Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΥποψήφιος Δήμαρχος ο Νίκος Παππάς: «Καλώ τους νέους, τη ρημάδα την Κυριακή...

Υποψήφιος Δήμαρχος ο Νίκος Παππάς: «Καλώ τους νέους, τη ρημάδα την Κυριακή των εκλογών, να ψηφίσουν»

Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Νίκος Παππάς, μίλησε στο VICE για τα σχέδια του να εργαστεί για τη δημιουργία μίας «διευρυμένης παράταξης, η οποία θα λάβει στήριξη από όσους ταυτίζονται με τις ιδέες μου».

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε και ότι χάρηκε για τη στήριξη που έλαβε, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Ναι, θα διεκδικήσω το Δήμο της Αθήνας. Αυτή η ιδέα έχει καλλιεργηθεί εδώ και καιρό μέσα μου. Θέλω να κατέβω και να δημιουργήσω μια διευρυμένη παράταξη, η οποία θα λάβει στήριξη από όσους ταυτίζονται με τις ιδέες μου. Χάρηκα πολύ που ήδη πήρα τη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα», είπε.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αποστασιοποίηση των νέων από την πολιτική και τούς κάλεσε να  «να πάνε να ψηφίσουν».«Η νεολαία είναι τόσο απογοητευμένη που δε βγαίνει μπροστά, δεν πάνε καν να ψηφίσουνε. Μπορώ να τους καταλάβω, ανάθεμα αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω που να τους ”κάνει” και να ταυτιστούν. Κι έτσι κινητοποιούνται τα πρόβατα και τα κομματόσκυλα, αυτοί που έχουν ισχυρό κίνητρο να ρίξουν την ψήφο. Κι έχουμε τα ίδια και τα ίδια», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να βγούνε μπροστά, να σταματήσουν να βλέπουν τα πράγματα από την τηλεόραση ή από τα social τους. Να πάρουν πρωτοβουλίες, στους δρόμους, στις κάλπες. Να ευαισθητοποιηθούν. Να κινητοποιηθούν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Οι δικές τους, οι δικές μας ζωές θάβονται. Η αποχή στις εκλογές είναι τεράστια, βγαίνουν κυβερνήσεις με 60% αποχή, κυβερνήσεις που για μένα είναι αυθαίρετες. Δεν τις έχει αποφασίσει ο λαός, διότι απέχει η νεολαία. Για αρχή λοιπόν να σηκωθούν οι νέοι αυτή τη ρημάδα την Κυριακή των εκλογών και να πάνε να ψηφίσουν. Για αρχή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας