωνήσουν για την επόμενη μέρα μιας καλά προετοιμασμένης πόλης και ανθεκτικής σε έντονα καιρικά φαινόμενα που επιφερει η κλιματική αλλαγή.

Δούκας: Δεν είναι δυνατό να έχουμε μπαζωμένα ρέματα και να μην ξέρουμε την επάρκειά τους
Για μας η ανθεκτικότητα είναι απαραίτητη, δήλωσε ο κ.Δούκας εγείροντας την αντίδραση του κ.Μπακογιάννη για την εστίαση του διαλόγου σε καθαρά τεχνικά θέματα. Σε ερώτηση δε του κ.Προβατά για το πόσο προβλέψιμα μπορούν να καταστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ.Δούκας συνέστησε την σύνταξη μελετών ασπίδες για συγκεκριμένες καίριες παρεμβάσεις και αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και θα χαθεί μία χρυσή ευκαιρία για την πρωτεύουσα αν δεν αντληθούν.

«Εγώ αν εκλεγώ δεν θα ζητήσω την άδεια κανενός για να κάνω τις παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν την πόλη απέναντι σε πλημμύρες και άλλα ακραία φαινόμενα» ξεκαθάρισε ο κ.Δούκας. Ενώ ο κ.Μπακογιάννης συνέστησε δουλειά, υπομονή και συνεργατικότητα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι δέουσες συνέργειες, αναφέροντας το παράδειγμα υδροδότησης της Πανεπιστημίου που έπρεπε  να συνεργαστούν 11 διαφορετικοί εργολάβοι για ένα έργο που έφερε την σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ.

«Σύγκρουση» στην ενότητα Υποδομές-Ανάπτυξη

Σωστή σύλληψη, λάθος υλοποίηση που ενδεχομένως εξόργισε τον κόσμο σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο, σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα αποζημιώνει: είναι ο πρώτος πράσινος δρόμος της πόλης και με υποδομές για ΑΜΕΑ. Σε συνδυασμό με τη νέα Ομόνοια -ανοίγει και το Μινιόν, την Κοραή, τη Βουκουρεστίου, το Σύνταγμα, τη Β. Όλγας, κάνουμε βήματα μπροστά για να γίνουμε ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Χάρης Δούκας παρενέβη αμέσως, εκφράζοντας τον εκνευρισμό του για τον Μεγάλο Περίπατο και την Πανεπιστημίου, ειδικά για την -απλή- διαπλάτυνσή του, καθώς ανέφερε ότι έχει κλίση και είναι επικίνδυνος δρόμος. Υπάρχει ακόμα κυκλοφοριακό κομφούζιο, χωρίς μελέτη και σχέδιο έκλεισε η Β. Όλγας ταλαιπωρώντας τους πολίτες και δεσμεύθηκε να την ανοίξει ξανά αν εκλεγεί.

Ο νυν δήμαρχος υπεραμύνθηκε του Μεγάλου Περιπάτου, ο οποίος υπήρχε ως σχέδιο από την εποχή του Αντώνη Τρίτση και ψηφίστηκε δύο φορές από την παράταξη του κ. Δούκα. Η μεγαλύτερη αντίρρησή του ήταν το άνοιγμα εκ νέου της Β. Όλγας: «Θα αντικαταστήσουμε το πράσινο με λάστιχα και καυσαέρια; Μην πηγαίνουμε πίσω για λίγες ψήφους, να πάμε μπροστά καλύτερα».

Παρέμβαση από τον κ. Δούκα για το θέμα, με εξηγήσεις σχετικά με το πώς μπορεί να ανοίξει ξανά η Β. Όλγας σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ενίσχυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας και κίνητρα για όσους παλεύουν για την ήπια κυκλοφορία. «Βατερλώ», αποκάλεσε τον Μεγάλο Περίπατο.

Ο Γιώργος Κουβαράς έκανε ερώτηση για το ζήτημα του Airbnb – βραχυχρόνιας μίσθωσης στον Χάρη Δούκα, με τον υποψήφιο δήμαρχο να λέει ότι συμφωνεί με πρόσφατη πρόταση του πρωθυπουργού σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολόγηση ανάλογα με τον αριθμό διαμερισμάτων εκμετάλλευσης, αλλά να αναρωτιέται γιατί δεν προχώρησε το σχέδιο.

Οι θέσεις των υποψηφίων για την Κοινωνική πολιτική

Η Αθήνα είναι μία εχθρική πόλη για άτομα με αναπηρίες διαπίστωσε ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατά, ρωτώντας τον νυν Δήμαρχο για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό από πλευράς του.

Μπακογιάννης: Δίνουμε μάχη να κάνουμε την Αθήνα λιγότερο εχθρική για ΑμΕΑ

Είμαι περήφανος για τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνουμε για την ελεύθερη πρόσβαση άτομα με αναπηρία. Αναβατόρια και τουαλέτες παιδιών με αναπηρία, πεζοδρόμους, πλατείες με ράμπες αναπήρων με έξυπνους αισθητήρες που θα ειδοποιείται η δημοτική Αστυνομία σε περίπτωση ανάγκης διάνοιξης εισόδου.

Δούκας: Για μας είναι προτεραιότητα και θα διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό για δημιουργία πεζοδρομίων πρόσβασης και εύκολης μετακίνησης ατόμων με αναπηρία, ανέφερε ο κ.Δούκας. Ακόμα και στις διευθύνσεις του Δήμου, όπως στο κατάστημα επί της Λιοσίων δεν υπάρχει καμία υποδοχή για άτομα με αναπηρία.

Για το μεταναστευτικό και σε ερώτηση της κ.Μπόλα αναφορικά με τον διαχωρισμό ασφάλεια ή προάσπιση των ατομικών τους δικαιωμάτων, ο κ.Δούκας παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει βοήθεια κοινωνικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών οι οποίοι αγγίζουν πλέον το 25% των κατοίκων της πόλης και σε αυτό το σημείο δεσμεύτηκε να επιμείνει για την ειρηνική και με όραμα συνύπαρξη με τους κατοίκους.

Πολιτισμός: Σε ήπιους τόνους οι δύο υποψήφιοι

«Θα πρέπει να υπάρχει νόμος που να ορίζει ότι σε εργάσιμες ημέρες και ώρες δεν θα κλείνει ο δρόμος για κανέναν λόγο. Η αναρχία που βλέπουμε στους δρόμους είναι η αναρχία στο γενικότερο πλαίσιο, δεν υπάρχει φορέας για την κυκλοφορία. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένας φορέας για τη βιώσιμη κινητικότητα, να οργανωθούμε», ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης. «Τα 250 νέα οχήματα θα αντικαταστήσουν τα ήδη γερασμένα, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ άλλων για πάρκινγκ σε κάθε δημοτική κοινότητα και δημοτική συγκοινωνία που να συνδέεται με τους σταθμούς Μετρό».

Ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς ρώτησε τον Χάρη Δούκα για τις «μουτζούρες» σε τοίχους και την αφισορύπανση. «Βλέπουμε τα προβλήματα, ο πολιτισμός είναι διαφορετική κουλτούρα, σχετίζεται με το πώς συμπεριφερόμαστε. Η Αθήνα έχει χαμηλή ποιότητα οξυγόνου, είναι θέμα πολιτισμού και κουλτούρας, να γίνει η πόλη πιο πράσινη και δημιουργική, να πάει ο πολιτισμός σε επίπεδο γειτονιάς. Παραδείγματα όπως του Άη Γιώργη να γίνουν εμβληματικά, είναι ένα πραγματικό hub για όλη την Ευρώπη με γκαλερίστες κ.α.».

«Εμείς ήδη έχουμε βάλει πρόστιμα σε κόμματα για την παράνομη αφισορύπανση», επισήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ελεύθερη Ερώτηση για πολιτικά σχέδια υποψηφίων και εκλογική αποχή

Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τα τεράστια ποσοστά αποχής από τις πρόσφατες εκλογές, δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης, διευκρινίζοντας ότι «για αυτό και κάνουμε αυτή τη τηλεμαχία, προκειμένου να πείσουμε όσους περισσότερους μπορούμε να συμμετέχουν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία».

Η επόμενη 5ετία είναι κλειστό συμβόλαιο για μένα παραμονής μου στην Αυτοδιοίκηση. Είναι δέσμευση τιμής για μένα, δήλωσε ο κΜπακογιάννης.

 

Αποδεχόμενος την στήριξη Ζαχαριάδη ο κ.Δούκας δεν θέλησε να οριοθετήσει την ιδεολογική του γειτνίαση με τα δύο πρώτα κόμματα του κοινοβουλίου, στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως διευκρίνισε, το 50% των υποψηφίων συμβούλων του για τη διεκδικηση του Δήμου Αθήνας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και το άλλο 50% από κινήματα της οικολογίας.

Έχουμε μια Αυτοδιοικητική πρόταση που απαντά στα προβλήματα των Αθηναίων. Το οξύγονο δεν υπακούει σε κόμματα και χρώματα, σχολίασε.

Ο κ.Ζαχαριάδη αποφάσισε να με στηρίξει, την αποδέχτηκα και τον τιμά. Αλλά δεν απευθύνομαι μόνο στην συγκεκριμένη πρόταση. Η πρόταση μας βασίζεται σε ένα σχέδιο εναλλακτικής διοίκησης του Δήμου, δήλωσε ο κ.Δούκας.

Ερωτήσεις μεταξύ των δύο υποψήφιων Δημάρχων

Ερώτηση Κώστα Μπακογιάννη: Τι κάνουν τα κόμματα λίγο με αφορά, αυτά είναι  για τους κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη, όπως δεν αφορά και την Αθήνα. Αν ο κ. Ζαχαριάδης ήταν στον δεύτερο γύρο, εσείς θα τον στηρίζατε;

Χάρης Δούκας: Μου έγινε πολλές φορές αυτή η ερώτηση από την αρχή της εκστρατείας μου, εγώ δεν είμαι υπέρ των συμφωνιών κορυφής. Όλη μου η προσπάθεια ήταν να γυρίσω στις γειτονιές, είχα προτείνει και debate στον πρώτο γύρο. Για εμένα στην αυτοδιοίκηση οι συνεργασίες είναι σημαντικές, αυτή με τον κ. Ζαχαριάδη έγινε ανοιχτά και ξεκάθαρα, απευθύνομαι σε όλα τα κόμματα και στους δικούς σας ψηφοφόρους κ. Μπακογιάννη. Όποιος συμφωνεί με τις προτάσεις μας για την Αθήνα, να μας στηρίξει για να κάνουμε μια δεύτερη μεγάλη έκπληξη και να αλλάξουμε συνολικά την Αθήνα, τη χώρα, μια παρέμβαση συνολική για τη βιωσιμότητα.

Ερώτηση Χάρη Δούκα:Γιατί δεν προχώρησε η ανακύκλωση; Είχατε στόχο 24%, μιλήσατε για επιτυχία 10% και μείνατε τελικά στο 4%, γιατί είμαστε τόσο πίσω στην Αθήνα στο θέμα της ανακύκλωσης;

Κώστας Μπακογιάννης: Αν θέλετε να κάνετε κριτική για την καθαριότητα έχετε κάθε δικαίωμα, όμως τώρα μιλάτε ατεκμηρίωτα και με εκπλήσσετε. Η ανακύκλωση είναι κοντά στο 10%, υπάρχουν καφέ κάδοι, ξεκινήσαμε από τους μεγάλους παρόχους. Κάποτε δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στον Δήμο Αθηναίων, δεν ήξερε ο πολίτης αν θα μάζευαν τα σκουπίδια του. Προχωράμε με σχέδιο και σύστημα, η πανδημία μας καθυστέρησε αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας είναι τα παιδιά, αυτά βάζουν σε τάξη τους γονείς τους.

Ο Χάρης Δούκας χρησιμοποίησε την τελευταία του παρέμβαση για να μιλήσει για τους καφέ κάδους ανακύκλωσης και τα απορρίμματα που δεν πάνε για κομποστοποίηση -κάτι το οποίο θα γλίτωνε 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τον Δήμο. Προτεραιότητά μας η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, δεν μπορούν να συνεχιστούν τα επιδόματα, ο Δήμος πρέπει να φτιάξει μια σωστή ενεργειακή κοινότητα και τα ευάλωτα νοικοκυριά να έχουν επιτέλους καθαρό ρεύμα για 25 χρόνια.

Ερώτηση Κώστα Μπακογιάννη: Σταθμός Μετρό Εξαρχείων, Λόφος Στρέφη, Ακαδημία Πλάτωνος, Πάρκο Δρακόπουλου όπου έφαγαν ξύλο οι αντιδήμαρχοί μου, Κλειστό Άτλαντα στα Σεπόλια: Ναι ή όχι;

Χάρης Δούκας: Ρωτήσατε τους ανθρώπους πριν αποφασίσετε για όλα αυτά; Εμείς είμαστε μια νέα δημοτική παράταξη που πιστεύει βαθιά ότι για να αλλάξεις την Αθήνα πρέπει να προχωρήσει μια συνεργατική διαδικασία. Δεν γίνεται να προχωράς στον Μεγάλο Περίπατο χωρίς να ρωτάς κανέναν, να χάνονται χρήματα και δουλειές, ποια είναι η λογική του πρασίνου της εργολαβίας; Μεγάλοι εργολάβοι σχεδιάζουν, μελετούν και υλοποιούν, αλλά για εμάς το πράσινο είναι ζωή και θα αποφασίσουν οι πολίτες μαζί με τον Δήμο.

Στην τελική του δίλεπτη παρέμβαση, ο Χάρης Δούκας, έπειτα από ένα σύντομο βιογραφικό του καθώς επισήμανε ότι πολύς κόσμος δεν τον γνωρίζει αρκετά καλά επειδή ασχολήθηκε πρόσφατα με την καμπάνια του, είπε ότι έχει ασχοληθεί με σχέδια αλλαγής πόλεων ώστε να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές. Ανέφερε ότι την επόμενη Κυριακή υπάρχει ένα δίλημμα για τους ψηφοφόρους – είτε να συνεχίσει η πόλη με τον Κώστα Μπακογιάννη, είτε να υπάρξει μία νέα κατάσταση στην Αθήνα.

Μπακογιάννης στην τελική του δίλεπτη παρέμβαση: Είμαι 15 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Όλοι κάνουν λάθη, αφήστε τα πανεπιστημιακά συνθήματα, μιλήστε για την αλήθεια των γειτονιών. Ο λόφος του Στρέφη καταρρέει, εμείς κάνουμε έργα υποδομών και κάποιοι αντιστέκονται με τη βία. Ρώτησα για τον Σταθμό Μετρό Εξαρχείων, 350.000 άτομα θα χρησιμοποιηθούν τη γραμμή 4 του Μετρό, για την Ακαδημία Πλάτωνος που έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να ανοιχτούμε και κάποιοι διαφωνούν. Μας λείπει το κλειστό του Άτλαντα, ναι ή όχι; Διαφωνείτε; Μας προπηλάκισαν στο πάρκο Δρακόπουλου, δεν έχει μπει εκεί ούτε ένα πλακάκι ούτε ζαρντινιέρα, σας παρακαλώ τοποθετηθείτε, οφείλουμε την αλήθεια και την καθαρότητά μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας