Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειες«Πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων της Ύδρας από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια

«Πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων της Ύδρας από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια

«Πράσινη λύση» στο χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Ύδρας, έδωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με τη δημοπράτηση έργου για την κατασκευή ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης αστικών αποβλήτων, το οποίο θα απαλλάξει οριστικά το  νησί από το άγος της χωματερής.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο εξάμηνο του 2024, εντάχθηκε το Μάρτιο του 2022 και χρηματοδοτείται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομες Μεταφορων, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση και η ένταξης της στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ξεκίνησε από τον ΕΔΣΝΑ το 2015, χωρίς όμως να προφτάσει να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τη δημοπράτηση, το έργο περιλαμβάνει:
την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας και Διαχειρίσης Αποβλήτων που θα διαθέτει Υπομονάδες Προεπεξεργασίας Σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Βιαποβλήτων Δεματοποίησης και Προσωρινής Αποθήκευσης Ανακυκλώσιμων Υλικών,
την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Εγκατάσταση Επεξεργασίας Στραγγισμάτων
την αποκατάσταση του όμορου χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης της Ύδρας

Με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι: «Κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας πως η Αττική θα γίνει περιφέρεια πρότυπο στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Η χωματερή της Ύδρας, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει το νησί, το 2024 κλείνει για πάντα και αποκαθίσταται οριστικά και αμετάκλητα, ενώ στη θέση της θα αναπτυχθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις ανάκτησης και ανακύκλωσης. Η Ύδρα θα αποκτήσει ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων αντάξιο της παγκόσμιας φήμης της και θεωρούμε ότι με το έργο αυτό δημιουργούμε ένα νέο πρότυπο για όλα τα μικρά νησιά, όχι μόνον της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας