Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΜε μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκίνησε η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών ξεκίνησε η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ξεκίνησε το Σάββατο 11 Μαρτίου η λειτουργία του «Παιδικού Πανεπιστημίου» της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο: Μάρτιος – Μάιος 2023.

Σκοπός της δράσης, όπως εξαρχής σχεδιάστηκε και σήμερα υλοποιείται για δεύτερη φορά μετά την πιλοτική λειτουργία το 2020, είναι η επαφή των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα. Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη του προγράμματος επισημαίνει σχετικά:
«Η θερμή ανταπόκριση των παιδιών στην πρωτοβουλία μας σηματοδοτεί την αναγκαιότητα ενίσχυσης στο μέλλον σχετικών δράσεων με στόχο τη στήριξη στις νέες γενιές επενδύοντας στη γνώση και στην καινοτομία. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον και οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες και να τους δώσουμε κίνητρα προκειμένου να μείνουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Θα συνεχίσουμε δυναμικά και με άλλες πρωτοβουλίες με αναπτυξιακό πρόσημο. Η παρακολούθηση ειδικού προγράμματος μαθημάτων στα Πανεπιστήμια θα δώσει στα παιδιά μια πολύτιμη εμπειρία και ίσως σηματοδοτήσει και την μελλοντική εκπαιδευτική πορεία τους. Η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το Παιδικό Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Καινοτομίας που έχει δημιουργήσει και τις συνεργασίες με Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης, ενδυναμώνοντας τη δικτύωση του κόσμου της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων με τους φορείς που παράγουν καινοτομία και ενθαρρύνοντας τη διάχυση της γνώσης, προς όφελος όλων των πολιτών».

Η πρώτη ημέρα του «Παιδικού Πανεπιστημίου»:
Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με τις εγγραφές των μαθητών πέντε τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π1 – Μαθητές Δημοτικού» και τεσσάρων τμημάτων του Προγράμματος Σπουδών: «Π2 – Μαθητές Γυμνασίου», οι οποίοι στη συνέχεια παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα της Θεματικής Ενότητας του τμήματός τους, με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί.

Τα μαθήματα για τις Θεματικές Ενότητες: «Ρώτα έναν Επιστήμονα» και «Σε ρόλο Πυρηνικού Επιστήμονα», πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η Θεματική Ενότητα: «Astronomy to Go!» πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η ενθουσιώδης συμμετοχή και η απήχηση της πρωτοβουλίας από τους γονείς και κηδεμόνες ήταν μεγάλη και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια της Δράσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας