Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπική ΑυτοδιοίκησηΔήμοιΕκκενώνονται τρία χωριά έξω από την Λάρισα - Πλημμύρισαν σπίτια από τον...

Εκκενώνονται τρία χωριά έξω από την Λάρισα – Πλημμύρισαν σπίτια από τον φουσκωμένο Πηνειό

Κάλεσμα να εκκενωθούν Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων.

 

 

 

Εκκενώνονται τρία χωριά έξω από την Λάρισα αφού ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν σπίτια στην περιοχή ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε την εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι «εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι» αναφέρει ο Δήμος.

Τρέχουν να σώσουν τα παιδιά τους μέσα στα λασπόνερα

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες που καταγράφονται στην πόλη της Λάρισας από το πρωί με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει από το νερό και ανθρώπους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στον ώμο για να βγουν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα σπίτια ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν τα ξημερώματα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της φιλιππουπολης, κοντά στο υδραγωγειο.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που φόρτωσαν μερικά πράγματα στα αυτοκίνητά τους και αναζήτησαν ξενοδοχείο ακόμα και στις 5 τα ξημερώματα, καθώς φοβήθηκαν βλέποντας τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας