Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειες«Νέα Μητροπολιτική Αττική», ο φορέας του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της...

«Νέα Μητροπολιτική Αττική», ο φορέας του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού της Περιφέρειας

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη της Αττικής θα έχει ο ορισμός του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» ως φορέα Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού – DMMO (Destination Management and Marketing Organization) στην Περιφέρεια Αττικής, που αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη και ευέλικτη δομή, η λειτουργία της οποίας θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια για την τουριστική ανάπτυξη, προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών της Αττικής.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο έπειτα από εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής η οποία βασίστηκε σε διατάξεις του Ν.4875/2021, που προβλέπουν ρυθμίσεις για  την ενίσχυση, τη χάραξη και άσκηση πολιτικών για την τουριστική ανάπτυξη σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, αναγνωρίζουν ως προτεραιότητα σε εθνικό επίπεδο, τη σύνδεση της βιωσιμότητας και της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, ώστε οι επιμέρους δραστηριότητες να ασκούνται σε ισορροπία μεταξύ τους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από τη σύσταση του DMMO, τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο με στόχο ο τουρισμός να αποτελέσει επιταχυντή για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. Η τουριστική προβολή της Αττικής αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα ανάπτυξης της Περιφέρειας, καθώς και της εθνικής οικονομίας. Ως διοίκηση επενδύουμε συνεχώς στην αναβάθμιση των υποδομών της Αττικής. Σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και όλους τους αρμόδιους φορείς καταρτίζουμε το πλαίσιο για την υλοποίηση των βημάτων, που θα οδηγήσουν μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών».

Σημειώνεται ότι ο DMMO θα καταστεί ως ο ιδανικός φορέας σύμπραξης δημοσίου κα ιδιωτικού τομέα, για την αποτελεσματικότερη συνδιαμόρφωση του προορισμού, με σύγχρονες και αειφόρες αντιλήψεις. Παράλληλα, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με δράσεις που υλοποιούνται από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατάρτιση και εφαρμογή των προγραμμάτων τουριστικής προβολής, στη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και σε συνέδρια τουριστικού περιεχομένου, στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και μέσων τουριστικής προβολής, καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων για την τουριστική ανάπτυξη της Αττικής σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και τους Δήμους της Αττικής.

Επιπλέον, πρόκειται να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη για τον τουριστικό τομέα και την ίδια την περιφέρεια, μέσα από την προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη και διαχείριση των τουριστικών προϊόντων, την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών εμπλεκομένων φορέων του τουριστικού τομέα – ενδεικτικά μέσω συμφώνων ποιότητας, μνημονίων συνεργασίας, θεματικών clusters κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας