Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπική ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΝ. Χαρδαλιάς: Δέσμευσή μας να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής...

Ν. Χαρδαλιάς: Δέσμευσή μας να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής καλύτερη

Δεν κινούμαι σε λογικές "αντί" και πρακτικές "κατά". Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής.

«Είναι ξεκάθαρη η δέσμευσή μας να κάνουμε τη ζωή των κατοίκων της Αττικής καλύτερη και αξιοπρεπή», δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας πως το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Αττική Μπροστά» εστιάζει σε δύο βασικές ενότητες:

«Πρώτον, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, με έργα και παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα στις 66 γειτονιές της Αττικής. Και δεύτερον, στη θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα έτσι ώστε οι κάτοικοί της να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατηρεί ότι η Περιφέρεια έχει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση των έντονων προβλημάτων της καθημερινότητας όπως: Το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα σκουπίδια και η έλλειψη πρασίνου στις γειτονιές, Αναπτύσσει δράσεις και έργα που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή τους και θα καταστήσουν την “Αττική πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, αλλά και πιο κοινωνική, με την ενίσχυση δομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας”.

Σε ότι αφορά τη θωράκιση της Αττικής απέναντι στα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με το συνδυασμό “Αττική μπροστά” αναφέρεται στο σχέδιό του που περιλαμβάνει τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου και επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας.

Δεσμεύεται για συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής, εφόσον εκλεγεί, στη μάχη της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας με ” προτεραιότητα τις ζώνες υψηλού κινδύνου», καθώς και για την «προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, αξιοποιώντας πόρους του προγράμματος “Αιγίς” και του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος ερωτηθείς για την καμπάνια του και την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ν. Χαρδαλιάς τονίζει: «Δεν κινούμαι σε λογικές “αντί” και πρακτικές “κατά”. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής. Και για την αντιμετώπισή τους, θα επιδιώξουμε συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε στόχους που είναι κοινοί για όλους. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να πάμε την Αττική πιο μπροστά, πιο γρήγορα, πιο ψηλά».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας